מאת: גיא גולדפרב | 16.11.13 | 10:48
הכותרת הייתה צריכה להיות קצת אחרת אך מאמן שועאע כפר קאסם לא רוצה להדליק את האווירה לפני הדרבי ההיסטורי הערב מול קבוצתו לשעבר, מ.ס. "הם יותר טובים ללא ספק, אבל אם התכנית שלי תעבוד, הכל יכול להיות".
אין דבר יותר פיקנטי מדרבי במיוחד במקום קטן יחסית כמו כפר קאסם, בו כולם מכירים את כולם. דרבי גדול באמת לא היה כבר שנים, מאז האיחוד בין מכבי להפועל. תסכימו איתי שאת הדרבים בליגה ג' קשה להחשיב בתור גדולים...
זה שאמור לרכז סביבו את רוב העניין הוא מאמנה של שועאע, ריאן טהא אחד מאנשי הספורט בכלל והכדורגל בפרט המוערכים ביישוב.
עבורו זהו סוג של סגירת מעגל, למרות שבעונות האחרונות סגר כמה וכמה כאלה במפגשים בין מ.ס. לטירה אותה אימן.
למי שלא יודע, טהא אימן את כפר קאסם בקדנציה הקודמת של הקבוצה בליגה א', לפני עשר שנים. חלק משחקניו כיום בשועאע כמו אדם אבוצעלוק ושאוקי עיסא כיכבו באותה הקבוצה. מצד שני, חלק משחקני מ.ס. כיום כמו ראמי עאמר, נור סרסור, סוהיב פרג' וסאמח מרעב התחנכו אצלו מתוקף תפקידו כמורה לחינוך גופני בבית הספר המקומי.
זו גם הסיבה שבמ.ס. לא מזלזלים ביריבה למרות שתי הליגות המפרידות בינן.
כזכור, בעונה שעברה היתה זו טירה של טהא שמנעה במו רגליה את עלייתה האוטומטית של מ.ס. כשניצחה אותה בטירה בסיבוב הראשון וסיימה עמה בתיקו 0:0 בסיבוב השני. טהא אמנם ספג קללות במשחק עצמו אך בכפר ידעו להעריך את פועלו והוא תמיד קיבל את הכבוד המגיע לו.
.jpg)
המאמן עצמו נשמע די רגוע למרות המעמד המרגש: "למרות השינוי שעברה מ.ס. העונה, אני מכיר את רוב השחקנים שם כך שלא הייתי צריך לעשות יותר מידי סקאוטינג. מדובר בקבוצה טובה ללא ספק אך עם התוכנית שלי תעבוד, יהיה להם מאד קשה מולנו. שלא תבינו לא נכון, אנחנו ממש לא באים כדי להתסגר. זו מעולם לא הייתה השיטה שלי. אנחנו באים לשחק כדורגל ולהסב למי שיגיע למשחק הנאה".
אגב, טהא קיבל בקורת רוח את התיקו 1:1 של פרדסיה אתמול מול בני קלאנסווה במשחק השלמה בליגה. "הרצון לעלות ליגה הרבה יותר חשוב לנו", הוסיף, "הגביע – זה רק בונוס אבל אם נפתיע ברור שלא אתאכזב. החשיפה מגיעה לשחקנים שלי".
המשחק מעורר עניין רב בקרב אוהדי הכדורגל גם מחוץ לכפר קאסם. כ-1,500 אוהדים (אולי אף יותר) צפויים להגיע היום לאצטדיון גרונדמן ברמת השרון.
תגובות
+ הוסף תגובה