מאת: אלירן זילכה- המקומון קריית מלאכי | 05.08.13 | 19:07
הספונסר לשעבר עזרא לאטי נענה לבקשת ראש העירייה חדד וראשי הקבוצה, ויחזור להשקיע בה כספים. בתכנון: הקמה מחדש של מחלקת הנוער ודגש על היבטים חינוכיים
הספונסר של מכבי קריית מלאכי בעונת הגלקטיקוס, עזרא לאטי, חוזר להשקיע במועדון המקומי. כך הוחלט בפגישה שקיים השבוע לאטי עם ראש העירייה יוסי חדד, כשבחלקה נכח גם מנכ"ל הקבוצה, אבי עמית.
לאטי, הבעלים של מפעל 'מעדני הטלה' באזור התעשייה באר טוביה וספונסר הקבוצה בחלק מעונת 2010/11, הסכים להקציב סכום נכבד לטובת הקבוצה הבוגרת של המועדון כבר לעונה המשחקים הקרובה, והודיע כי יעשה כן גם למחלקת הנוער של המועדון, שתופרד בפן הניהולי מהקבוצה הבוגרת ותעבור שדרוג משמעותי.
לאטי, ששימש כאמור כספונסר של מלאכי בפתיחת עונת 2010/11, עזב את המועדון בטריקת דלת לאחר שחילוקי דעות קשים נתגלו עם קברניטי הקבוצה. מאז, בין היתר בעקבות קשיים כלכליים תכופים, נעשו מספר ניסיונות על ידי ראשיה השונים להחזירו למרכז הבמה הספורטיבית ולשכנעו לשוב ולתמוך במועדון, ניסיונות שעלו בתוהו.
על כן, הודעתו של הספונסר החדש-ישן הפתיעה רבים, זאת בעקבות דעתו הנחרצת אודות השקעה חוזרת בתחום הספורטיבי, במכבי קריית מלאכי בפרט וברמה הארצית בכלל (שימש כספונסר של בני יהודה).
השבוע כאמור, אחרי פגישה עם ראש העירייה יוסי חדד המצוי ביחסים טובים עם איש העסקים לאטי, החליטו השניים על חזרתו של האחרון למכבי קריית מלאכי, במה שעשוי להקנות לה שקט כלכלי בשנים הקרובות.
בוגרים בצמרת, נוער מחונך
את הקדנציה הקודמת שלו במכבי קריית מלאכי ירצה הספונסר החדש-ישן לשכוח. לאטי, שהגעתו העלתה את רף הציפיות ממכבי קריית מלאכי לשמיים, ובאותה מידה גם את ההתרסקות לכואבת פי כמה, השקיע סכומים לא מבוטלים במועדון המקומי בחצי העונה בה היה הספונסר שלה, וראה את הכספים שהושקעו יורדים לטמיון. הספונסר לא היה האיש שכיוון את הכספים לכתובת הנכונה, ועם עזיבתו טענו בסביבתו כי לא נעשה שימוש מושכל בכספים שהשקיע בקבוצה.
עתה מתכנן לאטי, יחד עם ראש העירייה חדד, תסריט שונה בתכלית. הוא אמנם מעוניין להשקיע בקבוצה הבוגרת סכומי כסף שיבטיחו את תשלום המשכורות באופן סדיר ויעניקו לה שקט תעשייתי, אך הוא מתכוון גם לייסד, בשיתוף ראש העירייה חדד ומנכ"ל הקבוצה אבי עמית, מחלקת נוער ברמה ארצית.
אחת התכניות היא להציב במתחם האימונים של הקבוצה כמה קרוואנים, במטרה להפריד את הפעילות בין הקבוצה הבוגרת לקבוצות הנוער והילדים. בקרוואנים יותקנו גם מחשבים והם ישמשו כיתות לימוד לשעות אחה"צ ולהרצאות חינוכיות שייערכו לפני הלימודים, כל זאת בניהול אנשי מקצוע בתחום החינוך והספורט.
"הפעם התרומה תחולק בין הקבוצה הבוגרת למחלקת הנוער", אמר בשיחה עם "ספורט המקומון" ראש העירייה יוסי חדד. "כולם מבינים שספורט צריך לבוא עם חינוך, ולכן המטרה היא ליצור לבני הנוער מקום בו ישלבו בין התחביב האהוב לבין הלימודים. מי שלא ילמד לא יתאמן ולא ישחק כדורגל, וכך בזמן הקצר נרוויח חינוך, ובעתיד הקבוצה הבוגרת תרוויח גם שחקני כדורגל איכותיים יותר".
בנוסף, ינסה לאטי למצוא ספונסרים נוספים למועדון הכדורגל המקומי, כשהמטרה היא כי כבר בעונה הקרובה יוקם המתחם לטובת מחלקת הנוער, כשבתווך תנסה הקבוצה הבוגרת להתברג בצמרת ואף להתחרות על עליית לליגה הלאומית.
תגובות
+ הוסף תגובה