רון חדד: "אין לי שום רווח מהפועל ראשל"צ"

הבעלים היחיד של הקבוצה שהתדרדרה לתחתית הליגה הלאומית פותח את הפה ומדבר על הכל. על השותף לשעבר בקבוצה רביב ספיר ("מעשית הוא בחוץ"), על מחאת האוהדים ("מדובר בקומץ") וכמובן על מכירה ("מוכן לדבר עם כל אחד").

נכון שעדיין מדובר בשלב מוקדם של העונה אך למרות זאת אי אפשר להתעלם מהעובדה כי הפועל ראשון לציון הגיעה לשפל חדש.
ניצחון אחד בשמונה משחקים, 5 נקודות מתוך 24 אפשריות ומקום אחרון מבחינת כיבוש שערים מציבים אותה במקום 15, שלוש מחוף מבטחים.
לפחות אם תשאלו את אוהדי הקבוצה האור לא נראה בקצה המנהרה וגובר החשש שאם תמשיך בקצב צבירת הנקודות הנוכחי היא עלולה למצוא את עצמה מטיילת במגרשי ליגה א' בעונה הבאה.
הבלגן סביב הקבוצה לא נגמר במישור המקצועי אלא גם במעגל שעוטף את הקבוצה.

במישור הכספי נשמעו מתוך המועדון לאחרונה טענות על עיכוב במשכורות לכאורה בקרב שחקני הקבוצה ומאמני מחלקת הנוער. גורם בהנהלה האשים את ההתאחדות לכדורגל והעומד בראשה אבי לוזון בעיכוב.
את אחד המאמנים להם חייבת הקבוצה כסף לא מעניין העיכוב בהתאחדות:" אין למי לפנות, מה עושה מי שצריך לשלם משכנתא?”
גם בגזרת האוהדים לא שקט. אוהדי הקבוצה הקימו את "מטה המאבק להצלת הפועל ראשון לציון". יש לציין כי זו לא הפעם הראשונה שאוהדי הקבוצה מוחים נגד התנהלות המועדון.

כזכור, רביב ספיר אחד מצמד בעלי הקבוצה הודיע בחודש האחרון על עזיבתו והעברת המושכות לשותפו רון חדד שיתפקד כבעלים יחיד. במקביל יורחבו סמכויותיו של רוני בראון כמנכ"ל המועדון.

רון חדד, האם כעת רביב ספיר מחוץ למועדון באופן רשמי ואתה הבעלים של הקבוצה?
"באופן רשמי יקח לו קצת זמן כיוון שמדובר בעניינים בירוקרטים. הוא צריך להתפטר מהעמותה וכד'. כעת הוא אינו מעורב בניהול המועדון".

מה הסטטוס מול העירייה?
"אנחנו מקבלים מיליון שקלים מעיריית ראשל"צ בשנה. 700 אלף שקלים ועוד כ-300 אלף בצורה של שימוש במתקנים".
"לנו כעמותה יש בעלות על הקבוצה באופן מלא ללא הגבלת זמן. לא רכשנו זכויות ניהול כאלה ואחרות אלא רכשנו את הקבוצה. במידה והעירייה תחליט שהיא לא רוצה אותנו יותר, נזוז הצידה אך חשוב שיהיה ברור ששילמנו כסף ואנחנו צריכים לקבל כסף עבורו".

בתום החוזה יכולה העירייה לדרוש מכם לשלם עבור המתקנים.
"אנחנו מעוניינים בשיתוף פעולה עם אפקטיבי ויעיל עם העירייה. אנחנו אחת מאגודות הספורט שמפארות את העיר, אחת מני רבות. ננסה לחדד את שיתוף הפעולה עם, נקיים פגישות עם אנשי ראש העיר והחברה העירונית ונחליט מה שנחליט. מה שבטוח הוא שההחלטה תהיה לטובת העיר והקבוצה".

אתם רוצים להמשיך את ההתקשרות עם עיריית ראשון מעבר לחוזה שנגמר בסוף השנה?
"לחלוטין כן. לא קיימת אופציה שראש העיר יאפשר מצב שאגודת הפועל ראשון לציון המחזיקה המון ילדים במחלקת הנוער תתאמן בעיר אחרת".

