מאת: שלומי גבאי | 28.09.12 | 23:31
כשהלחץ מבחוץ גובר יצאה מכבי שעריים מלווה בכ-250 אוהדים לכפר יונה וחזרה עם שלוש נקודות בכורה בליגה א' לאחר ניצחון 1:3 שנבע רובו ככולו מטעויות של היריבה. כפר יונה ממשיכה להחזיק בתואר הקבוצה הכי משוגעת בליגה עם הפסד בית שני ברציפות.
ההפסד בדרבי וההדחה מהגביע העלו את מפלס הלחץ במכבי שעריים. במיוחד לאור העובדה שלמרות הכסף שהושקע ברכש הקבוצה הצליחה לכבוש שער אחד בשני משחקים וגם הוא היה עצמי. בנוסף לכל הצרות היא ספגה עונש לא קל בוועדת המשמעת עקב אירועי המשחק נגד כפ"ס: משחק רדיוס ועוד אחד ע"ת וקנס של 5,000 ₪.
זה לא מנע מ-250 אוהדים במפגן תמיכה יוצא דופן, לעשות את הדרך הארוכה מרחובות לכפר יונה.
מול שעריים התייצבה אחת הקבוצות הכי משוגעות בליגה. זו שניצחה בליגה את בת ים ואיבדה יתרון בין שני שערים לאורתודוכסים לוד בבית בגביע.
מפגן תמיכה יוצא דופן. אוהדי שעריים (צילום: שלומי גבאי)
משורות שעריים נעדרו המגן ויטל אלדבח והקשרים עוז עובדיה ואילן טפרה הפצועים. רווה אייזנקוט שבינתיים לא פורע את השטרות שציפו ממנו קיבל בכ"ז קרדיט ממנחם איריס ופתח בהרכב הראשון.
קיבל קרדיט בהרכב הפותח. רווה אייזנקוט (משמאל. צילום: שלומי גבאי)
המשחק נפתח בלחץ של שעריים שלא הפסיקה "לשכב" על שערה של כפר יונה אך ללא תכלית. אפשר לומר ששני השוערים לא נזקקו למתוח את אבריהם ולחלץ כדורים מסוכנים.
בדקה ה-20 נרשמה ההזדמנות של המחצית כשמתי אברהם קיבל כדור רוחב כשהוא ניצב במרכז הרחבה אך בזבז אותו ברשלנות בבעיטה לשמיים.
מי שבלט במחצית הראשונה בשעריים היה הקשר הצעיר נועם תרועה שהגיע ממ.ס אשדוד ופתח במקומו של טפרה. תרועה הוסיף הרבה מהירות וטכניקה להתקפת הקבוצה.
המחצית השנייה נפתחה בלחץ של כפר יונה כשאופיר חלוואני וגילי חג'ג' ניסו לטווח את שערו של צחי גיגי שהקרין מהשקט והביטחון שלו על ההגנה.
בדקה ה-56 דווקא בדקות של כפר יונה יצאה שעריים למתפרצת בסיומה החמיץ מתי אברהם מול שוערה של כפר יונה כשבעט כדור שחמק ליד הקורה.
שתי דקות מאוחר יותר שילמה שעריים את המחיר ההחמצה הזו. אדם לם התנהל באגף שלו, שמאל, חדר לרחבה ו"קוצץ" ע"י בר פדלון. השופט היה החלטי ופסק על פנדל למקומיים. גילי חג'ג' בעט לפינה הימנית וקבע 0:1 לכפר יונה.
השופט היה החלטי. חג'ג' כובש את הפנדל (צילום: שלומי גבאי)
נקודת המפנה הגיע בדקה ה-67 כשמשה זימרו הצעיר החליף את אייזנקוט. משחק ההתקפה של שעריים ניעור לפתח לחיים והשוויון הגיע שבע דקות מאוחר יותר אם כי באופן מקרי ביותר.
הכניס רוח חיים בהתקפת שעריים. זימרו (צילום: שלומי גבאי)
שעריים יצאה להתקפה, ברק ורד השתלט על כדור ספק באמצעות ידו, אז נשמעה שריקה. שחקני כפר יונה סברו כי השופט סימן לכדור חופשי לזכותם אולם מסתבר שזו באה מאימון כדורסל שנערך בסמוך. שחקני כפר יונה עצרו וורד ניצל זאת כדי להתנהל באין מפריע ולגלגל פנימה, 1:1.
שער מקרי. ורד משווה (צילום: שלומי גבאי)
וחוגג (צילום: שלומי גבאי)
שחקני כפר יונה באו בטענות לשופט אולם ללא הצלחה. שש דקות מאוחר יותר, במהלכן ניסו שחקני כפר יונה להעמיד את השופט על טעותו במקום להתרכז במשחק הגיע המהפך.
עבירה טיפשית של זוהר חסן על ברק ורד מרחק 25 מטרים מהשער זיכתה את האורחים בכדור חופשי. שוער כפר יונה, רועי ניסן התעסק בדין ודברים עם השופט, סידר חומה לא טובה וורד ניצל את הפרצה, שיגר כדור שפגע בחומה, הטעה את ניסן וחדר פנימה, 1:2 לאורחים.
עבירה טיפשית. חוגגים את השני עם ורד (צילום: שלומי גבאי)
יונה התעוררה והחלה ללחוץ ובעשר הדקות האחרונות יכלו חלוואני (84) ומייקל גרינברג (89) להשוות אך החטיאו מקרוב. שש דקות התוך תוספת הזמן שילמה כפר יונה את המחיר ההחטאות שלה. רועי ניסן הסתבך עם הכדור ליד שערו הוא, איבד אותו לזימרו ששלח רוחב לעוז ברנדוין החופשי וזה לא התקשה לבעוט כדור שטוח מ-16 מטר ולסגור עניין.
השופט סימן לשער ובאותה הנשימה גם שרק לסיום, 1:3 לאורחים שרצו לחגוג עם האוהדים שלהם.
מתנות או לא מתנות, שחקני שעריים החזירו לעצמם את הביטחון. מי יזכור בעוד כמה ימים איך הושג הניצחון ?
מי יזכור איך הושג הניצחון ? שחקני שערים חוגגים (צילום: שלומי גבאי)
תגובות
+ הוסף תגובה