ספיר מתקל את אראל (באדיבות:וואלה ספורט)
מאת: לירן דורף | 26.03.14 | 12:32
הפועל ראשון לציון נתנה פייט של ממש לסגנית מוליכת ליגת העל הפועל ב"ש אך נוצחה לבסוף 3:2 משער מאוחר של אליניב ברדה. ניר נחום ומתיאס מרטין כבשו למקומיים.
אז זהו, עידן הסינדרלות בגביע המדינה תם לו בשלב רבע הגמר ולאחר שמעלות הובסה ע"י מכבי פ"ת, הגיעה תורה של הפועל ראשל"צ שנתנה קרב של ממש מול הפועל ב"ש אך נוצחה לבסוף משער של אליניב ברדה בדקה ה-82.
שרון מימר נאלץ להסתדר ללא המגן שמאלי עדי שלג שהורחק נגד עפולה ובמקומו כאלתור פתח בעמדה זו, הבלם גל מאיו. בנוסף חזר לשער דניאל מכלוף לאחר השישייה שחטף יוסי שקל בשישי האחרון כשכל הקבוצה עולה עם חולצה לזכרו של רותם שבת בן דודו של איתי טואף שנפטר לפני כשבועיים.

מנגד, אלישע לוי העלה את הרכבו החזק ביותר מלבד פלט המורחק והפתיחה הייתה כל כולה של באר שבע כשכבר בדקה השמינית השאיר גל אראל פס עומק חכם לבוזגלו שמ-12 מטרים מעט אלכסונית בעט כדור חד שחמק סנטימטרים מהקורה.
בדקה ה-11 בוזגלו הרים כדור חופשי שהוסט מהגנת המקומיים להובר והאחרון טיווח מ 15 מטרים כדור חזק ששיפשף בדרך את טואף אשר הציל גול בטוח ובאר שבע הסתפקה בקרן שלא נוצלה.
האורחת המשיכה לשלוט לחלוטין במגרש ובדקה ה-15 היא גם עלתה ליתרון מוצדק כשבוזגלו הרים כדור חופשי שעבר את כל ההגנה והגיע לפינה הרחוקה שם סוארז בגליץ' הצליח להעביר פס רוחב לדובב גבאי שמחמישה מטרים לא התקשה להבקיע, 1:0.
באר שבע חיפשה להשיג הכרעה מוקדמת ובדקה ה-21 גבאי ניצל את העובדה שמור שקד הפצוע נותר מחוץ למגרש, התקדם בבור שנוצר ושלח פס עומק לברדה שמ 14 מטרים חופשי לגמרי, בעט מעל השער.
בדקה ה-24 הגיע השני כשברדה הכניס כדור עומק לבוזגלו והאחרון הוציא פס רוחב מדוייק לגל אראל שבא כטריילר מאחור ומעשרה מטרים בפס מדוייק לפינה הכניע את מכלוף, 2:0.
רק בדקה ה-31 נרשם מצב ראשון במשחק לכחולים כשקרן של שלומי אזולאי מצאה את ראשו של טיאגו שנגח מחמישה מטרים החוצה.

ראשון האמינה שהיא יכולה לחזור לעניינים ובדקה ה-40 זה אכן קרה כשאזולאי הרים כדור שעבר את כל הגנת באר שבע והגיע עד לפינה הרחוקה שם ניצב לו ניר נחום שמחמישה מטרים נגח פנימה,
2:1.
המקומיים תפסו בטחון ובדקה ה-44 בסיומה של התקפה מתפרצת מצא מרטין בפס רוחב את ניר נחום שמ-16 מטרים הפגיז כדור חזק שחמק ליד הקורה. תוצאת המחצית: 2:1.
המחצית השנייה נפתחה בלחץ קל של באר שבע ובדקה ה-50 לוטם זינו קיבל כדור מגבאי, חתך מימין לאמצע ומ-18 מטרים בעט טיל אדיר שחמק סנטימטרים ליד חיבורי הקורות.
באר שבע איבדה לאחר מכן את וילי סוארז בגלל שבר בגולגולת והגנתה נראתה מעט שבירה אם כי בדקה ה-65 היא יכלה לסגור את הסיפור כשאילוז הרים מימין היישר לעברו של גבאי שניצב באחד על אחד מול מכלוף אך בעט חלש מדי, הכדור התגלגל לאורך קו השער ובוזגלו בגליץ' הגיע מעט מאוחר מדי ודחק החוצה.
דקה חלפה וראשון השוותה כשדאבל פס נהדר בין אסף כהן לברטקובסקי השאיר את האחרון חופשי באגף ימין, פס הרוחב היה חזק אך לעברו של אג'ידה שהדף רע מאוד היישר לרגליו של מתיאס מרטין שבעט מחמישה מטרים פנימה,
2:2.

כאן באר שבע חזרה ליזום וניסתה לעשות הכל על מנת להימנע מההארכה, בדקה ה-82 נחתמה תוצאת המשחק כשסוויסה הכניס צ'יפ עומק חכם לבוזגלו שבעקב השאיר כדור גאוני לברדה שמעשרה מטרים הפגיז לפינה הקרובה ומכלוף נכנע,
3:2 לאורחים.
עד הסיום נשמרה התוצאה וקבעה שבאר שבע תהיה בחצי גמר הגביע, ראשל"צ תתמקד בנסיונות ההישרדות בליגה כשבשישי מחכה לה קרב גורלי בבית מול מכבי יבנה.
תגובות
+ הוסף תגובה