מאת: לירן דורף | 23.02.13 | 11:41
מכבי יפו גברה במשחק ענק 3:4 על מכבי שעריים משלושער פנטסטי של יניב דוד וגול נצחון מרגליי אלמוג בוזגלו, מוסא בן חיים מאמן שעריים שעוד הספיקה להוביל 3:1, התפטר על כר הדשא בתום המשחק.
חג פורים האיר פנים ליפואים שזכו לראות היום את אחד המשחקים הטובים בליגה א' דרום העונה, משחק שכלל לא פחות משבעה שערים, מהפך ענק של קביליו, טעויות לא קלות בשתי ההגנות ובעיקר קבוצה אחת שרצתה פשוט יותר מהשנייה והצליחה בעיקר לאור תוצאות המחזור, לעשות צעד חשוב לעבר הצמרת הגבוהה.
כבר לפני השריקה היה ברור מי הקבוצה הלחוצה יותר מבין השניים כשמוסא בן חיים מאמן שעריים ערך מהפכה של ממש בהרכב כשמשה זמירו, עידו יוסף, עוז ברנדווין חזרו להרכב ועל הדרך הורידו לספסל את מתי אברהם ושי מור יוסף, שחר ימין פתח כמגן ימני במקומו של אלדבח ואילו סהר אלון המשיך לקבל את הקרדיט בין הקורות.
אצל קביליו הפנים המאמן ליאור זדה לקחים מההפסד הכואב לבת ים והכניס למרכז ההגנה את גיא עיני כשתורג'מן פותח כמגן שמאלי במקומו של מרציאנו המורחק, בשער החליף נהרדע את למל המורחק וגם בחוד שינוי כשפריג' החליף את משה ביטון.
הפיק לקחים מההפסד לבת ים. זדה מתפלל לטוב (צילום: לירן דורף)
המשחק נפתח בבליץ וכבר בדקה השלישית עלתה שעריים ליתרון לאחר שיניב סבג הכשיל את עידו יוסף כ 21 מטרים מהשער, ברק ורד בעט, הכדור ניתז מחומת יפו היישר לעברו של יאיר אזולאי שמ 22 מטרים בעט כדור חזק שהכניע את נהרדע וחדר פנימה, 1:0 לאורחת.
משחק נפתח בבליץ. אזולאי חוגג יתרון מוקדם לשעריים (צילום: לירן דורף)
שעריים ניסתה להכות בברזל כל עוד הוא חם ובדקה השישית ברנדווין הכניס צ'יפ עומק חכם לזמירו שהיה בעמדה טובה אך עידו יוסף בא כטריילר מאחור, הקדים את זמירו ובעט כדור חלש לפינה הקרובה אותו הצליח נהרדע להדוף לקרן.
יפו למדה היטב תוך כדי תנועה את היריבה והבחינה במהירות את האגף שמאל שנותר פרוץ פעם אחר פעם, בדקה העשירית היא גם השוותה משם כשאלמוג בוזגלו פרץ והוציא כדור רוחב מדוייק ליניב דוד שכבש כנראה את שערו הקל בקריירה, 1:1.
יפו למדה את היריבה. דוד כובש וחוגג (צילום: לירן דורף)
דקה חלפה ושוב יפו חוגגת באותו אגף כששוסט הוציא כדור רוחב לבוזגלו שנותר לבדו מול סהר אלון אך התבלבל בין רגליו ופיספס את הכדור.
יפו המשיכה לחגוג פעם אחר פעם באגף ימין שלה (שמאל של שעריים) ובדקה ה-22 בוזגלו הוציא כדור רוחב נוסף משם, הפעם היישר לעברו של אסף לוי שנותר לבדו מ 14 מטרים אך בעט למרכז השער וסהר אלון הצליח להדוף בקושי לקרן.