זה שנשאר, זה שעוזב וזה שסמכויותיו הורחבו. מימין: בראון, רביב וחדד
במידה ויגיע רוכש פוטנציאלי אתה לא פוסל את העברת הקבוצה?
"לא. אני מוכן לדבר על הפועל ראשון לציון עם כל אחד מהסיבה שבניגוד לעסקים האחרים שלי כאן אין לי שום רווח".

מה יש לך להגיד לגבי הטענות על עיכובים במשכורות הקבוצה הבוגרת ומחלקת הנוער?
"יש בעיה בכל האגודות כולל בליגת העל בגלל היעדר הסכם עם הטוטו כולן מתקשות לעמוד בהסכמים. כל הזמן אומרים עוד מעט ועוד מעט ולא קורה כלום. מותר לכצ אחד להתלונן, המצב הוא לא מצב חיובי. ההתאחדות לא עמדה בהתחייבות שלה וזה משפיע ישירות על העמעדה שלנו בהתחייבות. בסך הכל מדובר באיחור של משכורת וחצי. יש קבוצות שלא קיבלו שם משכורות כבר ארבעה חודשים. אני מתכוון למצוא פתרונות אחרים על מנת לשלם את המשכורות בהקדם האפשרי".

הקבוצה נראית לא טוב מתחילת השנה. מה לא עובד?
"יש הרבה מאוד סיבות שלא ניכנס אליהם. נעשה הכל על מנת לשנות גם את האווירה וגם את המבנה וההרכב האנושי. אני יכול להבטיח שלא נרד ליגה. אגב, אני חושב שסגל השחקנים שווה הרבה יותר מהמיקום שלנו בטבלה כרגע".

שאלה קצת אישית אבל לגיטימית ומתבקשת. האם לך כבעלים יחיד ישנם האמצעים להחזיק מועדון כדורגל?
"כן, הכסף יגיע ממני אבל לא רק. ישנם עוד מקורות כשאני צריך להיות המבוגר האחראי ולארגן את האמצעים".

מחאת האוהדים?
"אני שואל אותl מה זהבכלל? על כמה אלפים מדובר? זה קומץ של משהו בין עשרה לחמישה עשר. אוהדים לצערי, אין הרבה ובהתאם גם אין להם תרומה כלכלית אז איך אתה מצפה שיתמכו במהלכים שאנחנו עושים? לצעוק "איפה הכסף" זה נחמד אבל אנחנו לא במחאה החברתית ברוטשילד. הדבר היחיד שזה עושה זה פוגע בקבוצה.  אגב אחרי שהקבוצה מבקיעה שערים היא רצה לקהל. שאבקש שלא ירוצו יותר? אני אוהב אנשים שפועלים עם הלב. הבקעת שער? לא אכפת לי לאן תרוץ העיקר שהבקעת".

תגובת "מטה המאבק להצלת הפועל ראשון": "הנהלת הפועל ראשון מוכיחה שנה אחר שנה את חוסר היכולת הכלכלית והמקצועית שלה כאחד, להגיב ספורטיבית לאירועים השונים המלווים את הקבוצה במהלך עונה. לא יתכן שקבוצה ששמה לעצמה מטרות לעונה שלמה, מוותרת בכזו קלות על השגיות ספורטיבית. רון ורביב אינם טייקונים ולדעתנו גם אינם מסוגלים להחזיק קבוצת כדורגל מקצוענית בשום ליגה תחרותית. האדונים הנכבדים קפצו על חוזה שהציעה להם העירייה, שאין ספק שאיש מאתנו לא היה מוותר עליו. אך עם חוזה באה גם מחויבות עירונית שאיתה הם אינם מסוגלים להתמודד. הבריחה מקונפליקטים וחילוקי דעות עם גורמים כאלו ואחרים שבראשם האוהדים, מוכיחה מעל לכל ספק שזה אינו החומר לו ציפינו. די להביט על רביב ספיר שנתלה בחלום הזוי, שמישהו שם בפניו להיות יו"ר ההתאחדות, אותו הוא מנצל על מנת לעזוב תוך שהוא משאיר אחריו את האיש שתמיד הסתתר מאחוריו. מעניין יהיה לראות אם ברז השקלים העירוני ייסגר האם נמשיך לראות את רון חדד במחוזותיה של הפועל ראשון. כאן מגיעה האצבע המאשימה אל מקבלי ההחלטות בעירייה. כל פוליטיקאי מתחיל או סוחר פשוט יודע, כי בכל מו״מ של מיליונים והפועל ראשון נהנית מתקצוב שמתקרב לכך, שני הצדדים צריכים שיצאו מרוצים. רק שלמו״מ הזה ישנם שלושה צדדים: העירייה, הבעלים ואנחנו התושבים, שמשלמים את המחיר תרתי משמע.
קיבלתם את הקבוצה בתום החוזה החמש שנתי כשהיא בליגה הלאומית, קח ושלח אותם לדרכם, אם ניתן. אם לא, שים להם יעדים לסוף שנה שיבטיחו לנו קבלת קבוצה באותו מצב בו התחילה את העונה. סנקציה של מיליון שקלים או קבלת הקבוצה ללא תמורה היו מספקים גם הם. אך למיטב ידיעתנו הקבוצה וצ׳ק בצידה, ניתנו על מגש של כסף. איפה תקציב המינימום של 5.5 מיליון? היכן המחויבות לעמידה ב 65% תקציב לשכר שחקנים? וסעיפים נוספים שבטח ניתן לדון בטיב העמידה בהם. זה עוד טרם נזכיר את השמועות על הלנות שכר לכאורה, עבירות על תקנון ההתאחדות שבגינן עמדה הקבוצה לדין ועוד.


