הדרבי. של האוהדים

קהל, יוקרה והרבה אמוציות. המפגשים בין קבוצות האוהדים של קטמון ליפו תמיד מרתקים, השבוע המפגש הזה יכול להכריע את גורלה של עונה שלמה

doublepass_" id="img_0" class="story_img" ביום שישי תארח קביליו יפו את הפועל קטמון לדרבי האוהדים החגיגי בין שתי קבוצות האוהדים המפורסמות בארץ, שקמו ומושתות על אוהדיהן.

המפגש הזה הוא תמיד מעניין, גם משחק הידידות המסורתי בתחילת השנה, שלא התקיים השנה לבסוף.
מאז שהוקמה יפו, (קטמון הוקמה לפני) הקבוצות נפגשו לשבעה משחקים רשמיים, כשהמאזן הוא לטובת הירושלמים: 4 ניצחונות, מול שלושה של יפו. המפגש מעולם לא הסתיים בתיקו...

היחסים בין קטמון ליפו עלו על סרטון לפני תחילת העונה, למי שלא זוכר, פרשת מאור מרציאנו אשר עבר לקטמון ולבסוף חזר הבייתה, בזמנו גרמה אפילו לביטול המשחק המסורתי בין קבוצות האוהדים בפתיחת כל עונה.

כיום הכל די זורם על מי מנוחות, היריבות הספורטיבית תישאר על המגרש, ואיש לא נותר טינה לרעהו, רק רוצים לנצח.
הפעם, הדרבי הזה יכול להכריע את גורלה של עונה שלמה, לפחות מבחינת האורחים מירושלים.

בהנחה פרועה שכפר סבא לא מנצחת באזור את הפועל המקומית, ניצחון של קטמון יכול להבטיח לה כמעט בוודאות את העלייה ללאומית, שכן אינני רואה את הקבוצה מפסידה שלוש פעמים בשמונה מחזורים, הכמות שתישאר לאחר המחזור הנוכחי.

מאמנה של יפו מכיר את קטמון על כל רבדיה, הרי הוא אימן שם שלוש שנים. כמה סמלי שזדה פתח את הקדנציה שלו ביפו מול אותה קטמון. ליאור זוכר היטב את היום הזה: יפו של אז הייתה קבוצה מרוסקת, שכבר ספרה יותר הפסדים מאצבעות בכף היד, וספגה מקטמון עוד הפסד כואב, למרות שהייתה הרבה יותר טובה מהמארחת. מאז ועד היום, יפו עשתה כברת דרך והיא נמצאת כל הזמן בתמונת הפלייאוף העליון. השבוע תהיה לליאור זדה הזדמנות לסגור מעגל ולנצח את הקבוצה שויתרה על שירותיו. גם אם הוא יגיד שזה לא משנה לו, בתוך תוכו, אין דבר שהוא רוצה יותר מניצחון על קטמון, והוא גם משדר את זה לשחקניו. זדה סירב להתראיין השבוע, גם למקומונים בירושלים, ככל הנראה בצדק. בגלל שאימן בעבר, כל מילה שיאמר תפעל לרעתו, לכאן או לכאן. יפו צריכה לבוא שקטה וצנועה כמו שהגיעה לכל משחק בתקופתו, בשביל לעשות את העבודה.

             מרציאנו. הכל כבר נשכח. (צילום: לירן דורף)

בירושלים קצת יותר רגועים, למרות שגם הם מבינים שהמשחק הזה הוא ציון דרך ואולי אחד מהמוקשים האחרונים שנותרו לקבוצה בדהירה שלה. טלספפה רגוע יותר עם פער ארבע הנקודות שפתח בשבוע שעבר על פני כפר סבא, קטמון תשחק הרבה יותר משוחרר ביפו.

ליפו יש את הכלים לנצח כל קבוצה בליגה, בטח כשהיא בביתה. אך את קטמון של השנה קשה מאוד להכניע. הקבוצה אמנם סיימה בעשרה מתוך 21 משחקיה בתיקו, אך לא להפסיד בתקופה כזו זה לא דבר של מה בכך ולקטמון נותרו מספר מוקשים קטן מאוד בדרכה הבטוחה ללאומית. גם יפו רוצה להגיע לאותו מקום, ועדיין קיים הסיכוי שנראה את שתי הקבוצות האלו בשנה הבאה בליגה גבוהה יותר.

בינתיים, כל שנותר הוא ליהנות מאחד המשחקים הכי טובים שיש לליגות הנמוכות להציע. בשביל משחקים כאלה שחקנים משחקים כדורגל. אווירה נהדרת ביציעים, הרבה יוקרה, ושלוש נקודות. בהצלחה.