יפו המשיכה לחגוג באגף. אלון הודף את הבעיטה של לוי (צילום: לירן דורף)
המשחק המשיך להיות קצבי, דינמי ובעיקר מונע בעקבות טעויות חוזרות ונישנות מצד שתי ההגנות שפשוט לא הגיעו לכר הדשא היום.
ההגנות לא הגיעו. דוד לוחץ על שחר ימין (צילום: לירן דורף)
בדקה ה-28 תרועה האורח הרים כדור מדוד מאגף ימין היישר לראשו של רועי סבג שהוריד נפלא לעוז ברנדווין והאחרון בריחוף קדימה בעט מ 12 מטרים כדור חזק אך נהרדע היה במקום וקלט.
הקצב המטורף לא פסק ובדקה ה-31 קרן של יוני תורג'מן מצאה את ראשו של סולי צמח שנגח משבעה מטרים כדור מדוייק לחיבורים אך אלירן זראי הצליח להרחיק מקו השער.
קצב מטורף. שערי בורח מברקוביץ' (צילום: לירן דורף)
דקה חלפה והמטווח של יפו נמשך כשיניב דוד הכניס כדור עומק לפריג' שדהר קדימה ומתשעה מטרים מעט אלכסונית בעט שטוח אך סהר אלון הצליח להדוף.
יפו המשיכה כל הזמן לחגוג ללא תגובה על אגף שמאל של שעריים אך כדורי הרוחב שהגיעו משם מצאו ברגע האחרון את הגנת שעריים דרוכה ומרחיקה את הסכנה.
בדקה ה-45 וממש שניות לפני שריקת ההפסקה יצאה שעריים למתפרצת כשברק ורד דוהר עם הכדור, מחליט שהוא לא סומך על אף אחד חוץ מעצמו ובועט מ 29 מטרים כדור אדיר שהפתיע את נהרדע וחדר לרשת העליונה ופנימה, 2:1 לשעריים בניגוד גמור למה שהתרחש במגרש בדקות הללו כשורד רץ לחבק את בן חיים כאות אמון במאמנו.

הבעת אמון במאמן. ורד חוגג עם בן חיים את השני (צילום: לירן דורף)
זה הספיק לזדה אשר עשה חילוף מתבקש בהפסקה כשכהן צדק נכנס במקומו של ברקוביץ' האנמי, אגב באותה מידה יכל מאמן יפו להוציא גם את אסף לוי "שתרם" במחצית זו בדיוק כמו ברקוביץ'.
המחצית השנייה נפתחה בדיוק כמו הראשונה וכבר בדקה ה-47 עשתה שעריים את ה 3:1 כשעידו יוסף הוציא כדור רוחב משמאל היישר לעברו של זמירו שהמשיך בנגיעה פנימה והקפיץ את 150 אוהדי שעריים ביציע.
המחצית השנייה - המשך ישיר לראשונה. שחקני ואוהדי שעריים חוגג את השלישי (צילום: לירן דורף)
שעריים הייתה במומנטום מוחלט במשחק אך בדקה ה-50 ספגה אולי בדיעבד את השער החשוב במשחק כשכדור סתמי נשלח לרחבת האורחים, סהר אלון יצא ולקח משום מה את הכדור דווקא עם ברכיו, איבד אותו ועל המציאה עט יניב דוד שגילגל פנימה בקלילות מ 11 מטרים וקבע 3.2.
השער החשוב במשחק. דוד מצמק (צילום: לירן דורף)
הקהל היפואי התעורר והחל לדחוף את הקבוצה קדימה, לא חלף זמן רב והשוויון המיוחל הגיע כשבדקה ה-57 סולי צמח שלח כדור עומק נהדר על 40 מטרים היישר לעברו של יניב דוד שהסתנן בין שערי וסבג, דהר קדימה, השאיר את שניהם מאחור ובעט מ 11 מטרים שטוח ומדוייק לפינה הרחוקה, 3:3 ענק ושלושער לחלוצה של יפו.

