בכיוון השעון: שי מאור, אריק גילרוביץ, ויקטור גניש, דקל מלכה, ליאור זדה, אוהד בוזגלו
מאת: ארז נעמן | 28.10.12 | 07:03
על פניו נראה כי במועדון כבר החליטו על זהות המאמן החדש שיחליף את משה אוננה על הקווים, אך איש אינו מספק כרגע תשובות. מנגד, יש גם כאלה שמוכנים לאמן ביפו גם עבור נזיד עדשים. ככה זה כשאתה המועדון הגדול בליגה וכיאה לאחד כזה, כולם חושקים בתפקיד.
ביום שישי האחרון קביליו יפו ספגה את הפסדה הרביעי מתוך שישה משחקים, מה שגרר את את התפטרותו של המאמן/סמל משה אוננה, שהרגיש כי הוא אינו יכול להשפיע. אתמול במקרה פגשתי את סקחפי, עוזר המאמן. אחרי הרבה חיוכים הגיע הרגע בו הייתי חייב לשאול, "מה יהיה?" פניו של סקחפי אמרו הכל, הוא היטה את ראשו מעט לאחור והפיל את שפתיו לצדדים בתנועת 'מי יודע ' שלא מתאימה לעוזר המאמן המסור של קביליו. סקחפי אגב, עדיין לא התפטר ונראה כי הוא יישאר במועדון לאחר שקיבל מאוננה את ברכת הדרך. "הוא לא אשם במצב" אמר סקחפי, "כולנו אשמים ואנחנו נצא מזה מחוזקים. משה הוא אדם גדול"
וכך, שבוע לפני המשחק הכי חשוב שלה העונה וזה שסומן עוד באוגוסט כמשחק העונה, קביליו יפו מוצאת את עצמה ללא מאמן על הקווים. אך שלא יהיו טעויות, עוד היום אמור להתמנות מאמן כאשר כבר נעשו שיחות עם מספר מועמדים, אך הנהלת יפו שומרת את הקלפים קרוב לחזה.
בין המועמדים הוזכרו מאמן כפר שלם אשתקד ויקטור גניש, מאמן קריית מלאכי לשעבר דקל מלכה, מאמן מכבי ב"ש אהוד כחילה, מאמנה הנוכחי של הפועל אזור, שי מאור, יוסי גורדנה, אריק גילירוביץ, ליאור זדה ו.. אוהד בוזגלו.
ויקטור גניש. מתאים, אבל. (צילום: אלון יהודיוף)
אוהד בוזגלו ושי מאור מאוד היו רוצים להגיע ליפו, אבל שניהם תחת חוזה. אם אוהד בוזגלו יקבל פנייה רשמית שתיעשה בתיאום עם ספיר ושיטרית, קשה לי להאמין שהוא לא יקבל את ברכת הדרך במידה ויחליט לעזוב. אך סיטואציה כזו היא הזויה במקרה הטוב, שכן בוזגלו בנה קבוצה שהוא רוצה להצעיד לליגה הלאומית, למרות שעבורו קביליו יפו היא קידום בקריירה.
בכלל, צריך להבין מה עומד בחובו של התפקיד הנחשק שנקרא 'מאמן מכבי יפו'. קביליו יפו, מלבד המסורת והקהל, היא הקבוצה הכי מסוקרת בליגות הנמוכות (אולי חוץ מקטמון ועפולה) בכלל העיתונות הארצית וכל דבר שקורה ביפו מקבל כותרת בכל מקום. המאמן של יפו הוא לא עוד מאמן, הוא המאמן של מכבי יפו.
שי מאור היה שמח לבוא לעוד קדנציה ביפו למרות שהוא באזור ותחת חוזה. כמו שאילן אלפסי אמר לי בשבוע שעבר "כל מי שהיה ביפו רוצה לחזור אליה. זה בדוק" אין לשי מילה רעה להגיד על יפו ואין למועדון מילה רעה להגיד עליו אך שני הצדדים מבינים שכרגע זה בלתי אפשרי "אם שי יבוא ויבקש ללכת ליפו, זה יהיה בגדר תקיעת סכין בגב ההנהלה שנתנה לו את כל מבוקשו" אמרו בהנהלת אזור אמש, ויפו? "שי מאור הוא מאמן גדול, וגם מאמן תחת חוזה" מסר בכיר בהנהלה.
