צמח נופל. גם יפו נפלה
מאת: ארז נעמן | 07.05.13 | 21:07
הצגה ענקית של שוער כפ"ס שלחה את מכבי קביליו יפו הביתה מוקדם מהצפוי עם 0:2 גדול והשכיחה את התקופה הרעה של הקבוצה. זו אמנם לא אותה כפ"ס שאנו רגילים לראות, אך בשורה התחתונה: היא בגמר המחוזי. יפו? סוף טרגי לעונה פנטסטית.
כל המי ומי של הליגות הנמוכות כיבדו בנוכחותם את יציע הכבוד של האצטדיון החדש בחולון. ירון הוכנבוים ("באתי לראות שחקנים לשנה הבאה") אלמוג ספיר ושחקניו, אורי קרגולה, גיא אבן ועומרי נווה, אוהד בוזגלו מאמן עמישב, שי מאור מאמן אזור הגיע לראות מחצית, ויקטור גניש מאמן מרמורק (לשעבר?) הגיע, ואם שכחתי מישהו, עמו הסליחה.
כולם חשבו שיפו תטייל מול כפ"ס, והיא אכן טיילה, רק שכמו בכל טיול, יש לפעמים מכשולים שצריך להתגבר עליהם. המכשול היום היה אסף רז, שבתצוגת שוערות מהטובות שנראו העונה, אם לא הטובה שבהן, מנע במו ידיו מחלוצי יפו לפרק את כפ"ס לפחות בשש חתיכות.
הייתי רוצה לראות את הידיים של אילן אלפסי היום בערב, לאחר אין ספור הפעמים שהוא דפק בעוצמה על הספסל, אחרי כל החמצה של יפו. אוהדי יפו (500) כנראה התבלבלו, המשחק החשוב היה היום, לא ביום שישי.
הייתה תחושה של משחק ליגה מהצד של קביליו יפו, הייתה תחושה שהשחקנים מאמינים שעוד אפשר לתקן, אבל זה היה משחק בשיטת גביע, ובשיטת גביע מי שמפסיד הולך הבייתה, ואין הזדמנות שנייה.
ליאור זדה למעשה שילם את חובו לחיים סירוטקין, כאשר בשנה שעברה מנע ממנו (אז הדריך את קטמון) עלייה במחזור הסיום. יפו שילמה את מחיר ההתעסקויות הבלתי פוסקות בדברים שלא קשורים לכדורגל וככל הנראה נגררו למחול השדים המטורף שבמקום מסוים גם פגע בקבוצה.
שלא תטעו, יפו הגיעה למשחק הזה מוכה וחבולה מבחינה מוראלית. השחקנים כבר האמינו בכל ליבם שהם יהיו בלאומית ביום שישי בשעה 17:15, אך הופעתם של שחקני לוד למשחק מול קטמון הוציאה להם את הרוח מהמפרשים.
בהסבר פשוט, במקום לחגוג היום, יפו יודעת שהיא צריכה לנצח חמישה משחקים, כולל צמד מפגשים מול קבוצה מהלאומית. אין ספק שהחבר'ה קיבלו מכה מוראלית קשה.
אין ספור ההחמצות במחצית הראשונה, יניב דוד מול שער ריק, נגיחה של בוזגלו שרז הציל בקצות האצבעות, ועוד כמה בעיטות שלא צלחו. עד שהגיע אלעד שיק בדקה ה-30. הבלם התרומם גבוה מעל ליניב סבג ונגח חלש אך מספיק מדוייק בכדי להכניע את רון למל ולהמם את יושבי היציעים בחולון. 0:1 מדהים לכפ"ס.
למחצית השנייה יפו עלתה נחושה הרבה יותר ובית"ר כפ"ס עברה לשיטה שמאפיינת אותה מאוד במשחקים לאחרונה, שבהם היא חייבת לנצח. ניחשתם נכון, הבונקר. רבע שעה מפתיחת המחצית אלמוג בוזגלו קיבל הזדמנות נוספת, וכשהוא עומד שלושה מטרים משערו של רז, בעט טיל, אך שוער כפ"ס באינסטינקט מדהים הדף למשקוף והחוצה. ללא ספק הצלת העונה.
שיק מתרומם, הכדור מפרפר ברשת, והבלם חוגג.
שתי דקות לסיום, התקפה נהדרת של יפו שוב מגיעה לרגליו של אלמוג בוזגלו שמול רז בעט היטב אך שוב שוער כפ"ס היה במקום.
וכפי שאומר הפתגם הידוע.. אם לא כובשים.. טל איילה פרץ באגף, הרים כדור שיצר ערבוביה ברחבה, הכדור הגיע לאקס יפו מאיר דרעי שמול למל לא התקשה וכבש את השני, ונתן את האות לחגיגות של כפ"ס. יש לציין שדרעי לא חגג את השער והרים את היד בבקשת סליחה מהקהל של יפו, ללא ספק מחווה נפלאה של שחקן כפ"ס.
סירוטקין בטירוף. ברקע: מאיר דרעי מתנצל בפני אוהדי יפו
בסיום יפו מפסידה 0:2 לחבורה הלוחמת של סירוטקין שתפגוש את אזור בגמר המחוזי לאחר שזו גברה 0:1 על עירוני בת ים וזהו למעשה הגמר הלא צפוי של מחוז הדרום שכל העונה דובר על כמה שהליגה לא צפויה, וכיאה לאחת כזו, יש לנו גמר פלייאוף לא צפוי בעליל.
בית"ר כפ"ס לא משחקת את הכדורגל שאפיין אותה מאז שאלעד כהן עזב את הקבוצה, זה לא סוד. אך בשורה התחתונה, היא בגמר הפלייאוף המחוזי, ואת זה אי אפשר לקחת ממנה. טל איילה נראה כמו שחקן שבשל לכוון קבוצה, הוא נע כל הזמן, מכוון, מחזיק בכדור כשצריך, רביבו קצת לא בכושר אך מהווה איום בכל שלב, אסף רז היה מעל כולם, חג'ג' היה טוב באמצע עד שגמר את האוויר ובכלל, נראה שכפ"ס עוד יכולה להיות ההפתעה הנעימה של הפלייאוף.
טוב עשו ביפו שהחתימו את ליאור זדה לעוד עונה. כעת יוכל המאמן לפתוח את העונה הבאה עם הקבוצה שאותה הוא יבנה, ללא משקעים וללא הפועל קטמון. הגיע זמנו של ליאור להפוך להיות האיש הרע של הליגה, לצאת מהג'נטלמניות האופיינית לו ולקחת החלטה: בשנה הבאה יפו בלאומית. ולא משנה על מי או מה היא תדרוך בדרך. כי הגיע הזמן.
עוד יגיעו ימי הסיכומים, ועל העונה הזו אפשר לכתוב סדרת ספרים, בינתיים, בואו נהנה ממה שנשאר ממנה, כי שיא המתח עוד לפנינו.
שוסט מכסה את פניו. סיום טרגי
גיבור המשחק אסף רז מחבק את אלפסי. הצגת יחיד
ליאור זדה. בעונה הבאה חייב להעפיל
קרגולה חושב ביציע. אולי הוא היה כובש היום?
אוהדי יפו. עוד עונה בליגה א
תגובות
+ הוסף תגובה