מאת: שי מוגילבסקי | 16.09.12 | 17:31
על פניו אילת הייתה צריכה לדרוס את חבורת הילדים המחוזקת של מכבי ב"ש אך בפועל התקשתה מאד גם בשל החום הכבד ששרר בשעת המשחק (12:00). שער של נתי סוויסה נמחק תוך דקותיים ע"י אדם תנעמי שהעניק נקודה חשובה לקבוצתו
על פניו, אם נתסכל על ההרכב של בני אילת נראה כמעט את אותה קבוצה מופלאה שבנה איברהים אבורקייק וסיימה במקום השני לפני שנתיים. עידו אליהו, אבי מלכה ומוחמד עמרייה חברו לאבישי אטיאס, נתנאל בן דהן, לי זלייט ונתי סוויסה.
לאור זאת, ע"פ כל תחזית מוקדמת היא הייתה צריכה לדרוס את קבוצת הילדים שאהוד כחילה הציב, בלית ברירה כמעט, הרכב צעיר מאוד ללא אף שחקן ששיחק בעונה שעברה בהרכב מכבי באר שבע שנשרה מהליגה הלאומית.
למעט אסף דיין, חלוץ החיזוק מהאורתודוכסים לוד (עד כמה שחלוץ שכבש שני שערים בעונה יכול להיות חיזוק), אדם תנעמי מערד ואדם בוכריס, שאר שחקני הקבוצה היו צעירים, רובם בוגרי מחלקת הנוער של האגודה.
כמה שהוא יכול להיות חיזוק. אסף דיין נאבק עם בן דהן (צילום: שי מוגילבסקי)
בתחילת המשחק הראה עידו אליהו מהלכי כדורגל יפים אך לא תכליתיים, שהזכירו קצת את יכולתו של אבי רפי ואחיו רמי באצטדיון הזה. רמי אגב צפה באחיו הצעיר מעמדה קרובה לכר הדשא.
בא לראות את האח הצעיר. רמי אליהו (צילום: שי מוגילבסקי)
ככול שהדקות נקפו צעירי באר שבע החלו לאזן את המשחק והמחצית שהושפעה מאד ממזג האוויר החם ששרר בשעת המשחק (12:00) ומהעובדה שאילתים הגיעו למשחק באוטובוס (התעוררו ב-07:00 כדי לצאת ב-8:30 בבוקר).
במחצית השנייה הסיפור היה שונה לחלוטין, כששתי הקבוצות החליטו לשחק "תאכל'ס" כדי לכבוש. הראשונים לכבוש היו האורחים מאילת שבהתקפה אחת הפעילו מכבש לחצים על אורי מכלוף עד שנכנע משער של נתי סויסה בדקה החמישים.
החליטו לשחק תכל'ס. השער של אילת (צילום: שי מוגילבסקי)
והחגיגה (צילום: שי מוגילבסקי)
עוד לא הספקנו להגיד אדם תנעמי, ובסיומה של מתפרצת מהסרטים הניף הקשר שחזר מערד את רגלו וקבע שוויון נאה בדקה ה-52.
עוד לא הספקנו לומר אדם תנעמי. שחקני ב"ש חוגגים (צילום: שי מוגילבסקי)
מונעים ומעודדים מהשער ניסו הבאר שבעים לקחת את כל הקופה אך החלודה על אלירן גבאי (החליף את דיין בדקה ה-56) ניכרה היטב על משחקו. עד לסיום שתי הקבוצות היו קרובות להכריע, כשאקורד הסיום הייתה החמצה מזעזעת של אילת.
בסופו של דבר התחלקו הנקודות, תוצאה שבדיעבד הייתה טובה עבור שתי הקבוצות. צעירי מכבי באר שבע הוכיחו שהם יכולים לשחק בליגה א'. בנוגע לאילת, תוצאת תיקו בחוץ במחזור הראשון היא אף פעם לא רעה.
תגובות
+ הוסף תגובה