מאת: אלי שמואלי | 25.12.13 | 00:05
ההפסד להוד השרון אכזב מאד את שחקני רמת ישראל ולא רק בשל אובדן הנקודות אלא גם בשל העובדה שרצו מאד לשמח את אורח הכבוד שלהם, הילד אביב לוי הסובל משיתוק מוחין ושאומץ על ידם. הוא עצמו נראה מאושר מכל רגע, למרות ההפסד
לפעמים כל העיסוק שלנו סביב הכדורגל מתגמד לעומת הסיפורים האמיתיים של החיים. "תבוא למשחק שלנו בשישי ותבין", אמר לי יניב נוח באמצע השבוע.
לא בכדי התמרקו ברמת ישראל לקראת המשחק עם הוד השרון ולא בגלל היריבה מצמרת הטבלה אלא בגלל ילד מקסים בן 11 העונה לשם אביב לוי הסובל משיתוק מוחין.
אביב לוי, אחיו התאום איליי, אחותם ושני הוריו מתגוררים בשכונת הארגזים, בסמיכות למגרש האימונים של רמת ישרא ליד ספורטק ת"א.

הקשר בין לוי לקבוצה נוצר דרך היו"ר יניב נוח. לפני כשלושה חודשים, ביום הולדתו, בצאתו מאימון הקבוצה, נתקע נוח עם האופנוע שלו מאחורי רכב הסעות נכים שחסם את דרכו. "הנהג בדיוק עזר לאמא להוריד את אביב מהרכב", סיפר נוח, "הוא התנצלה על זה שהם מעכבים אותי ואז הייתי נוכח לרגע מרגש כשאביב ביקש מנהג חיבוק פרידה. לא יכולתי להישאר אדיש, ניגשתי אל הילד ונתתי לו את חבילת הבלונים שקיבלתי מחבר ושאלתי אותו אם אני יכול להיות חבר שלו. מאז המשפחות שלנו בקשר, אירחתי אותם מספר פעמים ובאופן טבעי נוצר גם הקשר אל הקבוצה".

בשישי האחרון ההתרגשות הייתה בעיצומה כשלוי היה אמור להגיע לראשונה למשחק של הקבוצה. "לילדים כמוהו יש קושי עצום לשהות במקומות ציבוריים", אמר נוח, "ולכן חששנו מאד מהביקור שהיה הראשון שלו אי פעם במשחק כדורגל. בסוף הכל יצא לטובה, רק שלא יכולנו להעניק לו במתנה ניצחון...".
המשחק עצמו היה באמת פרט זניח ויסלחו לי החבר'ה מהוד השרון שעשו את העבודה, ניצחו 1:2 ונצמדו אל המוליכה, הוד השרון שהפסידה בקריית אונו.
מההרכב הפותח של רמת ישראל נעדר דני טולמסוב שפרק את הכתף במשחק נגד טירה אך הוא נכנס בהמשך.

רמת ישראל פתחה עם הרבה התלהבות וכבר בדקה ה-4 הרמה מימין של אביחי שבילי הגיעה לאריאל טרבלסי שבעט מקרוב, השוער האורח, בר מנקר הדף לרגליו של בן בירן שבעט את הריבאונד אך מנקר בהצלה שנייה מנע שער בטוח.
דקה מאוחר יותר נגח טרבלסי כדור קרן לחיבורים אך מנקר שוב היה במקום והדף בזינוק מצוין.
בדקה ה-7 קיבל הלחץ של רמת ישראל ביטוי בתוצאה. ניר ביטון שלח כדור רוחב ליניב יוסף שהגביה לרחבה ואליאור וקנין בעט מתוך הרחבה פנימה, 0-1 לרמת ישראל.

הוד השרון לא ויתרה ובדקה ה-9 שיגר ערן פוס טיל מ-25 מטרים אותו הצליח שוער הרמה, גיא אללי להדוף מצוין לקרן.
בדקה ה-12 שלח איתי חלף כדור לרחבה, אללי נראה קולט אך שמט היישר לאיתי אוחיון שבעט מקרוב פנימה, 1-1.

המשחק הקצבי נמשך. בדקה ה-19 כדור חופשי של דודי הלל מ-20 מטרים פגש את המשקוף, ניתז לאוחיון שבעט מקרוב אך אללי הדף לקרן.
בדקה ה-29 שוב הזדמנות לאורחים. אלל הגביה ואיתי אוחיון בעט טיל אך שוב אללי היה במקום והדף לקרן. בדקה ה-37 הגיע תורו של חלף להחמיץ מול אללי שתפס יום מטורף ודקה להפסקה הכדור של אוחיון כבר עבר אותו אך הפעם היה זה לירון שערבני שניצב על הקו והציל שער בטוח.

את המחצית השנייה פספסתי כאמור. ממה שהבנתי, הוד השרון המשיכה להיות דומיננטית והחמיצה הרבה עד השער הדרמטי של גרי שפורקין בדקה ה-88 שניצח למעשה את המשחק.

בסיום נותרו האורחים עם הנקודות החשובות ואילו רמת ישראל עם האכזבה של ההפסד אך עם הסיפוק באושר שהסבו לאביב לוי שלמרות התוצאה נראה מאוד מכל רגע.
תגובות
+ הוסף תגובה