מאת: לירן דורף | 20.01.13 | 17:17
ביום רביעי יסגר מועד ההעברות בליגה א' דרום ורגע לפני תום החלון, נעבור קבוצה קבוצה כדי לנסות להבין מה היא מחפשת וחשוב מכך, מה היא באמת צריכה כדי לנסוק כלפי מעלה.
שלושה ימים, זה מה שנותר לקבוצות ליגה א' דרום כדי להשיג עוד שחקן או שניים לסגל כדי להשיג כל אחת את מטרותיה, סביר להניח שאין מועדון בליגה שלא יתחזק בזמן שנותר, לחלק יהיה קשה יותר בגלל בעיות תקציביות(לוד, ערד) וחלק ינסו "להוריד" שחקנים מן הליגה הלאומית כדי לשפר את איכותן.
אז רגע לפני שחלון ההעברות נסגר, נעשה קצת סדר לגבי מה כל קבוצה מחפשת רגע וחשוב מכך, מה באמת היא צריכה כדי לשפר את קצב צבירת הנקודות בסיבוב השני.
הפועל קטמון:
מחפשת: קשר עושה משחק.
צריכה: בלם.
המוליכה הגאה עדיין לא אמרה את המילה האחרונה בנושא הרכש, הנהלת הקבוצה עושה הכל כדי להחתים "פיגורה" ומכוונת דווקא לעמדת קשר עושה המשחק, או בשיטת היהלום של טסלפפה, הכוונה לשחקן מתחת לשני החלוצים.
שמות כגון ברוך דגו, דידי אונגר, דודו אברהם והרציני מכולם שלום עקיבא, כבר עפים באוויר אבל מה שבאמת צריכה הקבוצה הוא בלם.
13 שערי ספיגה למוליכת הטבלה זה לא מעט, אסף עזו אמנם בעונה סבירה למדי אם כי פחות מהמצופה ממנו, אך הקהל מאוכזב יותר מיוסי אבולעפיה שהובא ע"י טסלפפה לאחר שהשניים שיתפו פעולה אשתקד באורתודוכסים לוד, אבולעפיה אמנם מנוסה אך איטי למדי ומול חלוצים מהירים כגון אלמוג בוזגלו, לוטטי וכ'ו, זה עלול שלא להספיק.
בית"ר כפר סבא:
מחפשת: שחקן כנף.
צריכה: חלוץ וקשר במרכז השדה.
בית"ר כפר סבא עשתה סיבוב פנטסטי אין ספק אך עדיין חסרה את הערך המוסף כדי באמת לרוץ עד הסוף מול קטמון.
סירוטקין מחפש שחקן כנף (יוני רביבו במו"מ) לאחר שהניסוי עם אייזנקוט לא ממש צלח, אין ספק שאם היה תקציב מותרות, גם בתפקיד הזה אפשר היה להביא שחקן אך כפר סבא חסרה בעיקר חלוץ מרכזי שיוכל לאפשר לאלעד כהן לשחק חופשי יותר, מאיר דרעי אמנם עושה את שלו אך עשוי לקרוס במאני טיים.
עוד עמדה שהקבוצה חייבת הוא שחקן מרכז שדה שיוכל להתאקלם במהירות לשיטת הפסים הבלתי נגמרים של הקבוצה, טל ארז וחן חג'ג' הם שחקנים סימפטים אך לא מעבר לכך ואם יש מספיק כסף בקופה, עדיף יהיה להתרכז בשתי העמדות הללו, בכנף גל פורת(נהדר!) ואיילה(פלוס אייזנקוט מהספסל), עשויים להספיק.
צריך חלוץ. סירוטקין (צילום: לירן דורף)
הפועל אזור:
מחפשת: חלוץ.
צריכה: חלוץ.
הפתעת העונה עדיין מחפשת עוד שחקן בחלק ההתקפי כדי להיות רגועה יותר להמשך.
אליאור וקנין לא מצליח לנער את הפציעה הטורדנית ושי כחלון לא יציב כשלצד משחקים ענקים(סטייל בגביע מול הכח), יש לו גם משחקים רדומים יותר.
לוטטי וסגל אמנם משחקים בשפיץ אך נפתחים לצדדים ולמעשה לקבוצה אין שחקן תשע דומיננטי, היו דיבורים על עומרי רון אבל אזור רצה מספיק טוב כדי להסתפק בשם צנוע יותר(ובעיקר זול יותר), בכל מקרה גם אם הסגל ישאר במצבו הנוכחי, אזור כל עוד לא תסבול ממכת פציעות, תצליח להגיע לקו הסיום במצב טוב.
