מאת: אייל אורן | 16.02.14 | 21:08
שני הלהיטים החמים של ליגה א' דרום נפגשו בשישי במרמורק. מוליכת הטבלה קיוותה להמשיך את המומנטום אחרי הניצחון הלא קל מול אילת אך דווקא בביתה הוכיחה לה עמישב פ"ת כי לא לעולם חוסן והנחילה לה הפסד ראשון אחרי 13 משחקים.
מי בסוף הסיבוב הראשון האמין שהמשחק בין הפועל מרמורק לעמישב פ"ת יהיה המשחק המרכזי של המחזור ה-19?
עמישב דשדשה אי שם במרכז הטבלה, קרובה יותר אל התחתית ואילו מרמורק תפסה בגאון את הפסגה.
מאז לא עברו הרבה מים בירקון אך אוהד בוזגלו הספיק לחזור לעמישב, לרשום שלושה ניצחונות רצופים ולהתקרב לחלק העליון. מרמורק המשיכה בשלה ובמחזור שעבר הגדילה את הפער בצמרת ל-4 נקודות לאחר שקריית גת הפסידה.
וכך נפגשו להן ביום שישי שתי הקבוצות החמות של הליגה למה שהוגדר כמשחק המרכזי.
הגעתי למגרש במרמורק ועליתי על כר הדשא לתפוס את מקומי. לצידי התמקמו צלמי הוידאו של מרמורק. הקהל האדום כבר התחיל לשיר לנופף בדגלים וכבונוס חיכו לנו בלונים אדומים לבנים בצורת מוצצים.
השבוע פורסם שאייל גולן התאמן עם מרמורק. על הספסל הוא לא ישב מן הסתם, אבל ביציע הוא תפס מקום והצטרף לקהל האדום.
ספוילר קטן: ביכולת שמרמורק הראתה היום אני בספק אם אייל היה יכול לעזור להם. מי שכן היה יכול לעזור לקבוצה הוא יוסי אמר המגן שלא שיחק בעקבות צבירת כרטיסים צהובים.

כאשר שתי הקבוצות ירדו מהחימום לחדרי ההלבשה תפש אותי איש הנהלה של עמישב ולחש לי: "היום נעצור את החגיגה של מרמורק, תזכור מה אני אומר". רשמתי. כנראה שהוא ידע מה הוא אומר.
המשחק נפתח עם בעיטה של מרמורק לכיוון השער ועצירה מצוינת של השוער של עמישב גל מסיקה. מוכרח לומר שמכאן והלאה ציפיתי שהמשחק יתפתח בשליטה של מרמורק אך אוי כמה שהתבדיתי. עמישב פשוט השתלטו על המשחק. אמנם דיוק וסיומת לא היו שם אך בהחלט שליטה.
בדקה ה-18 עדי סלוניקי התקדם באגף השמאלי ומסר מצוין לגל צרויה. זה עצר את הכדור ומתוך הרחבה שלח בעיטה אל מחוץ למסגרת.
הקהל המרמורקי לא הפסיק לשיר וניסה לדרבן את הקבוצה שלו קדימה. לצערם זה לא עזר. ראיתי השנה כבר כמה משחקים של מרמורק ואני מוכרח לומר שנראה כי משהו היום לא התחבר שם. ההגנה היתה מבולבלת והחוד היה חסר מחץ.

בדקה ה-22 סלוניקי בעט מ25 מטר הכדור שחלף לו סנטימטרים ספורים מעל למשקוף.
בדקה ה-28 זה הגיע. כדור גובה עלה לרחבה של מרורק והראשון שהגיע אליו היה גל צוריה וזה בנגיחה מדויקת לפינת השער קבע 1-0 מוצדק לעמישב.


בדקה ה-30 לרגע אחד נראה שמרמורק משנה פאזה ומוטי מלכה הפציץ את השער אך גל מסיקה זינק והדף.
אלו היו האירועים המעניינים של המחצית הראשונה ותרשו לי לעבור מיד למחצית השנייה. האמת שציפיתי שמאמנה של מרמורק, ארז בנודיס ירביץ תורה בחניכיו. לפחות בפתיחה נראה שזה אכן קרה.
בדקה ה-48 הניף עידן חג'ג' מניף את הרגל, בועט מצוין אך מסיקה קולט. ראוי לציין כי מעבר לזה לא הייתה לו ממש עבודה.

חלפו כמה דקות ומרמורק חזרה לסורה. ההגנה עשתה טעויות ואיבדה כדורים ואילו השוער, טום גלברט שלח כדורי שוער חלשים הישר לרגלי היריבה.
בדקה ה-72 נראה היה כי המומנטום עומד להשתנות. אביעד דנן ביצע עבירה שלא הותירה לשופט ברירה אלא לשלוף את הכרטיס האדום. הקהל לידי התחיל לגלות סימני אופטימיות אך לא היו לו סיבות לזה.

בדקה ה-78 הגנת מרמורק איבדה שוב כדור ומי שהשתלט היה אלון שדה שמקצה הרחבה לא מתבלבל ושלח את הכדור עמוק לרשת של מרמורק, 2-0 לעמישב.

בדקה ה-79 ערבוביה גדולה ברחבה של עמישב. טל איילה שנכנס כמחליף במחצית השתחל פנימה ושלח כדור לכיוון המסגרת אך מסיקה מוקם היטב וקלט.
מרמורק החלה ללחוץ ולמזלה של עמישב היה לה את מגמאדוב. הבלם הוותיק עם המון ניסיון שהשרה שקט על הקבוצה ואפשר היה לראות איך הוא הרגיע את כולם עם תנועות ידיים או הינד ראש. פשוט חוויה צרופה.

בדקה ה-89 שלח איילה וולה מחוץ לרחבה אל מחוץ למסגרת. הוא אמנם הכניס תנופה חדשה במרמורק וניכר עליו כי הוא פשוט לוקח ללב את משחקה הנרפה של קבוצתו.
בדקה ה-91 ננעץ המסמר האחרון. מאור לובין קיבל כדור ארוך ורץ באגף השמאלי, חיתוך לאמצע, עבר את השומר שלו, הרים את הראש, רואה את השער ושיחרר בעיטה שחלפה מעבר להישג ידו של גלברט ונכנסה פנימה. 3-0 מוצדק לעמישב.

בדקה ה-93 איילה המתוסכל ביצע עבירה טיפשית ששלחה אותו החוצה עם אדום.

השופט שרק לסיום ושלח את שחקני עמישב לחגוג ניצחון מפתיע כשכולם ציפו במקרה הטוב לתיקו.

שחקני מרמורק התקבצו במחצית המגרש שלהם מכונסים יחדיו במעגל. כמה מילות עידוד מהמאמן והם נגשו להודות לקהל שלהם שלא הפסיק לשיר במהלך כל המשחק גם אחרי השער השלישי.

הרחובותים עדיין במקום הראשון בטבלה בהפרש נקודה מקריית גת. גם הם יודעים שקורה לעיתים שלקבוצה פשוט לא הולך. היתרון הגדול של מרמורק על פני הרבה קבוצות בליגה הזו הוא הקהל הצבעוני, הרועש שתומך ללא סייג ועליהם להיבנות מזה ולהמשיך במסע המופלא והמפתיע שלהם אולי לעבר הליגה הלאומית.
באשר לעמישב, הם בהחלט יכולים ללטוש עיניים לעבר הפלייאוף העליון.
תגובות
+ הוסף תגובה