מאת: שי מוגילבסקי ואתר eyoya.co.il | 27.07.13 | 10:28
מספר מועט של שחקנים נכח באימון הפתיחה הרשמי של מכבי ב"ש שנפתחו רשמית בשבוע שעבר תחת שרביטו של המאמן החדש, ניסו אביטן. תנעמי, בוכריס ולוק החרימו את האימונים בשל חוב מהעונה שעברה
עידן חדש במכבי באר-שבע. המאמן החדש, ניסו אביטן פתח רשמית את ההכנות לעונת 2013/14 אם כי באימון הבכורה נכחו רק 13 שחקנים, כולם אגב, מאזור הדרום.
כזכור, שימש אביטן בארבע העונות האחרונות כמאמן קבוצת הנוער של הפועל באר-שבע. אליו הצטרפה הצלע הניהולית מאותה תקופה, לי אור שלג, אקס מנכ"ל מחלקת הנוער של הפועל שעשה הסבה לתפקיד עוזר מאמן.
ההפתעה היתה מאמן הכושר יוסי קקון, שהעביר את חצי השעה הראשונה של האימון למרות שאינו נמנה רשמית על הצוות המקצועי של הקבוצה. קקון, כך נמסר מהקבוצה, יתרום מהידע המקצועי שלו לטובת חברו הטוב, אביטן. את הצוות המקצועי משלים מאמן השוערים אשר מיארה.
לפני תחילת האימון דיבר היו"ר אפרים אביגדור עם השחקנים, כשלצידו הבעלים מוטי אבוקסיס. בין השחקנים שהופיע לאימון היו שני שוערים, ושני עולים חדשים מרוסיה שנבחנים בקבוצה, אלכס שוקורין ואלכס שאטוב. שחקנים נוספים שהיו תחת מעקב של אביטן: אייל דיין, גל צרויה ודור סבן.
בתוך כך, שלושה שחקנים, אדם תנעמי, אדם בוכריס ושי לוק, מחרימים את האימונים בגלל חובות שנצברו לטענתם מעונות קודמות.
השלושה, בתיאום אחד עם חברו, הודיעו לראשי המועדון כי יופיעו לאימונים רק בתנאי שיקבלו את כספם. מאידך, שחקנים אחרים שגם להם חובות משנים קודמות בחרו שכן להופיע לאימונים.
הקשר אדם תנעמי: "חייבים לי כמה משכורות מהעונה שעברה. הבטיחו שיביאו לי את הכסף, אבל לא עשו את זה. רק כשאקבל את מה שמגיע לי אהיה מוכן לחזור לאימונים". הקשר אדם בוכריס: "האמת היא שאין לי בכלל חשק להתחיל עונה חדשה שבה שוב אצטרך להילחם על המשכורת שלי".
בניגוד לבוכריס ותנעמי, המגן שי לוק לא הסתפק באי הופעה לאימונים אלא נקט בצעדים משפטיים. לוק: "במהלך העונה הקודמת הגשתי תביעת בוררות על כספים מעונת 2011-12. הבוררת קיבלה את דרישתי וחייבה את הקבוצה לשלם לי אבל זה לא קרה עדיין. בנוסף הצטברו גם חובות חדשים מהעונה הקודמת. עירבתי את עורכי-הדין של ארגון השחקנים שהטילו עיקול על חשבון הבנק של הקבוצה. בגלל העיקול הקבוצה לא תוכל לפתוח את העונה בלי לשלם את הכסף שמגיע לי".
יו"ר מכבי באר-שבע אפרים אביגדור הגיב לטענות: "כשיגיע למועדון כסף כל מי שחייבים לו יקבל. בזה שהם לא מגיעים לאימונים הם פוגעים רק בעצמם". המאמן ניסו אביטן הוסיף: "בתקופה הקרובה נקבל כסף ממרכז מכבי. כשהכסף יגיע ישולמו כל החובות ונוכל לפתוח את העונה בצורה חלקה".
בינתיים השחקנים טוענים שיש להם הצעות מקבוצות אחרות. לבוכריס הצעה מעירוני נתיבות מליגה ב', בעוד תנעמי ולוק קיבלו הצעות ממכבי קרית גת בליגה א', אותה מאמן שרון אביטן, בן דודו של ניסו.
תגובות
+ הוסף תגובה