יכול להסתדר עם מה שיש. מאור (צילום: לירן דורף)
הפועל מרמורק:
מחפשת: חלוץ.
צריכה: שני חלוצים ובלם.
אם חנן עדני באמת רוצה לעלות ליגה, הוא חייב לעשות חיזוקים בעמדות מפתח.
קודם כל הבעיה העיקרית היא בחוד, מרמורק כבשה רק 17 שערים העונה ותלוייה כרגע בחנן פדידה שאיך נאמר זאת בלשון עדינה, לא נמצא כרגע בענף הנכון.
אם גניש לא יצליח לאתר שני חלוצים ברמה, למרמורק אין שום סיכוי לעלות ליגה, גם לא דרך הפלייאוף, גם בעמדת הבלם מרמורק צריכה חיזוק, השחרור של חאוסטוב אולי הגיוני אבל האילתור של גיא כהן בעמדה הזו לא יכולה להחזיק מעמד לאורך זמן, גם אלקבץ הצעיר שהגיע ממחלקת הנוער של אשדוד, עדיין לא ברמה הנדרשת, אדון יו"ר תפתח את הכיס אחרת גם הפלייאוף יהיה בסכנה.
מכבי יפו:
מחפשת: חלוץ מרכזי.
צריכה: חלוץ מרכזי.
לאחר הבאתם של יניב דוד, אלמוג בוזגלו וסולי צמח בקישור האחורי, ליאור זדה עדיין מחפש חלוץ מרכזי אמיתי, או בשפת העם, מריח שערים.
משה ביטון לא מספק את הסחורה עד כה, אלמוג בוזגלו אולי מוכשר אבל לא גולר ויניב דוד סובל מפציעות לא מעטות ובכלל מעדיף לבוא כטריילר מאחור.
אם יפו תצליח לפגוע בינגו בחלוץ, היא עשוייה להתחבר ולרוץ קדימה בכל הכח בסיבוב הבא, אם לא, הסגל הנוכחי עשוי להספיק להגיע לפלייאוף אך לא מעבר לכך.
מצרך מבוקש בליגה. רביבו (צילום: לירן דורף)
עירוני בת ים:
מחפשת: חלוץ.
צריכה: חלוץ ומאמן.
כסף יש בבת ים ולא מעט, אבל חוץ מזה אין שם שום דבר, ההתנהלות החובבנית השפיעה בצורה ניכרת על השחקנים ודורון ממן שעזב את הקבוצה במקום השני בטבלה(רק בגלל הפרש שערים), יכול להסתכל עליה מהצד ולראות כיצד התדרדרה עד המקום השישי והיד(ולא הרגל) עדיין נטוייה.
לפני שחקנים צריך יוסי אלקובי היו"ר לעשות חשבון נפש עם עצמו ולמנות מאמן ראוי לקבוצה, בלי זה, אין שום סיכוי אמיתי לבת ים לתת את הטון בצמרת הגבוהה.
הקבוצה גם צריכה חלוץ נוסף לאחר עזיבתם של פדידה וקודם לכן של רביבו, ליאור בן ארוס אמנם שחקן מוכשר אך לא כזה שיכול להרים את הקבוצה קדימה, בדיוק כמו חליפה ופליקר המוכשרים.
אז נכון שאבי אבינו שחקן מצויין אך הוא לא 9 אמיתי, לכן יעשה נכון פיני בלילי אם יחזור ללבוש את מדי המשחק ולא ינסה בכח להישאר על הקווים ולמוטט סופית את הקבוצה.
יעשה נכון אם יחזור לשחק. בלילי (צילום: לירן דורף)
מכבי עמישב:
מחפשת: שחקן כנף.
צריכה: שחקן כנף וחלוץ.
אין ספק שעמישב נחלשה משמעותית, זה החל בעזיבתם של האחים בוזגלו ויניב דוד ונמשך בפרישתו של הספונסר אלמוג ספיר מהקבוצה.
תמיר פור הצטרף ובכך פתר בוזגלו את בעיית הקשר האחורי שנותרה מיותמת מאז פציעתו של גיא אהרוני אך החוד עדיין אנמי למדי ולא ניתן להסתמך רק על כושרו של קרגולה.
עמישב צריכה שחקן בכנף(סטייל יוני רביבו) וחייבת עוד חלוץ משלים לצידו של קרגולה שגם יעבה את הסגל ויוכל בעת הצורך לתת גולים מכריעים.
כבר לא ביחד. שיטרית (מימין) וספיר (צילום: לירן דורף)
עירוני קרית גת:
מחפשת: קשר.
