שכחו את השערים בסוכה

עירוני טבריה מסיימת בתיקו 0:0 ביתי מול מכבי כפר כנא בפרמיירה בליגה א' צפון.שחקניו של מאיר ארמה עדיין ללא שער זכות.מאמן טבריה ל"דאבל פס": "כפר כנא אחת משלוש הקבוצות החזקות בליגה".300 צופים הגיעו בערב החג לצפות במשחק נטול שערים.

לא כך ציפו בעירוני טבריה לפתוח את עונת 2009/2010.אחרי ההפסד הביתי בגביע בשבוע שעבר,שוב לא השכילה טבריה להשיג ניצחון בבית לעיניי האוהדים המקומיים,ומה שמדאיג יותר-180 דקות ללא שער זכות.

כ-300 אוהדים מקומיים נטשו למשך שעתיים את הסוכה והגיעו לאצטדיון העירוני לצפות במשחק,כשבסמוך התמקמו להם כ-30 אוהדים הדוקים של כפר כנא שמלווים את הקבוצה באופן קבוע לכל מקום ולכל מגרש.

כמו בשבוע שעבר,חניכיו של מאיר ארמה הציגו יכולת חלשה ברוב חלקי המשחק,ולצד משחק הגנה יציב ניתן היה להבחין כי החלק ההתקפי דווקא לוקה בחסר ואנמי משהו,על אף שהמאמן,מאיר ארמה עלה עם מערך התקפי שכלל שלושה חלוצים-הקפטן החדש אבי עמר,אודי אדרי ובר קרסנר.מאחוריהם פתח מוטי בן חמו,שכבר על פי המשחק השני שלו בקבוצה ניתן לראות שהוא בעל הבית החדש של טבריה על המגרש,בעוד שרועי סארה שחזר השבוע מהשעייה,לא נכלל בסגל.

מנגד בכפר כנא בנה הישאם זועבי קבוצה לא רעה בכלל,שאומנם לא הצליחה לכבוש גם כן אך הייתה מסוכנת יותר,ונראה שעוד תדבר השנה חזק בליגה א' צפון.

 

אוהדי טבריה,לא ראו שערים במשחק פתיחת העונה.(צילום:אבירן אוחנה)

 

עם שחקנים מצוינים כמו הבלם הוותיק אלירן אלקיים,שוער מכבי הרצליה אשתקד גל מסיקה,וחלוץ מריח שערים בדמות ווג'די אבו יונס(עם המספר 99 על הגב),בכפר כנא יכולים להוות גורם חזק בצמרת ואולי אף להתמודד על כרטיס העלייה אחרי שבעונה שעברה היו רחוקים רק 180 דקות מההעפלה לליגה הלאומית(נוצחו בשני משחקי הפלייאוף מול עירוני רמה"ש).

בשתי הקבוצות קיים פוטנציאל להציג כדורגל טוב הרבה יותר מזה שהציגו במשחק,אך בינתיים הן יכולות להתנחם בכך שלא הפסידו ורשמו את התיקו היחיד במחזור הראשון,שגם לדאבונם של האוהדים היה המשחק היחיד שהסתיים ללא שערים.

המשחק נפתח בצורה אגרסיבית מאוד מצד שתי הקבוצות,כאשר שופט המשחק,תומר רפאלי נדרש להוציא את הכרטיס הצהוב לעיתים תכופות ותוך 9 דקות שולף שלושה צהובים שמתחלקים בין שניים משחקני כפר כנא(מוחמד עבאס וזוהר ביצ'ה) ואחד לחובת הטבריינים(עומרי אזולאי).

ההזדמנות הראשונה במשחק הייתה בדקה ה-15 לזכות כפר כנא,כשזוהר ביצ'ה מגביה כדור חופשי והקפטן,מחמוד עבדאללה נוגח לידיים של שוער טבריה,אסף מנדס.

המשחק הופסק למשך 2 דקות לטובת הפסקת מים יזומה כשהשמש החמה קופחת מעל ראשם של השחקנים.דקה אחריה מגיע מהלך קבוצתי יפה של המקומיים שמסתיים בבעיטה החוצה של המגן,אלירן עקיבא.

 

הישאם זועבי מתדרך את שחקניו מכפר כנא בעת הפסקת המים.(צילום:אבירן אוחנה)

 

בדקה ה-42 פורץ המגן השמאלי הנהדר של טבריה בשנה שעברה וכפר כנא בהווה,רחייל עבאס ששולח כדור רוחב מסוכן שנקלט על ידי אסף מנדס,שמקדים במאית את רגלו של אבו יונס.

