בוקסה וגילקרוב, יכולים לשים כפכפים (לירן דורף)
מאת: לירן דורף | 29.03.14 | 11:05
הפועל רמת גן ובית"ר תל אביב רמלה נפרדו בתיקו 2:2 שהעלה את שתיהן לפלייאוף העליון וסיים עבורן את העונה. דיאמנט ובן שמעון כבשו לאדומים, גילקרוב ואבושדיד לאורחים. שתי הקבוצות שיחקו פסים לרוחב בעשר הדקות האחרונות.
אז זהו, העונה הסדירה של הליגה הלאומית הסתיימה לה אתמול ואיתה הגיע הקרב הישיר על הפלייאוף העליון בין הפועל רמת גן לבית"ר תל אביב שסיפק 81 דקות קצביות ודו צדדיות אך עשר דקות אחרונות שרצוי כי ימחקו מכל 650 הצופים שהגיעו לוינטר כששתי הקבוצות משחקות פסים לרוחב המגרש כשהן מודעות לתוצאות שאר המשחקים ומבינות שתוצאת תיקו תשרת את האינטרסים שלהן.
השופט איתן שמואלביץ' ניסה לגרום לשחקנים לשחק ספורטיבי ואף הוסיף 4 דקות למשחק אך כשהבין כי לא תהיה תזוזה על כר הדשא, שרק בדקה ה-92 לסיום וחסך מהאוהדים אוהבי הכדורגל, עוד שתי דקות של בזיון.

עוד לפני הבושה בסיום, היה משחק וגם אחד לא רע בכלל כששתי הקבוצות עשו הכל על מנת לנצח אותו עד שהגיעה כאמור צפירת ההרגעה מהספסלים ברגע שלוד עלתה ליתרון מול הרצליה.
תמיר בן עמי נתן אמון באותם 11 שפתחו במשחק התיקו מול לוד בעוד סלובודאן דראפיץ' ערך שני שינויים מהמשחק מול קטמון כשקווה וגבאי פתחו בקישור במקומם של אבומנה ואבי אבינו.

הפתיחה הייתה כל כולה של רמת גן וכבר בדקה השביעית היא כמעט ועלתה ליתרון כשבוקסנבוים מצא ברחבה את רן בן שמעון שהיתל בשינה ובעט מ-11 מטרים כדור חלש למדי שאיכשהו תפס את רהב לא מוכן אך ברגע האחרון ידו של שוער בית"ר יחד עם הקורה, השאירו את האורחת בחיים.

האדומים המשיכו לשלוט במגרש ובדקה ה-14 מעבי פרץ ללא קושי במרכז השדה ומצא את דיאמנט שראה את בן רהב יוצא לעברו וניסה לתת צ'יפ מעליו שהלך אל מחוץ למסגרת.
בדקות שנקפו הצליחה בית"ר תל אביב רמלה להיכנס במעט לעניינים, לשתק את משחק ההתקפה של רמת גן וגם להגיע בדקה ה-31 למצב לא רע כשלוטטי בעט מתוך הרחבה אך מזווית אלכסונית קשה, כדור חזק אותו הצליח שטראוס להדוף.

בדקה ה-39 עלתה רמת גן ליתרון כשקווה איבד כדור לברוסו שמצא בפס עומק נהדר את דיאמנט שהיתל בשינה ומ-14 מטרים בעט כדור חד לפינה השמאלית שהכניע את רהב,
0:1 מוצדק לאדומים.


בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה כמעט והאורחת השוותה מרבע מצב כשלוטטי בעט כדור חלש מ-17 מטרים, שטראוס נראה כקולט אך גבשושית קטנה בדשא הטעתה אותו וברגע האחרון הצליח שוער רמת גן להדוף בקושי לקרן שלא נוצלה.