צריכה: קשר.
סך הכל חבורתו של ראובן אלקבץ במצב טוב ובהתאם לתוכניות, כסף רב אין בקופה ולכן גם אם לא תצליח להתחזק, הסגל הנוכחי יוכל להחזיק מעמד במרכז הטבלה.
הבאתו של חנן אלקיים פתרה את עמדת החוד אך עזיבתו של אסף כהן משמעותית ויתכן ואלקבץ יצטרך להביא משלים במרכז השדה כדי לעבות את הסגל, רצוי אך לא הכרחי.
הפועל כפר שלם:
מחפשת: מגן ימני, קשר וחלוץ.
צריכה: מגן ימני, קשר וחלוץ.
שוקי סדיס יודע בדיוק מה הוא צריך על מנת לא להיגרר לתחתית הלוהטת.
טל ארז ששוחרר מקריית מלאכי החל להתאמן ועשוי לפתור את בעיית עמדת המגן הימני, אם כי גם במידה ואוליאל הצעיר ימשיך שם, כפר שלם לא תינזק במידה רבה.
הקבוצה חייבת בדחיפות קשר התקפי מתחת לחלוצים כדי לשפר את המחץ בחלק הקידמי ובנוסף חלוץ משלים לצידו של חטארי, בטח ובטח לאחר שיחרורו של שלומי לוי המוכשר לטובת הכח, אז נכון שפיני מתנה הגיע אך לא ניתן לסמוך רק עליו, במיוחד לאחר הסיבוב הרע שהציג במדי מרמורק.
בני אילת:
מחפשת: בלם וקשר אחורי.
צריכה: בלם, מגן שמאלי, קשר אחורי, שחקן כנף וחלוץ.
אל תתרגשו מהטבלה, בני אילת בצרות צרורות ואם לא תנחית מספר שחקני חיזוק, היא תיאבק עד הסוף כנגד הירידה.
אם מלך השערים של הקבוצה הוא אבישי אטיאס זה אומר הכל, אך הבעיות קיימות לא רק בהתקפה אלא בכל מערכי הקבוצה.
מגן שמאלי ובלם חייבים להגיע כדי לייצב את ההגנה הרעועה, קשר באמצע לצידו של אטיאס הוא בגדר חובה, כמו גם שחקן כנף מקביל לעידו אליהו וחלוץ מטרה מכיוון שלא בטוח שגל צרויה זה המתכון הנכון.
בסגל הנוכחי עלולה אילת שרחוקה רק 5 נקודות מהירידה, להסתבך קשות במאבקי תחתית ולכן שמעון אבו ושאר חברי ההנהלה צריכים לחשוב טוב טוב, מה עושים בימים הקרובים כדי להעמיד קבוצה ראוייה ועם עומק.
מכבי שעריים:
מחפשת: חלוץ.
צריכה: חלוץ אחד לפחות, פלוס שחקן כנף.
שעריים שהשתוללה לא מעט בנושא הרכש מפתיחת העונה, תהיה חייבת לפגוע בינגו בשני שחקנים התקפיים לה היא זקוקה אחרת הקבוצה עלולה להיגרר לקרבות תחתית.
עם כל הכבוד לתרועה ומתי אברהם, זה לא מספיק כדי לעשות דברים של ממש בליגה, גם כושרו הנוכחי בו מצוי עוז ברנדווין לא משביע רצון ולכן הקבוצה תאלץ ובדחיפות לאתר שני שחקנים מהליגה הלאומית.
מכבי באר שבע:
מחפשת: אף אחד
צריכה: חלוץ.
אהוד כחילה עשה כבר מסע רכש די נרחב כשהביא בשבועות האחרונים את חגי יצחק הפנטסטי, את צחי מכלוף בחוד וגם שחקנים משמעותיים כגון שי לוק, בר חביב והבלם רומן חאוסטוב.
עם חומר השחקנים הנוכחי אמורה באר שבע להשיג את המטרה ולשרוד בליגה, יתכן ועוד שחקן בחלק הקידמי יעזור אך אין צורך להשתגע, לפי כל הסימנים באר שבע אמורה לעשות סיבוב שני הרבה יותר טוב מהראשון.
מכבי כפר יונה:
מחפשת: קשר.
צריכה: שוער, בלם, קשר וחלוץ.
כפר יונה במצב קשה למדי ולא בטוח שמינוי יהודה זגורי למאמן הקבוצה יעשה לה טוב, זאת לאור "ההצלחה" שרשם המאמן לא מכבר עם מ.ס כפר קאסם מליגה ב.
