מאת: עודד חסין | 11.01.13 | 21:23
מכבי ד.א. כרמל כבר הוליכה 0:2 על הגלבוע. זו השוותה וקיוותה לשחזר את הדרמה מהשבוע שעבר אך המארחים חשבו אחרת והגיבו בעוד שלושה בדרך ל-2:5 גדול. לפני משחק העונה בעוד שבועיים, המרחק מעפולה רק נקודה.
מה אומר ומה אגיד ? למשחקים מסוג כזה לפעמים מחכים עונה שלמה. לי היה את הכבוד לראות שניים כאלה ברציפות. אחרי שבשבוע שעבר הייתי שותף לדרמה הגדולה בגלבוע הגעתי לדליית אל כרמל בלי הרבה ציפיות במיוחד אחרי שהיא נתנה את ההצגה שלה בהרצליה.
השלג הקל שירד ביישוב רק לפני יומיים לא החזיק אבל הקור נשאר. כ-400 צופים נלהבים לא נבהלו ממנו והגיעו לחזות בהצגה הכי טובה בעיר. בתוך כל אלה ניצפו מהראן לאלה ופאיד חסון.
400 אמיצים. חסון ולאלה (צילום: עודד חסין)
אסי גלבוע הגיעה בהרכב כמעט זהה לזה שניצח את מגדל העמק למעט דניאל ברק (פצוע) וקיקו כהן שלא פתחו. במקומם עלו בהרכב נאור דהן ושלומי מראד. דלייה פתחה בהרכב זהה לזה שניצח את הרצליה.
פתיחת המשחק ממש לא בישרה על מה שעתיד לבוא. נראה היה כי שתי הקבוצות "חשו" זו את זו. ההזדמנות המשמעותית במשחק הייתה הובילה גם לשער. טהא זבידאת מסר לבאסם ארמלי שחדר לתוך הרחבה ושלח כדור אלכסוני לפינה הנגדית של קדוש, 0:1 למארחת.
מעודדת מהשער המשיכה דלייה לתקוף ובדקה ה-18 התנהל פאדי זיאדה מרחק 20 מטר מהשער ולפתע שיגר טיל ששפשף קלות את המשקוף של גלבוע.

הזדמנות גדולה. זיאדה (צילום: עודד חסין)
כפיר לייבוביץ' המשיך את היכולת מהמשחקים הקודמים, ניהל היטב את המשחק כשכמעט כל התקפה התחילה אצלו. בדקה ה-39 זה תורגם גם לשער. הקשר הכניס מסירת עומק לארמלי, זה נגע בה קלות, קדוש נראה קולט אך הכדור חמק בין ידיו וחדר פנימה, 0:2 לדלייה.
חשוב לציין כי קדוש סחב רגל מפתיחת המשחק לאחר שנפגע כנראה בחימום. לא ברור מדוע בחר פליקס נעים לעלות איתו בכ"ז.
המשחק נראה גמור אך כמו בשבוע שעבר הצליחה גלבוע לחזור אליו משום מקום. המגן, טל בויס נגע בכדור בידו ברחבה והשופט דרור כהן (מצוין) הורה על הנקודה הלבנה ושלף צהוב למגן.
בני בן זקן לקח את הפנדל, הכניע בקלילות את שוקי ביראני וקבע 2:1 בדקה מאד קריטית של המשחק.
חזרו משום מקום. ביראני נכנע (צילום: עודד חסין)
שחקני גלבוע חוגגים (צילום: עודד חסין)
בפתיחת המחצית השנייה החליט נעים להכניס את דניאל ברק למשחק במטרה לחדד את החלק הקדמי של הגלבוע אך דווקא פתיחת המחצית הייתה של המקומיים שלא היו רחוקים מהשלישי.
בדקה ה-47 הכניס עבד פרוג'י כדור לתוך הרחבה, אלירן עקיבא פספס וזה הגיע לזיאדה שמזווית קשה בעט החוצה. חמש דקות מאוחר יותר התנהל לייבוביץ' מרחק 22 מטר מהשער, כולם חיכו שיגביה אולם זה בעט כדור אדיר וסחט עצירה גדולה מקדוש.
בדקה ה-60 נשא החילוף שלך ברק פרי. הקשר הגביה כדור קרן, גיא צרפתי החליק לאחור בראשו, ביראני נותר תקוע בשערו וקובי שריקי נעץ מקרוב פנימה, 2:2. ריח של מהפך באוויר ? אחמד ואהב נראה מאד לא רגוע.
נראה מאד עצבני. אחמד ואהב (צילום: עודד חסין)
לא כך חשב לייבוביץ'. בדקה ה-72 הגביה הקשר הנפלא כדור מדויק לרחבה, שקפץ על הדשא לעברו של ענאן נאסראלדין שנראה נוגח פנימה אולם בדיעבד הסתבר כי לא נגע בו, כי ניצב בעמדת נבדל. כולם קפצו עליו אך השער נזקף במאת האחוזים לזכותו של לייבוביץ'.
מהפך לא היה. שחקני דלייה חוגגים את השלישי (צילום: עודד חסין)
שלוש דקות מאוחר יותר כמעט וכבשה דלייה את הרביעי כשזיאדה שחרר בעיטה שפגעה בשחקן גלבוע, שינתה כיוון אך חמקה ליד הקורה.
ככל שנקפו הדקות זרקה גילבוע יותר ויותר שחקנים לעבר ההתקפה. בדקה ה-79 קיבל סולטן זועבי המחליף כדור על קצה הרחבה ובעט אך ביראני בזינוק חתולי הדף לקרן ומנע שער בטוח.
בדקות הסיום הפקירה הגלבוע לחלוטין את ההגנה ומי שעושה זאת מול מכבי דלייה, משלם את המחיר.
סחב רגל. קדוש (צילום: עודד חסין)
בדקה ה-90 מסר המחליף, וואיל חירבאווי לליבוביץ' זה שלח מחליף נוסף, לוטפי נאסראלדין לתוך הרחבה והאחרון מזווית מאד קשה גבר עת המגן שלו ובעט לרשת העליונה של קדוש, 2:4.
המשחק היה גמור אך דלייה חיפשה לסגור עניין. שלוש דקות בתוספת הזמן קיבל זיאדה מסירה באגף שמאל, החלוץ התקדם מול האין הגנה של גל גלבוע ובעט כדור מדויק בין הקורה לשוער, 2:5 כשלאחרי השער השופט אפילו לא חידש את המשחק.
מחכים לעפולה. חוגגים את הניצחון הגדול (צילום: עודד חסין)
בסיום חגגו שחקני דלייה את הניצחון הגדול וכעת מצפה להם אחרי הפגרה המפגש האולטימטיבי נגד הפועל עפולה שסיימה רק בתיקו 1:1 במגדל העמק מה שצימק את הפער בין שתי הקבוצות לנקודה אחת בלבד.
שיפוט מצוין. דרור כהן (צילום: עודד חסין)
תגובות
+ הוסף תגובה