ערן דורון: "אנחנו קבוצה צעירה הצוברת ניסיון"

מאמן בני ג'לג'וליה לא מסתנוור מההצלחה של קבוצתו (מקום 4) ומודע היטב לחסרונות שלה: "אנחנו סופגים שערים בקלות רבה מידי". אחרי הניצחון הגדול 2:4 על ר"ג בשבוע שעבר מחכה לו ולקבוצתו היום, מ.ס. טירה: "גם בשבילי זה דרבי".

 מאז שעלתה מליגה ג', בני ג'לג'וליה מנוסה מאד במאבקי תחתית. בעונה שעברה היא שרדה רק לאחר דו קרב פנדלים מול הגדנ"ע במשחק המכריע.
העונה עושה רושם כי הסיפור יהיה שונה לחלוטין ולו רק בשל העובדה שערן דורון נמצא על הקווים. אין ספק שהמאמן הכניס אמות מידה חדשות בקבוצה שהורגלה לדרך מסוימת.
השחקנים מקבלים דו"חות נוכחות באימונים, דו"חות ביצוע ואת הסטטיסטיקה האישית שלהם. "הם כבר למדו שאני עוקב אחרי הכל ויודע כל מה שנעשה", אמר דורון, "אחרי כל משחק השחקנים מקבלים דף משחק עם ציונים ושורת הערות לכל שחקן. כל שבת מופיע להם בפייסבוק תכנית האימונים השבועית".
רק בכדי לסבר לכם את האוזן, בסוף אוגוסט, כשקבוצות כמו הוד השרון כבר עשתו שלושים אימונים דורון עוד שלח שחקנים הביתה כי הגיעו שבעה לאימון...

הניצחון הגדול בשישי שעבר, 2:4 על בית"ר ר"ג הוכיח כי הקבוצה עברה שינוי מנטאלי. פיגור כבר לא מפחיד את השחקנים וגם שער מצמקים כבר לא מכניסים אותם ללחץ.
מול ר"ג שני הדברים קרו. שער מוקדם של רמי רוזוליו (8) לא הכניס את דורון ושחקניו ללחץ ועד למחצית התוצאה התהפכה משערים של איאד טהא ועותמן גראבה (שחקן צעיר שבקושי מלאו לו 19).

קבוצה שלא נשברת. חוגגים את השני (צילום: אלי שמואלי)
אותו גראבה עשה 1:3 בפתיחת המחצית השנייה וגם שער מצמק טל שטח עשר דקות לסיום לא הספיק מול שער של מוחמד בדיר שסגר עניין.

ערן, מהו סוד ההצלחה שלכם?
" שאפשר לעבוד עם צעירים, ולהצליח - כמובן שיש ממוצע גיל להרכב של כל משחק. אנחנו תמיד סביב ה-22. שאפשר להיות יחד עם השחקנים ולא נגדם ולהצליח. כמובן שהצלחה עוזרת להצליח יותר...".

להיות יחד עם השחקנים ולא נגדם. שחקני ג'לג'וליה (צילום: אלי שמואלי)
תובנות שאתה לוקח מהמשחק?
"אנחנו מקבלים גולים קלים של ריכוז, במקרה הזה שני מצבים נייחים וזה פוגם בהרגשה. בסך הכל עשינו עבודת הגנה לגמרי לא רעה, לאורך רוב המשחקים האחרונים, אבל ספגנו הרבה יותר מדי. אם נדע לנטרל את זה, נוכל להשתלב בצמרת הגבוהה לאורך כל העונה".

עברתם כמעט סיבוב שלם, ראית את כל הקבוצות (כמעט). זו הרמה שאליה הורגלת או שציפית ליותר/פחות?
"בהחלט שזו הרמה אליה ציפיתי. אפילו האחרונה ביתר פ"ת משחקת או מנסה לפחות, לשחק כדורגל חיובי. ישנם בכל קבוצה כמה שחקנים נחמדים שהופכים את המשחקים למעניינים יותר".

היום דרבי.. בשבילך זה מן הסתם עוד משחק. בשביל השחקנים וההנהלה?
"זה לא עוד משחק בשבילי כי מאז שאני עם הוד השרון היו לנו לא מעט משחקים טעונים עם טירה. יש לנו הרבה שחקנים מהוד השרון שזוכרים את זה. בשביל השחקנים של ג'לג'וליה - דרבי, בוודאי!! עבורי כפי שציינת, זה משחק של שלוש נקודות למקם אותנו בצמרת הגבוהה לקראת סוף הסיבוב".

היכן אתה ממקם אתכם בסוף העונה?
"תראה, אנחנו קבוצה צעירה, מאד! שצוברת ניסיון. מדי פעם שילמנו מחיר על זה, ועוד נשלם. בטייבה, בבקעה. בשני המשחקים הללו לבד אבדו לנו חמש נקודות. רוצים לסיים בצמרת ומכאן, השמיים הם הגבול".

קבוצה צעירה מאד. שחקני ג'לגו'ליה (צילום: אלי שמואלי)
יש תכניות לשינויים/חיזוקים בסגל הקיים?
"הציעו לי הרבה שחקנים אבל אנחנו לא מתכוונים להתחזק. בנינו מקום עם אוירה ביתית נהדרת, שחקנים אוהבים לבוא. אני לא מתכוון לשנות. נשמור על מה שיש, נקווה שנמשיך להשתפר. אני מאמין שהמיקום שלנו לא מקרי ולא טעות. חלק מבית חם זה להיות נאמן חזרה לשחקנים שהיו טובים אליך. הם השיגו הישג נפלא אם אתה מסתכל על הקבוצה בעונה שעברה...לא נפגע באף אחד. יעד נוסף שקבענו לנו הוא לשלב בחצי השני עוד שחקנים ממחלקת הנוער, אני מקווה שזה יתממש".

אתה מרגיש שאתה מצליח ליישם את האני מאמין שלך? לפחות בחלקו הגדול?
אני מיישם חלקים מסוימים וחלקים אחרים פשוט לא יתכנו. קשה מאוד לתכנן כשאין לך בית. האימונים, משחקים, הכל קשה ללא מגרש ביתי. יש דיבור על חזרה לכפר וזה ימקם אותנו לגמרי אחרת. מצד שני - מזמן לא נהניתי לבוא לאמן כמו שאני נהנה השנה".

מי תעלה ליגה השנה?
"קשה לדעת מה יהיה. מורשה והוד השרון נראות הכי טוב. אבל השאלה מה יהיה עם הכסף, אלו קבוצות שתלויות בתזרים מזומנים לתקציב לא קטן. אף אחת מהן לא תשרוד בצמרת הגבוהה אם הכסף לא יגיע בזמן, פחות או יותר. בזה לכפר יונה ובקעת הירדן יתרון אבל בליגות הנמוכות – לך תדע. ואם שאלת איפה ג'לג'וליה ברשימה הזו. מבחינתנו מחר זו העונה כולה. אם ננצח, או לא, שבוע אחרי נתחיל עוד עונה. אגב נגד הוד השרון זה לא פחות דרבי. אנחנו הסניף הגדול יותר של שחקני הוד השרון..".


 

תגובות

+ הוסף תגובה

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?