ירון גריה: "לא מן הנמנע שהפועל פ"ת תעפיל לשלב הבא ללא משחק"

בעקבות הודעת מועצת ההימורים להפסיק את מימון השיטור במגרשים מבקשת משטרת פ"ת לקראת דרבי הגביע מיו"ר מחנה יהודה לחתום על התחייבות לשלם על עלות השיטור שהיא בעצמה דורשת ממנו. "מדובר על סכום שהוא שליש מכל התקציב השנתי שלנו", אמר גריה, "שוקלים לפרוש מהמפעל".

הסערה סביב הודעת מועצת ההימורים להפסיק את תקצוב השיטור במגרשי הליגות הנמוכות נמשכת ומתחילה לחלחל לעבר הקבוצות עצמן.
הראשון שהרגיש זאת הוא יו"ר, מחנה יהודה, ירון גריה שקבוצתו תארח ביום ג' הבא את הפועל פ"ת במסגרת סיבוב ז' בגביע המדינה.
כחלק מההיערכות למשחק דורשת משטרת העיר מהמארחת הצבת 40 מאבטחים ו-35 שוטרים. עלות המוערכת בכ-40 אלף שקל. בשל הודעת המועצה דורשת המשטרה מגריה לחתום על התחייבות כספית לשלם את העליונות הללו.
"מדובר על סכום שהוא כשליש מכל התקציב השנתי שאנחנו מקבלים ממועצת ההימורים", אמר גריה, "לא מן הנמנע שהפועל פ"ת תעפיל לשלב הבא ללא משחק".

יו"ר מחנה יהודה גם מציב את יום חמישי הקרוב כ דד-ליין עבור כל הגופים המעורבים. "כמארחים יש לנו התחייבויות ולוח זמנים לקראת המשחק. צריכים להיערך מול הגורמים כמו העירייה ולצאת בהודעות מסודרות לתקשורת. אי אפשר להשאיר הכל לדקה ה-90. אם לא נקבל תשובות עד אז, נשקול כאמור, אפשרות להודיע על פרישה מהמפעל".

פנית למישהו בנושא ?
"שוחחתי עם יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון והעליתי בפניו כיו"ר מחנה יהודה את הבעיה הספציפית שלנו וכחבר ועדת ליגות א-ג בהתאחדות את הבעיה הכללית של כל עמיתי, יושבי הראש של קבוצות הליגות החובבניות. הוא הבטיח להעלות את הנושא בישיבת הדירקטוריון של מועצת ההימורים שתיערך ביום חמישי הקרוב. כולי תקווה שימצא פתרון ולו זמני שיאפשר המשך תקין של עונת המשחקים הנוכחית. אישית אני חושש מאד שאם כל המהלכים האחרונים הם מגמתיים, סופו של הספורט החובבני בישראל מתקרב. מדובר בכספי ציבור שאנו משלמים ואותנו הם אמורים לשמש".

למי שלא הבין עדיין במה דברים אמורים, בוא נעשה לכם קצת סדר. המשטרה היא זו המכתיבה לקבוצות את כמות הסדרנים לכל משחק. את החשבונית שהקבוצות מקבלות מהחברות הפועלות בכל אזור הן מעבירות ישירות להתאחדות (אחרי אישור המשטרה). זו מעבירה אותן אל מועצת ההימורים שמעבירה לה הכספים והיא זו המשלמת לחברות האבטחה. 
ע"פ החלטת מועצת ההימורים ממחר והלאה הקבוצות תצטרכנה לעמוד בעצמן מול חברות האבטחה והמשטרה ולשלם להן ישירות מהקופה שלהן. אלו שתתקשינה לשלם יעמדו בפני סנקציות אפשריות מצד חברות האבטחה מה שאומר ביטול משחקים. בקיצור, כאוס מוחלט.