חיים לוי שהתפטר שיחק בשיטת היהלום ולכן נתאים כרגע את מה שכפר יונה צריכה למערך הזה.
לקבוצה יש שוער מצויין בדמותו של רועי ניסן אך פציעות חוזרות ונישנות גורמות לכך שהוא מפסיד לא מעט משחקים מה שעולה לכפר יונה בנקודות, ההנהלה צריכה להביא שוער שגם יוכל לתת לו לתחרות ובמידת הצורך גם לשחק.
לכפר יונה אין הגנה, היא ספגה כבר 30 שערים(השנייה בליגה אחרי לוד) ולמעשה לא הביאה בלם לאחר עזיבתו של משה כחלון בפתיחת העונה.
גל גניש שלטעמי אמור לקבל הרבה יותר קרדיט, לא מקבל דקות משחק מספקות בקישור ולמעט גילי חג'ג', החלק הזה גם לוקה בחסר, גם שם תצטרך כפר יונה להתחזק כמו גם בחוד שאמנם מורכב מחלוואני הותיק, גרינברג וסער שהגיע לא מזמן אך למאבקי ההישרות הקבוצה תצטרך פיגורה של ממש שיתן את השערים המכריעים.
מכבי קריית מלאכי:
מחפשת: חלוץ.
צריכה: בלם, קשר ושני חלוצים.
קריית מלאכי של אלמוג כהן בצרות צרורות, הקבוצה משנה את סגלה מדי שבוע אך ממשיכה להביא שחקנים לא מספיק איכותים ודומה שמי שאחראי שם על הרכש לא ממש עושה את עבודתו נאמנה.
ציקשווילי ואזולאי הם בלמים סבירים אך לא כאלה שעושים את ההבדל ודורון ממן חייב למצוא אופציה חילופית בעמדה הזו, בקישור אמנם הובאו אדיר ממן ואסף כהן שמשמש לעת מצוא כחלוץ אך לאחר שיחרורו של שי מור יוסף, אין מנוס מלהביא עוד שחקן שיוכל לעזור לזלינגר בניווט המשחק.
הבעיה העיקרית של מלאכי היא בחוד, 12 שערים בלבד כבשה העונה וגם שחרורו של חנן אלקיים לא ממש תרם לעמדה הבעייתית הזו, מלאכי חייבת בדחיפות שני חלוצים שיוכלו להצעיד את הקבוצה קדימה אחרת ליגה ב תקרא להם ומוקדם מהצפוי.
הבעיה של מלאכי היא בחוד. ממן (צילום: לירן דורף)
אורתודוכסים לוד:
מחפשת: הכל.
צריכה: הכל.
מה עוד אפשר להגיד על ההתנהלות החובבנית של האורתודוכסים לוד?.
כל שנה אותו סיפור, מבטיחים הרים וגבעות בפתיחת העונה (עידן סרור, פטלק, יאיר אזולאי) ואז לא משלמים, "מורחים" שחקנים ולבסוף בשיא חוצפתם גם לא נותנים להם שחרור אלא אם כן יסכימו לוותר על החוב שנצבר עבורם..
כל שחקן פנוי יודע כבר היטב שללוד אסור להגיע, אלא אם כן בא לו לשחק בחינם, אז אולי לוד רוצה שחקנים במגוון תפקידים אבל הניהול הכושל, בדרך להביא אותה בדיוק למקום שלו היא ראוייה, ליגה ב'.
מי יבוא אליו. מונייר (צילום: לירן דורף)
הפועל ערד:
מחפשת: בלם, חלוץ.
צריכה: בלם, שני קשרים וחלוץ.
ערד אמנם בבעיות כלכליות לא פשוטות אך אם לא תשנס מותניים ותצליח להביא מספר שחקני מפתח, דינה יהיה ירידת ליגה.
עזיבתם של שי לוק, בר חביב ועוד לפני כן גד עובדיה, היא מכה אנושה למועדון הסימפטי, מה לעשות שעם אבי מוז'יה, רונאל חדד ודור דוידי, קשה לשרוד בליגה.
אם ערד לא תשיג בימים הקרובים בלם, שני קשרים וחלוץ מטרה טוב, המשימה לשרוד עונה נוספת בליגה א' תהיה קשה עד בלתי אפשרית.
שוק ההעברות צפוי לרתוח עד סיומו ביום רביעי ולא מעט שינויים בסגלי הקבוצות צפויים לנו, מי תעשה את העיסקה הטובה ביותר?, מי תישאר עם סגל דליל?, כל זאת נדע בשבוע הקרוב.
תגובות
+ הוסף תגובה