הקהל דחף. אוהדי יפו ודוד שכובש וחוגג את השוויון (צילום: לירן דורף)
מוסא בן חיים הריח במיידית את הסכנה המתקרבת וקרא לספסל החילופים את הבלם בר פדלון כדי לחזק את מרכז ההגנה המאוד רעוע שלו, אבל חוסר נסיון וטעות בתזמון גרמה לכך כי עד שפדלון הגיע לעמדת החילופים, חטפה שעריים את השער הרביעי.
הריח את הסכנה. בן חיים לא מבין מה קורה במגרש (צילום: לירן דורף)
בדקה ה-67 כהן צדק המחליף שלח כדור עומק חכם, מהסוג כדורים שרק הוא יודע לתת, היישר לעברו של בוזגלו אשר ניצל יציאה רעה מאוד מצידו של סהר אלון, הקדים אותו ובעט בקלילות מ 18 מטרים פנימה, 3:4 מעולם אחר ליפו, מהפך!.
מהפך מעולם אחר. בוזגלו כובש וחוגג את הרביעי (צילום: לירן דורף)
שעריים פשוט קרסה ובדקה ה-70 כמעט חטפה את החמישי כשכהן צדק הוציא פס רוחב קצר לאסף לוי ששיחרר טיל אדיר מ 18 מטרים שננעץ במשקוף, בוזגלו עט על הריבאונד אך מזווית קשה מול אלון, פיספס את הכדור שחמק החוצה ובכך הרס לאילן אלפסי את התחזית של 3:5 לקבוצתו אותה ניבא במצב של פיגור 3:1..
בן חיים הוסיף חטא על פשע בחילוף מוזר על סף ההזוי כשמשה זמירו, שהיה בין השחקנים הטובים בקבוצתו הוחלף, מה שגרם לאוהדי שעריים לפצוח בשריקות בוז כלפי מאמנם.
מנגד הוציא זדה את כובש השלושער יניב דוד והכניס את יניב עמיאל כקשר אחורי על מנת לעבות את מרכז השדה.
המשחק נרגע כששעריים נוטלת את היוזמה אך לא מצליחה להגיע ולו למצב מסוכן אחד ליד שערו של נהרדע, דווקא יפו יכלה לכבוש בדקה ה-90 את החמישי כשבוזגלו הוציא כדור רוחב(כן שוב מאגף ימין), היישר לעברו של אסף לוי שנותר לבד לבד אך משישה מטרים בעט שטוח היישר לידיו של סהר אלון.
עם שריקת הסיום של השופט אפי יואבוב, לקח מוסא בן חיים אחריות, קרא לכר הדשא את מנכ"ל הקבוצה איציק אוהב ציון ואת חבר ההנהלה שמחה גד והודיע להם שהוא מפסיק לאלתר את עבודתו בקבוצה.
לוקח אחריות ומתפטר. רגע ההתפטרות של בן חיים (צילום: לירן דורף)
מנגד ביפו יחלו כבר כעת להתכונן למשחק ההשלמה מול עמישב ביום שני, משחק שלאור תוצאות היום, נהפך לקריטי עבור שתי הקבוצות שעשויות לעשות צעד משמעותי לעבר הצמרת הגבוהה כאשר נצחון של המלאבסים יצמק את הפער מקטמון לשלוש נקודות בלבד.
שפט היטב אפי יואבוב לעיני 750 צופים במגרש העירוני בחולון.
יפו: נהרדע 4, שוסט 5, סבג 5, עיני 5, תורג'מן 5, ברקוביץ' 4(כהן צדק 5.5), צמח 6, לוי 5, פריג' 5 (ביטון), דוד 8 (עמיאל), בוזגלו 6.5.
שעריים: אלון 4, ימין 4.5 (אברהם), סבג 4.5, אזולאי 5, זראי 3.5, שערי 5, ורד 6, תרועה 4, זמירו 5.5 (שעשע), ברנדווין 4.5, יוסף 5.5.
תגובות
+ הוסף תגובה