מחצית ראשונה שקולה ואלימה במקצת מסתיימת בתיקו 0:0.

עם פתיחת המחצית השנייה מבצע מאיר ארמה שני חילופים ושולח למגרש את הצעיר אביאל גבאי,ואת הקשר שלום עקיבא,שבאופן מפתיע לא פתח בהרכב.

דקה 51-עקיבא מתנהל עם הכדור באגף שמאל ומוסר למנהל העבודה של טבריה במגרש,מוטי בן חמו שבועט כדור חזק שנהדף לקרן ע"י מסיקה.

שתי דקות עוברות וכפר כנא כמעט כובשת אחרי כדור קרן שמגיע לראשו של החלוץ,מוחמד עבאס שמקרוב נוגח רק למשקוף והחוצה.ההזדמנות הטובה ביותר של האורחים לכבוש במשחק.

בדקה ה-67 התרחש האירוע המשמעותי במשחק,כשאלירן עקיבא מורחק בכרטיס אדום על גלישה מסוכנת לרגל של שחקן כפר כנא,ומשאיר את טבריה בעשרה שחקנים.

עקיבא ההמום לא הבין את הסיבה להרחקתו שכן אפילו לא נשרקה עבירה ורק לאחר שהכדור יצא החוצה ניגש השופט אל השחקן ושלף את האדום לתדהמת הצופים.

יש לציין שלעקיבא לא היה כרטיס צהוב ובכל זאת השופט החליט להחמיר עמו במקרה הזה ולהרחיקו באדום ישיר.

לאחר ההרחקה טבריה נסוגה לאחור,כשהאורחים נוטלים את המושכות ושולטים במשחק אך לא מצליחים לבטא את היתרון המספרי לשערים.

בדקה ה-75 נכנס להופעת בכורה בטבריה הקשר כפרי אזולאי שהחליף את רז חן שנפצע קלות,אך גם הוא התרכז יותר בלית ברירה בעבודה הגנתית כמו כל הקבוצה.

 

מאיר ארמה(משמאל)מכניס את כפרי אזולאי להופעת בכורה.(צילום:אבירן אוחנה)

 

עד לסיום כל הניסיונות של כפר כנא להשיג שער ניצחון עלו בתוהו,לא מעט בזכותו של שוער טבריה המצוין,אסף מנדס ושתי הקבוצות פותחות את הליגה בחלוקת נקודות.


מאמן עירוני טבריה,מאיר ארמה אמר בסיום: "פתחנו את המשחק בצורה מצוינת והיינו שווים גול.

עד ההרחקה של אלירן עקיבא נראינו טוב והיינו במשחק.

הכנסתי את כפרי אזולאי לרבע השעה האחרונה במטרה לעקוץ בהתקפה מתפרצת על אף שהיינו בעשרה שחקנים.

צריך לזכור ששיחקנו מול אחת משלוש הקבוצות הכי חזקות בליגה השנה".
 


 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
ארמה צודק,כפר קנא חזקה מאוד!
(אוהד טבריה: 11:23 04-10-2009)
והרבה קבוצות יאבדו אצלם נקודות. חוץ מיזה טבריה מתחילה עם קבוצות חזקות וזה לא קל.אבל יש סיכוי לליגה לאומית!!!
2
מה צודק?
(יגאל: 12:43 04-10-2009)
מה צודק פה ולמה שטבריה לא תיהיה חזקה יותר? ומה היה שבוע שעבר?נכון צודק כל הליגה יותר חזקים מטבריה
3
סבלנות אנשים סבלנות הקבוצה כמעט חדשה
(אוי טבריה טבריה: 09:10 06-10-2009)
ומתגבשת אם קצת יותר סבלנות יהיו תוצאות טובות אסור לאוהדים לחכות לכשלון אוהדים צריכים לתמוך בקבוצה שלהם כל הזמן ולא רק בנצחונות ,חוץ מזה מה רוצים מקבוצה שמשחקת כמעט 30 דקות ב-10 שחקנים ומסיימת בתיקו סבלנות,סבנות ,סבלנות
4
אוהד טבריה
(אוראל: 09:14 10-10-2009)
מוטי בן חמו מס 1 בלעדיו הקבוצה על הפנים

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?