ריאן טהא
מאת: גיא גולדפרב | 08.03.13 | 09:39
את האמרה הזו שחרר מאמן מ.ס. טירה, ריאן טהא שיפגוש היום את האקסית שלו, כפר קאסם אצלו בבית. "חבל שהמשחק לא במגרש ראוי בכדי שהצופים ייהנו. מעבר לכל ובלי קשר לתוצאה, חשוב לי שהספורט ינצח".
עשר שנים לאחר שעלה עם מ.ס. כפר קאסם מליגה ב' לליגה א' חוזר המאמן ריאן טהא למגרש המקומי אך הפעם הוא על הקווים של היריבה, מ.ס. טירה שגם לה שאיפות דומות. אגב, היחיד ששרד מאותה עונה מופלאה הוא נור סרסור.
לאחר שניצח את כפר קאסם בסיבוב הראשון הוא מודע לעובדה שהמשחק מקבל משנה תוקף לאור וזה עוד מעבר להיותו דרבי טעון של המשולש: "שתי הקבוצות במומנטום, שתיהן בכושר טוב ומגיעות עם מאזן זהה בסיבוב השני, חמישה ניצחונות ושתי תוצאות תיקו. כך שצפוי בהחלט קרב ספורטיבי".
אתה מכיר היטב את השחקנים של היריבה.
"ברור. כמורה לחינוך גופני בכפר קאסם רובם היה תלמידים שלי וחוץ מזה את חלקם הגדול אימנתי בקדנציה הקודמת שלי שם, לפני 4 שנים".
מה שונה מהקבוצה שלפני עשר שנים לזו הנוכחית ?
"הקבוצה ההיא הייתה בנויה רובה ככולה משחקני בית, שיחקנו אז עם הרבה לב ונשמה. היום יש הרבה שחקני רכש שחלילה אני לא ממעיט בערכם אך אין להשוותם לשחקנים שגדלו במועדון".
אישית, היית מעדיף שהמשחק יתקיים מחוץ לכפר קאסם ?
"כן ורק מהסיבה שקהל רב צפוי להגיע. אני חושב שבמגרש סגור היו כולם נהנים יותר והמשחק היה מקבל את האווירה שמגיעה לו. גם משטח הדשא עשוי להפריע אך בכל זאת, זו זכותה הטבעית של כפר קאסם לארח בביתה ואני מכבד זאת".
אם תנצחו, גם המקום הראשון יהפוך ריאלי עבורכם ?
"מקום ראשון זה קצת קשה אך אם גם מחנה לא תנצח הפער שלנו מהן עשוי לקטון רק לחמש נקודות ויש עוד משחקים ביננו. אבל אם להיות מציאותיים, מקומות 2-3 שיקנו לנו יתרון ביתיות בפלייאוף בהחלט יספקו אותנו".
לא בא להוכיח כלום. טהא חוגג את הניצחון בסיבוב הקודם (צילום: מוחמד חאדר אניס)
תהיה אמיתי עם עצמך. אם תנצח, זו תהיה שמחה כפולה ?
"אני לא בא להוכיח לאף אחד שום דבר אם זה מה שאתה מתכוון. היום אני טואטל טירה. אני רוצה לנצח בשביל הקבוצה שלי ובשבילי כמובן. אם נעשה זאת וכפר קאסם יעלו בסופו של דבר, אשמח בשבילם".
תגובות
+ הוסף תגובה