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
מטה המאבק לא פראייר כבר יושבים לכם על הזנב ... בקרוב אתם תראו טוב טוב מה שווה "הקומץ" לדבריך מר חדד... תאמין לי שכולם לא עיוורים וכולם יודעים את האמת. סתם אנקדוטה, שחדד בא לראשון הוא היה נוסע בטנדר ישן, היום הוא על ג'יפ פאר....
2
חדד אתה מטעה בכוונה
(אבי: 09:40 30-10-2013)
אתה אדם ללא אמצעים כספיים, אתה נהנה משפע שאתה מקבל מהעירייה. תאמין לי שיש מאות אוהדים שתומכים במחאה1
3
האיש חלקלק לשון, אדם ללא אמצעים, אדם שלא תרם במאומה לקבוצה ולעיר! נהנה ממתקנים ומכספי ציבור ולא משלם למאמני נוער. זה אדם לא ראוי בכלל לנהל קבוצה!
4
ליצנים
(ראשוני: 09:59 30-10-2013)
הנהלה של ליצנים ובדחנים. מועדון שנכשל והולך לסגירה טוטאלית . אין מה לעשות . החולה לפני מוות סופי
5
חדד
(gil: 10:19 30-10-2013)
קח בחשבון שליגה א אף אחד לא יקנה את הקבוצה אז תתחיל לחשוב על רכש גדול עוד חודשיים
6
ספיר קנה את הפועל ראשון כדי שיהיה לבן שלו מקום לשחק. מאחר והוא שחקן בינוני מינוס הוא הפסיק לשחק ולכן ספיר עזב את ראשון. אני מאמין שחלום יו"ר ההתאחדות הוא סיבה לעזוב את הכדורגל ולא חיפוש עמדת כח לעסקיו. ספיר לא מסוגל היה לנהל את ראשון אז איך ינהל את כ
7
מכירת הקבוצה
(מקסים: 14:05 30-10-2013)
שקר וכזב ! הקבוצה חוזרת אוטומטית לעיריה בסוף התקשרות של 5 שנים ללא תמורה! והוא גם לא יכול למכור את הקבוצה לאף אחד!
8
רוני בראון
(כתום עולה: 23:05 30-10-2013)
האשם העיקרי במצבה הנוכחי של ראשון הוא רוני בראון. זה שהיה בצד שלנו ניקנה ע"י ספיר כדי שייחצן את הבן שלו. קיבל סמכויות נרחבות והביא את הכישלון - לחמן. ועכשיו יוצא נגדנו. אל דאגה רוני גם אותך נזרוק מראשון אתה חרפה לעיר.
9
הוא עזב כמו שאבי לוזון אין לו קשר עם מכבי פ"ת, אם זה נראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ומגעגע כמו ברווז, כנראה שזה ברווז ואם רביב ממשיך ומסתודד עם בראון וחדד במשחק מול רמת גן, זה אומר שהוא עדיין שם ולא התנתק מאצלנו, לך מאיתנו כבר וקח גם את גל.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?