מי שעומד לצדן של הקבוצות במאבק ההולך ומתארגן הוא מנהל אגף הליגות החובבניות, אבי לוי ששיגר מכתב בהול אל מנכ"ל ההתאחדות ואל אורי שפר ממשרד הספורט ולהלן עיקריו:
"החלטה מעין זו הינה גזר דין מוות לקבוצות החובבניות והחלשות גם ככה, הסובלות ממתקנים ישנים , ומחוסר תקציבים זועק , וקשיים גם ברשויות המקומיות המתקשות לסייע להן.
זה יהיה לא אחראי להודיע עתה באמצע עונת המשחקים לקבוצות כי החל מהשבת יש לשלם דמי שיטור בתחנות המשטרה ולשאת בהוצאות הסדרנים לפני כל משחק ביתי , המצב ייצור כאוס גדול ,הפסקות וביטול משחקים בעיקר במחוז הצפוני , במשחקים רגישים וביישובי המגזר הערבי במיוחד שבצדק יזעקו לקיפוח ובמשחקים מעורבים. התחרות הספורטיבית לעלייה וירידת ליגות תיפגע בכל הליגות וגם אנו ההתאחדות וגם מועצת ההימורים עלולים להיתבע על ידי קבוצות אשר לא תכננו בתקציבם תשלום למשטרת ישראל ופתאום מודיעים להם הודעה שכזו".

עומד לצד הקבוצות. אבי לוי
לוי גם פנה למסר ראשי רשויות בניסיון לרתום אותם למאבק וקרה לכל הקבוצות להציף בפניות את לשכת שרת הספורט, לימור לבנת.

מי שעוד נכנס אל עובי הקורה הוא יו"ר בית"ר נהריה, ניסים אלפסי הידוע כמקורב ללבנת. "קשה לי להאמין שהשרה תיתן יד למהלך שכזה", אמר, "אני מתכוון לפנות אליה בקרוב מאד על מנת להסביר לי את המצב"


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
2
גריא
(תימני גאה: 07:18 01-01-2014)
נו עזוב שטויות מאז שעליתם ליגה כל הזמן אתה מתראיין .די כבר תהיה צנוע
3
מה מערבים את האפס אבי לוי
(אוהד : 07:42 01-01-2014)
הוא אפס אוכל חינם שלא עושה כלום למען הקבוצות בליגות הנמוכות,אנחנו הקבוצות בליגות הנמוכות ממנים את האפס הזה ועוד כמה אוכלי חינם בהתאחדות,בושה ,שאבי לוי ישתוק יהיה יותר טוב לכולם
4
אלפסי לא מקורב ולא נעליים
(היועץ של לבנת: 01:10 01-01-2014)
5
אוי גריה גריה
(גמליאל: 08:12 01-01-2014)
גריה מה נהיה ממך פעם היית צנוע היום אתה ברברן קשקשן מפטר מאמנים נראה ששחר משגע לך את המוח בספו של דבר ההתרסקות קרובה מתמיד
6
ושהחלוץ משחק אתה רוצה שהשני ישחק והשמגן משחק אתה רוצה את מחליפו והשוער וכך אתה בחיים שלך ברברן
7
כל הקנאים לגריה תאכלו ת׳לב
(מחנאי אמיתי: 13:31 01-01-2014)
הוא לא פיטר את ראובן והוא נותן מזמנו לטובת המועדון אתם לא אוהדים אמיתיים אתם שונאי המחנה בעלי אינטרסים יא זבלות!
8
מחנה כנסו
(איציק: 06:46 02-01-2014)
מה אתם מבלבלים את המוח ראובן היה חייב ללכת מזמן
9
גמליאל היקר
(אוהד כדורגל: 02:24 07-01-2014)
ראובן כץ לפחות תזדהה בשם שלך .פיטרו אותך מאוחר מידיי יכך עוד הרבה זמן לנות את התינופת שהישארתה בקבוצה .ירון גרייה עושה במחנה יהודה עבודת קודש.אתה מוזמן לצחצך לו את הנעליים.אבל לא במגרש לא רוצים לראות אותך שם .אפס......

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?