ליאור זדה. האיש הנכון בזמן הנכון (צילום: לירן דורף)
דקל מלכה הוכיח בקריית מלאכי את יכולות האימון שלו, אתמול הוא טען ש"אין לי את יחסי הציבור הדרושים כדי לקבל את התפקיד" מצד אחד, הוא צודק, מצד שני, על מי אתה עובד אדון מלכה? למי שאין את יחסי הציבור הדרושים, שמו לא משורבב כמועמד. על יכולותיו של מלכה אין ויכוח, וביפו גם יודעים זאת, אך אני מתקשה להאמין שהוא יקבל לבסוף את התפקיד.
מאמן כפר שלם אשתקד ויקטור גניש מתאים ליפו כמו כפפה. הוא פייטר, מלא אנרגיות ובעיקר מכיר את יפו על כל רבדיה, אך בקרב האוהדים זוכרים לו את "מפח כפר שלם" מהעונה שעברה, גם אם לא היה לו חלק במקרה ההזוי שלמעשה מנע מיפו עלייה לליגה הלאומית. גניש כמובן, ישמח לקבל את התפקיד הנחשק ואני מאמין שגם אם לא נעשתה אליו פנייה רשמית, הוא כבר דאג להעביר את המסר לראשי המועדון הבולגרי.
גם יוסי גורדונה ואריק גילרוביץ הוזכרו כשגם שמו של מאמן מכבי ב"ש אהוד כחילה נשמע אתמול בחדרי חדרים.
ההמלצה שלי: יצא לי להכיר אישית את כל השמות שהועלו כאן, חלקם תחת חוזה, חלקם לא, אך לפי דעתי האדם היחיד שיכול להצעיד את יפו קדימה, הוא ליאור זדה, מאמן קטמון לשעבר. ליאור כרגע מאמן את הילדים של הפועל ירושלים ואני יודע בוודאות שהוא מתגעגע לאימון בוגרים. מאמנה של הפועל קטמון לשעבר יכול להיות האיש הנכון במקום הנכון, ותחשבו איזו פיקנטריה: ליאור זדה חוזר לקווים, בדיוק במשחק מול טלספפה והפועל קטמון. טוב יעשו בהנהלת יפו אם ירימו את הכפפה וינחיתו את המאמן שהעלה את קטמון שתי ליגות במגרש החדש בחולון. אך כפי שנכתב פה בתחילת הכתבה, החבר'ה שומרים כרגע את הקלפים קרוב לחזה.
אתמול נמסר מהנהלת יפו שתוך 48 שעות ימונה מאמן לקבוצה. האיש הבא שיעמוד על הקווים יקבל לידיו קבוצה שבעה, כבויה וחבולה ויש לו בה הרבה עבודה. מלבד זאת, בעונה שעברה, כשאיש כבר לא ספר אותה, יצאה יפו לטדי ופירקה את הירושלמים 4:2, מאז היא דהרה ולא עצרה עד כפר שלם. מי יודע, אולי עוד יחזור הניגון ויפו תחזור לליגה.
ולסיום: החבר'ה על כר הדשא יהיו חייבים להבין שהמאמן הבא יהיה המאמן עד סוף העונה בטוב וברע, מי שיעשה פרצופים ולא יתן את הלב על הדשא, לא יהיה בקבוצה. גם ליבם של האוהדים וגם של אנשי ההנהלה התקשה לאחר המקרה עם אליל נעוריהם משה אוננה, ומעכשיו השחקנים יהיו תחת זכוכית מגדלת ענקית. שבוע טוב.
תגובות
+ הוסף תגובה