דרבי לכל דבר

דרבי לכל דבר. מוניר עלי ומומי פזרקר (מיכה פישנזון) דרבי לכל דבר. מוניר עלי ומומי פזרקר (מיכה פישנזון)
המשחק בין הפועל נהריה ועראמשה דנון נחשב לדרבי לכל דבר מאחר וחלק גדול משחקני נהריה באים ממזרעה. כך גם התייחסו אליו במשטרה שביקשה לא פחות מ-12 מאבטחים. בסופו של דבר זה נגמר בשקט עם 0:1 קטן לנהריה שהתקרבה מאד לצמרת.

את מוניר עלי, שחקן אותו אני מכיר באופן אישי עוד מימיו היפים בג'דידה פגשתי אי שם בפתיחת העונה באחת מתחנות הטוטו בנהריה. הסתקרנתי היכן הוא מתכוון לשחק בעונה הנוכחית ואז הוא סיפר לי על המיזם החדש בכפר בו הוא גר, קבוצת הכדורגל של עראמשה בשיתוף הכפר השכן, שיח' דנון.
"הצעירים שאין להם לאן ללכת פנו אליי ולחצו עליי שנקים קבוצה. מתוקף תפקידי כחבר ועד בעראמשה וגם כמורה לספורט בדנון נעניתי לבקשתם, חיברתי בין שני הכפרים והעגלה התחילה לנוע", אמר.
בינתיים הקבוצה הסימפאטית מדורגת לה במקום הלפני אחרון עם 4 נקודות בלבד כשאת הניצחון היחיד שלה אספה מול אחווה ירכא.

העגלה החלה לנוע. עראמשה דנון (צילום: מיכה פישנזון)
בשישי הגיע עלי עם קבוצתו למשחק מול הפועל נהריה שעושה קולות של צמרת לאחר סדרה של ניצחונות.
מעשית המשחק היה דרבי לכל דבר ועניין מאחר ואחוז גדול משחקני נהריה מגיעים ממזרעה ושם אין אהבה גדולה לאנשי עראמשה. במשטרה לקחו זאת בחשבון וחייבו את אנשי נהריה להציב לא פחות מ-12 מאבטחים. בסופו של דבר אלה לא התקשו לשמור ל כ-120 צופים שהקפידו על סדר מופתי.

סדר מופתי. אוהדי עראמשה דנון (צילום: מיכה פישנזון)
למרות הפער בין הקבוצות בטבלה, עראמשה דנון לא הגיעה בכדי להיות בשר תותחים וגם לא הייתה רחוקה מלהבקיע ראשונה. בבדקה ה-15 מוסטפא עלי מצא את אחמד ג'ליל אך זה מקרוב בעט מעל השער .

בדקה ה-30, בהתקפה הראשונה של נהריה במשחק היא זכתה בכדור חופשי אותו לקח בילא עמארה. זה במקום לבעוט לשער כפי שכולם ציפו הוא הגביה לעבר מוחמד אגא שמקרוב כבש והעלה את נהריה ליתרון 1-0.

התקפה מסוכנת ראשונה. אגא כובש (צילום: מיכה פישנזון)
עראמשה דנון לא ויתרה ובדקה ה-35 שוב השאיר אותו עלי את ג'ליל לבד מול שוער נהריה, חמזה אגא אך הפעם בעט ההחלוץ לגופו של השוער .

בדקה ה-42 שוב היה זה עלי שמצא את ג'ליל מול שוער נהריה. פעם שלישית גלידה? לא! הפעם השוער הדף את הכדור לחוץ.

עם פתיחת המחצית השניה ניסתה נהריה לכבוש ולהכריע את המשחק. בדקה ה-58 כדור קרן של בילא עמאראה מצא את ראשו של מומי פזאקר שנגח החוצה.

בדקה ה-70 בעיטה חופשית לזכות עמראשה אותה ביצע המייסד, מוניר עלי אך הכדור נהדף בקצות האצבעות של שוער נהריה.

בדקה ה-80 יכול היה מוחמד אגא להשלים צמד פרטי שחלף בתוך הרחבה על פניה בלם ומקרוב בעט החוצה.

בסיום 1-0 לנהריה שרשמה ניצחון שלישי ברציפות והתקרבה לצמרת. מנגד מוניר עלי וקבוצתו יכולים לצאת מעודדים שבעונה הראשונה שלהם ולמרות המיקום האחרון בטבלה עמדה כשווv ברוב שלבי המשחק.

התקרבו לצמרת. שחקני נהריה (צילום: מיכה פישנזון)



 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
כל הכבוד
(אבי כץ: 08:03 21-01-2014)
זו גאווה שאחד כמו מוניר עלי מוביל קבוצה חדשה מי שמכיר אותו יודע שהוא דמות נערצת ומודל לחיקוי המשך במעשייך המבורכים כן יירבו כמוך אח יקר
2
נהריה חחחח ליגה גימל
(צחי כהן: 17:08 21-01-2014)
עמוס כמה אתה שכונה אתה בחיים לא תעלה ליגה תמיד תשאר בליגה גימל .אתה תמשיך להסתכל על הקבוצה ש לנו ביתר נהריה ותאכל את הלב איפה אתם ואיפה אנחנו

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?