דראפיץ' הבין במהרה כי אם לא יעיז, הוא מחוץ לפלייאוף העליון ולכן שלח למערכה את אבי אבינו ואיציק אבושדיד שחוללו שינוי מהותי כשפתיחת המחצית השנייה שייכת כל כולה לבית"ר תל אביב רמלה שהעלימה מכר הדשא את רמת גן.

בדקה ה-53 קרן של אבינו מצאה את גילקרוב חופשי לגמרי ברחבה והאחרון התרומם מעל כולם ונגח בעוצמה מחמישה מטרים פנימה,
1:1 והמשחק נפתח מחדש, איזה גול אדיר לחלוץ הצעיר שכובש זה השבוע השני ברציפות.

תמיר בן עמי ראה את הדעיכה של שחקניו שהתקשו בדקות אלו לסכן במשהו את בן רהב ובחילוף מצויין שלח לכר הדשא את יניב לוזון, רמת גן חזרה בשל לכך לענייינים ובדקה ה-70 ברוסו מצא בכדור עומק את דיאמנט שהגיע לבדו מול שוער בית"ר שהדף היישר לעברו של רן בן שמעון שעט על הריבאונד אך מ-14 מטרים הפציץ מעל השער.

בדקה ה-75 חזרה רמת גן להוליך כשלוזון שלח בכדור עומק נפלא על 35 מטרים את רן בן שמעון שנותר לבדו מול ארבעה שחקני הגנה אך חתך משמאל למרכז, היתל בכולם ושלח מ-15 מטרים כדור חכם לפינה הרחוקה,
1:2 לאורדונים ואיזה גול נפלא לחלוץ הכל כך מוכשר.

המשחק תפס קצב והאורחת הימרה על כל הקופה כשמגלן אוואלה החלוץ נכנס על חשבונו של סולטן, בינתיים לוד עלתה ליתרון בהרצליה ובבית"ר הבינו כי לאור התוצאות שער שוויון עוד עשוי להספיק לה.
בדקה ה-81 חזרה שוב האורחת למשחק כשאבושדיד קיבל כדור מאטו, חתך משמאל למרכז, פירפר בקלילות את סופר וחזום ושיחרר מ-12 מטרים כדור חלש למרכז השער, שטראוס בהדיפה מוזרה העיף את הכדור לאחור ורדף אחריו יחד עם לינגנה אך שניהם הצליחו להרחיקו רק לאחר שעבר את קו השער והקוון וייזמן סימן בצדק על גול חוקי,
2:2 דרמטי.

כאן החל הפיאסקו של המשחק כששתי הקבוצות הבינו כי תוצאת תיקו משרתת את שתיהן והחלו לשחק פסים לרוחב שכללו גם פציעות מדומות של שני השוערים, כל דבר שרק אפשר כדי לשרוף את הדקות שנותרו.
אוהדי רמת גן הגיבו בבוז למראה קבוצתם על כר הדשא וכשלשמואלביץ' נמאס סוף סוף ושריקת הסיום נשמעה, החלו בבית"ר חגיגות בית השואבה, כיאה לקבוצה שהייתה מועמדת חזקה לירידת ליגה.

בסיום 2:2 ושתי הקבוצות יכולות להתחיל בהכנות לעונה הבאה ולשתף את שחקני הספסל בשארית העונה.
שפט היטב איתן שמואלביץ' בעזרת הקוונים איציק כהן ורותם וייזמן לעיני 650 צופים בוינטר.
רמת גן: שטראוס 5, לוי 5.5, חזום 5, סופר 5, מעבי 5.5, לינגנה 6, ברוסו 6, בוקסנבוים 5.5, כהן 5 (לוזון), דיאמנט 6 (בוזגלו), בן שמעון 6.5.
בית"ר: רהב 5.5, נמני 5, שינה 5, עוזרי 5.5, אטו 5.5, סולטן 5.5 (אוואלה), זיסו 5 (אבינו 6), גבאי 5 (אבושדיד), קווה 5, לוטטי 5.5, גילקרוב 6.

תגובות
+ הוסף תגובה