עידו אליהו כובש את הפנדל. (צילום: גיא יצחקי. באדיבות אתר קטמון)
מאת: ארז נעמן | 30.04.13 | 21:02
ארז נעמן בטור דעה: אחרי יותר מ-100 צפיות בהילוך החוזר של הפנדל המדובר, אני לא מבין על מה נשרק כדור העונשין. הגיע הזמן לעשות בדק בית ויפה שעה אחת קודם. ומה יש למשבץ להגיד? "השופטים שלי אמינים"
"אדוני השופט, אדוני השופט, זאת האמת וכל האמת, אז למה אתה לי בית סוהר רושם? אינני אשם, אינני אשם" אמר אריק איינשטיין, וידע על מה הוא מדבר.
צפייה חוזרת בפנדל ההזוי, שלא לומר הסופר מפוקפק שנשרק לחובתה של קטמון נגד אילת, הביאה אותי למסקנה שדי, עד כאן.
לא יכול להיות שעונה שלמה תהיה מוכרעת בגלל שאדון השופט ארז אטיאס החליט כך, וכהרף עין, לשרוק לפנדל הכי הזוי שראיתי בחיי.
כבר ראיתי העונה פנדלים הזויים (ראה ערך כפר שלם – מכבי ב"ש) ועוד כל מיני החלטות שמשרד החקירות וייצמן יער יכול היה, אם רק רצה, לעשות מהן מטעמים, אבל איכשהו זה תמיד נופל בין הכיסאות, הקבוצות מוחות, ממורמרות, וממשיכים הלאה. "זה הכדורגל" אומרים במחוזותינו. אז אולי הגיע הזמן שנשים לזה סוף. זה לא הכדורגל רבותיי, זה אפילו לא קרוב.
אני לא נאיבי. טעויות קורות בכדורגל. גם לאילת נפסל שער חוקי לחלוטין במחצית הראשונה. טעות, התקדמנו. אבל אם יש אדם אחד בעולם, כולל השופט עצמו שמאמין לאחר צפייה בוידיאו שהוא צדק, שיקום וירים את ידו, אולי גם אותו צריך לחקור.
היום נתתי לאחד משופטי ליגה א' לצפות שוב ושוב בוידיאו, הוא כל כך היה בהלם, שנתן לי תשובות חסרות שחר כמו: "טעויות קורות, זה הכדורגל, אתה לא מצפה שאגיד מילה רעה על קולגה" בוודאי שאני לא מצפה.
גם גורם בקטמון שלא רצה להזדהות אמר: "שאלתי את השופט על מה הוא שרק, הוא אמר שאחרי שנצפה בוידיאו, נראה שהוא צדק. צפינו בוידיאו. מישהו חושב שהוא צדק?"
בוידיאו ניתן לראות בבירור שאף שחקן מאילת לא בא בטענות לשופט שמא כן היה פנדל, כולם המשיכו לצעוד לעבר קו האמצע ובכלל היו בהלם שהוא שרק.
החלטתי לשאול את אבנר כהן המשבץ מה דעתו על כך, וזו הייתה תשובתו: "אני צריך לעשות תחקיר עם השופט וצוות השיפוט. לא הגעתי לאיזושהי תובנה איתו כשדיברנו בטלפון. אני ראיתי את האירוע של הפנדל. ושמעתי אותו אומר מספר מילים על המשחק. אני צריך לראות את כל המשחק ולרדת לפרטים יותר קטנים כדי לראות את כלל ההתנהלות שלו"
והפנדל עצמו? איך נראה לך?
"אני הבנתי שהייתה גם מצלמה מאחורה, מה שכן ראיתי את השחקן שביצע את העבירה יוצא מרחבת העונשין ולא בא לדבר כמו יתר החברים שלו. ביקשתי שישיגו לי את כל הדיסק ואני רוצה לעשות משהו מעמיק ולא על רגל אחת. הוא גם פסל גול לטובת אילת הבנתי. כשרוצים להוציא את האמת לאור צריך לבדוק"
אתם שוקלים לשלוח שופטים לבדיקות פוליגרף?
"אני אמרתי ואני חוזר ואומר, אני לא שולח אף אחד, אני מאמין בכולם ומי שיש לו חשד, שיגיש תלונה. אף אחד לא שלח מכתב תלונה, שייגשו למשטרה ולמשרד חקירות, אני הראשון שרוצה שהאמת תצא לאור, אם חס וחלילה והיה איזשהו כשל שאני לא רוצה להאמין בזה, מי שאשם ומי שמתעסק בדברים לא כשרים שייתן את הדין. מניסיון של העבר, לא כדאי להסיק מסקנות כל כך מהר"
בנוסף, כבוד השופט אטיאס החליט שלא לאשר לדאפי ספונר, צלמת הוידיאו של קטמון, לצלם את המשחק, בהחלטה תמוהה מאוד. "שאלתי למה, לא הייתה לו תשובה חד משמעית, הוא אמר 'זו ההחלטה שלי וזהו'. כולם ניסו לדבר איתו, גם השוטרים, והוא פשוט לא הסכים. וצילמתי מהיציע הרחוק. באו במחצית השוטרים ואמרו שאני יכולה להיכנס למגרש כי לא היה להם נעים שרק לי לא נותנים להיכנס"
תמוה? כן רבותיי, תמוה מאוד.
אפשר וצריך להגיד עד כאן. כפי שאמרתי בתחילת דבריי, טעויות הן חלק ממשחק הכדורגל, אבל משהו לא מריח טוב במחזורים האחרונים, יותר מדי טעויות קריטיות שחורצות גורלות של קבוצות על ימין ועל שמאל.
יש לציין שהשופט ארז אטיאס נחשב לאחד מהשופטים הבכירים בדרג הזה, ואף שפט מספר משחקים בליגה הלאומית השנה.
לכתבה מצורף הלינק לפנדל שנשרק לזכות אילת מול קטמון.
תשפטו בעצמכם, היה או לא היה?
תגובות
+ הוסף תגובה