 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
טלספפה הוא כל ההבדל
(שחקן: 12:36 04-03-2013)
קטמון של העונה בורכה במאמן צנוע, שקדן ואמין שיודע את העבודה. טלספפה אולי לא מקושר וחד לשון כמו המאמן של יפו אבל הוא בהחלט ההבדל בין קטמון של העונה לעומת קטמון של זאדה, מקווים שימשיך איתנו גם בלאומית...
2
יאללה יפו
(שעריים בלב : 11:55 04-03-2013)
אמן ואנחנו נשרוד ואתם תעלו ליגה מחזיק לכם אצבעות בכל שישי תצליחו אמן
3
אבל נהיה הראשונים לנצח אתכם העונה. זה ברור לכם כאור העמית שמש. הקהל שלנו רק צריך להאמין יותר ולהעמיד לכם מענה ביציע. בזה אין לכם מתחרים. בכדורגל אין ספק שלא שיחקתם השנה מול קבוצה כמו זו שתפגשו ביום שישי.
4
שיהיה ליפו בהצלחה
(קטמוני: 12:56 04-03-2013)
אני מאוד חושש מהמשחק .אם שי לא טוב קטמון גרועה.יגמר בתיקו 2 ויפו תעשה קופה על אוהדי קטמון .
5
לאחד
(קטמון: 13:18 04-03-2013)
לא הבדל ולא נעליים. ליאור שם את קטמון על המפה, הוא צנוע לא פחות, וטוב אפילו יותר. והוא חד גם במגרש{ להזכירך} עופר נהדר וליאור לא פחות. לא נשכח לעולם. חוץ מזה ליאור בן 33 צעיר וסביר שיגיע לגדולות.
6
שרצקי
(אדום: 13:25 04-03-2013)
לאחר בדיקה פשוטה התברר שמגיב 1 הוא לא אחר מאורי שרצקי. מדהים.
7
חגי קול
(אדום שמבין: 14:22 04-03-2013)
מבדיקה נוספת שנעשתה התברר כי מגיב 6 הוא לא אחר מאשר חגי קול.. מדהים!
8
שחקני יפו וזדה, אתם חייבים לנצח.....
(יפו תנו גז כבר,תנו !: 15:10 04-03-2013)
אחרת כבר ביום ראשון אתם יכולים ללכת לקנות בגד-ים לעונת הקיץ.
9
אם הפועל ניצחו בדרבי בכדורסל את מכבי,גם אתם יכולים.היידה יפו מילחמה !
10
להכניס את השחקנים לטירוף והקרבה,כמו שנאמר:עכשיו או לעולם לא !
11
ליאור
(וודאי: 16:51 04-03-2013)
5, 6 ו7 זה ליאור זאדה, בדוק. ורק שתדע ליאור, אתה יותר יחצן מאשר מאמן, אם לא שי אהרון ויונתן כהן היית מאמן היום שביעיות....!!!!
12
איחוד
(בבטו: 17:11 04-03-2013)
אם יפו תנצח ובהמשך גם תעלה ליגה, זה יכול להביא סו"ס את האיחוד של קטמון עם הפועל ירושלים. קטמון לא יכולים להרשות לעצמם עוד עונה בליגה א' - זה ישאיר אותם ללא אוהדים, ואז יגיע האיחוד המיוחל. יש ליפו צ'אנס להביא לאיחוד כוחות אדומים בירושלים. בהצלחה.
13
היידה יפו
(שערוקי מאז ולתמיד!: 17:28 04-03-2013)
בהצלחה נגד האדומים הקוקסינלים
14
כנסו
(קטמוני : 19:08 04-03-2013)
עם הסגל שיש לקטמון , היינו צריכים להיות כבר עם 50 נק׳ לפחות....
15
יפו קבוצה חזקה כמו קטמון
(קטמון לנצח: 19:43 04-03-2013)
ואפילו יותר חזקה מקטמון. במשחק בטדי רק נס הציל אותנו. אם נבדוק צבירת נקודות במחזור השני הם מעלינו. תיקו יהיה הישג גדול עבורנו
16
לאוהדי קטמון
(קריית גתי: 23:47 04-03-2013)
תנו ליפו בראש שחקו התקפי ההגנה של יפו מאוד חדירה וחלשה אם תשחקו התקפי כמו שאתם משחקים עם אהרון שמש ועוז אין לי ספק שיפו תחזור עם 3 כדורים ברשת. אתם חייבים לגמור ליפו תעונה כבר עכשיו אנחנו התחלנו ואתם תסיימו איתם תסיפור
17
כולם להיכנס
(יפו בנשמה: 08:11 05-03-2013)
קטמון אתם כבר עליתם יאללה תנוחו , אנחנו רק רוצים לשפר עמדות לפלאיוף , שערים אתם אחים לנצח ואתם תישרדו ושנה הבאה גם תעלו ללאומית .
18
יונתן וספורט 5,בבקשה שדרו את המשחק !
(שידור חי,חובה !: 10:59 05-03-2013)
זהו המשחק הכי סוחף,הכי לוהט, הכי ציבעוני בכדורגל הישראלי,אני מתחנן שתשדרו אותו בטלוויזיה.תעשו סוף סוף משהו מועיל לקהילה.תודה
19
לקרית גתי
(יפואי: 11:51 05-03-2013)
לא, לכם יש הגנת ברזל. מחוררת כמו שרק הגנה של פרימיטיבים יכולה להיות. סולי צמח נתן נגדכם שני גולים בראש. סולי צמח?! ופיני בלילי ואני אבינו זה לא סולי צמח, זה התקפה. בת ים תחזיר אותכם לחלום על פלייאוף.
20
ליונתן כהן, לא תודה
(יפואיקו: 14:15 05-03-2013)
תשאיר את המשחק הזה בינינו. שקהל לא יתפנק ויישב בבית. גם המשחק הקודם היה בלי קהל. אל תגרמו לכך שגם זה יהיה בלי קהל.
21
אתגר אוהדים
(אור: 16:39 05-03-2013)
אוהדי קטמון ויפו בואו נעשה אתגר והוא להגיע למעל 2800 צופים בשישי. נראה לכולם את העוצמה והלוואי שבשנה הבאה נשחזר את הדרבי הזה בלאומית
22
עלו על שרטון!
(קפטן אחאב: 14:44 07-03-2013)
סרטון זה מה שויקטור גניש אוכל כל פעם שהוא לא מביא קבלות

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?