מאת: אורי גבאי | 06.10.13 | 20:06
הפועל נחלת יהודה פתחה את העונה ברגל ימין כשניצחה במחזור הראשון בקלילות 3:0 בביתה את העולה החדשה מכבי שדרות שלא מוכנה עדיין לליגה. החלוץ הוותיק רוני אוחנה הצליח פעמיים לגרום לשחקני שדרות לכבוש לשערם, לבקשת חבריו, השופט הסכים לתת לו קרדיט בטופס על שער אחד...
אחרי שנתיים שבהם הצהירו בנחלת יהודה (ליגה ב' דרום ב') על כוונות עלייה, החליטו העונה במועדון הראשל"צי להנמיך ציפיות בתקווה שאם יבואו צנועים אולי יקרה משהו טוב. אם לשפוט על-פי משחק הליגה הראשון ביום שישי האחרון מול העולה החדשה מכבי שדרות אפשר בהחלט לומר שגם העונה, הקבוצה של ציון עזרא שמאמן את הקבוצה עונה רביעית צפויה לתפוס מקום בצמרת אבל יחד עם זאת קשה באמת לראות את נחלת מאיימת על הטוענות לעלייה כמו עירוני מודיעין ועירוני נתיבות שלעומתם השקיעו תקציב גדול כדי לנסות ולהשיג את הכרטיס לליגה א'.

ביום שישי האחרון אירחה נחלת בביתה את העולה החדשה (ישנה) עירוני שדרות שעדיין לא מוכנה לליגה לאחר שרק לפני כשבועיים היא החלה באימונים בשל העובדה שהשחקנים לא היו מוכנים לשחק העונה ללא תמורה מה גם הם טרם קיבלו את מענק העלייה שהובטח להם. את הקבוצה מאמן גם העונה אבי פרץ שמשמש גם כמנהל הקבוצה. בינתיים ההכנה הלקויה מורגשת היטב על המגרש.

המשחק נפתח בגישושים מצד 2 הקבוצות ללא איומים ממשיים על השער. בעוד שחקני נחלת הציגו משחק מסודר בהתקפה, שחקני ההתקפה של שדרות לא ממש הטרידו את שחקני ההגנה של המארחים. אגב, בשורות נחלת, אפשר היה להתפעל מהבלם הוותיק אמיר סולרסקי שגם בגיל 49 ממשיך לרוץ ולעבוד קשה על המגרש.

הניסיון המשמעותי הראשון של נחלת הופך בדקה ה-20 ליתרון 1:0 וזה קורה בגלל טעות קשה בהגנת שדרות. שחקני ההגנה של שדרות הצליחו להגיע ראשונים לכדור עומק שנשלח לעברו של חלוץ נחלת רוני אוחנה, אך האחרון לא ויתר הפעיל לחץ על המגן יוסי איברהימוב שטען שנדחף בניסיון להרחיק את הכדור ובשל כך הטעה את השוער אביחי ג'ןרנו והסיט את הכדור פנימה. אגב, חבריו של אוחנה מיהרו לשופט וביקשו שיציין בדו"ח שזה שער שלו... ולא שער עצמי.

בדקה ה-44 נרשמה ההזדמנות הראשונה של שדרות במשחק כאשר איברהימוב שהיה אחראי לשער הראשון מקבל הזדמנות בתוך הרחבה לאחר שאברהם סיסאי פרץ משמאל, חתך לכיוון האמצע והשאיר לו כדור מצוין אותו לא הצליח לתרגם לאיום רציני על השער של חיים קאופמן שרוב המשחק היה חסר מעש.

רגע לפני הירידה להפסקת המחצית קיבלו המארחים הזדמנות להגדיל את התוצאה כאשר דודו בכר קיבל כדור בצד שמאל, פרץ על האגף והגביה כדור מדוד לראש של יהב מויאל שמ-7 מטר נוגח לרגליים של שחקני הגנת שדרות.

במחצית השנייה נמשכה אותה המגמה כאשר נחלת יהודה מכתיבה את הקצב ושולטת בכדור ושחקני שדרות מנסים בעיקר לבנות על התקפות מתפרצות שלא ממש מצליחות בגלל שלאף אחד מהשחקנים אין מהירות ואין כושר משחק.
שלוש דקות בתוך המחצית מצליחה נחלת לעלות ליתרון 2:0. יהב מויאל מקבל כדור שעובר את הגנת שדרות ומוצא עצמו לבדו מול השוער כך שכל מה שנותר לו זה לגלגל את הכדור פנימה.

בדקה ה-57 מצליחה שדרות לכבוש אך השופט פוסל את השער בטענת נבדל לא נכונה. הבלם תמיר ארז מוציא התקפה מהירה ממרכז המגרש ושולח כדור ארוך לירון רפפורט שלא היה בנבדל ומול השוער קאופמן מגלגל פנימה אך כאמור הקוון הניף את הדגל לנבדל.

בדקה ה-38 נחלת יהודה סוגרת עניין כאשר היא כובשת את השלישי. גם הפעם באדיבות אחד משחקני שדרות. מאור חרדון פורץ מצד ימין ומוציא כדור רוחב לכיוונו של רוני אוחנה. בלם שדרות דני בינסאן מקדים אותו אך דוחק בטעות עם הגוף את הכדור פנימה. בסיום 3:0 לנחלת שפותחת את העונה ברגל ימין ואילו מכבי שדרות צריכה להשתפר מאוד אם היא רוצה לשרוד העונה בליגה.
תגובות
+ הוסף תגובה