מאת: לירן דורף | 24.08.12 | 15:54
היום תיפתח הליגה הלאומית כששלושת היורדות, שתי המלאבסיות והפועל ראשון לציון ינסו לשוב בחזרה לליגת העל לאחר הירידה אשתקד. מי תוכל להפתיע? מי הקבוצה שתהיה הסוס השחור ומי תיאבק על הירידה?. לירן דורף מביא לכם כל ההעברות והתגליות החדשות הצפוייות בתחזית דאבל פס לעונה הקרובה.
לאחר עונה מורטת עצבים, מרתקת ומלאת אירועים (ומכות), חוזרת הליגה הכי מרתקת במזרח התיכון לסיבוב נוסף כשבניגוד לאשתקד אין פייבוריטית ברורה לעלייה.
אין ספק ששלושת היורדות, הפועל ראשון לציון ושתי הפתח תקוואיות יתנו את הטון וינסו לחזור לליגת העל אבל יש עוד לא מעט קבוצות שעשויות לגנוב את הכרטיס הנכסף ובליגה הזו באמת ששום דבר כבר לא יפתיע אף אחד.
להלן תחזית אתר "דאבל פס" לעונה הקרובה כולל כל הרכישות שנעשו עד כה.
הפועל פתח תקוה:
הגיעו: אורי אברהם, גיא משפתי, דין רפאלי, עמירן שקלים, טקלה אסמלש, רועי זכרי, רן ברקוביץ'.
לסמן בכוכבית: רועי זכרי אמור להיות המרשית של הקבוצה, עוד אחד מבית הייצור של טוברוק, עונה טובה וכמו קודמיו אלון תורג'מן וארביטמן, גם הוא יעבור לקבוצה גדולה.
תחזית: 1-4: אם אבי ללוז הבעלים החדש יפתח את הכיס ויביא עוד שחקן או שניים, הפועל פתח תקוה תדבר חזק חזק בצמרת, אורי אברהם הוא ללא ספק המגן השמאלי הטוב בליגה, יחד עם השלד של אסוס, וואסי, שן ולוזון, אין ויכוח שלחניכיו של אלי מחפוד יהיה הרבה מה למכור העונה.
מכבי פתח תקוה:
הגיעו: עידן דוד, איתי עוזרי, אוסקר גררו, יוסי אופיר, נאור פסר.
לסמן בכוכבית: מרואן קבהא אמנם כבר החל בפריצה אשתקד אך העונה אמור להתבסס בהרכב ולהוביל את הקישור של הקבוצה, שהוא בכושר טוב יהיה לחניכיו של משה סיני הרבה יותר קל לרוץ לעלייה.
תחזית: 1-4: אין ספק בכלל שעם שחקנים כמו עומר גולן, ניצן דמארי, יוסי אופיר וכ'ו, מדובר בקבוצה חזקה מאוד שעדיין לא סיימה את מסע הרכש, רק פנצ'ר לא מוסבר יוכל למנוע מהם עלייה.
הפועל ראשון לציון:
הגיעו: ניל אברבנל, ליאור אסולין, איתי טואף, אלירן סיימון, מור שקד, יותם פנסו, קובי בדש, רז כהן, שלומי עשור, ספואן זועבי, שחר טולדנו, דניאל מכלוף, אידרסה סומאה, מאור אסור.
לסמן בכוכבית: עומר אצילי היה השחקן הבולט של קבוצת הנוער אשתקד, לכולם ידוע שאייל לחמן מאמין בצעירים רעבים ובדיוק זה סוג השחקן שעונה לכך, זה ייקח קצת זמן אבל אם הוא יתפוס מקום בהרכב, ראשון לציון תרוויח אחלה שחקן בית.
תחזית: 1-4: יהיה לה קשה מול המלאבסיות אבל לחמן בנה תלכיד מסקרן עם אברבנל השוער הטוב בליגה ועם ליאור אסולין שעל המגרש נטו הוא חלוץ ענק לליגה הלאומית וזה יכול להספיק, בינתיים אין לקבוצה זרים ונראה אם ההימור שלקח לחמן ישתלם.
ינסה לעשות עוד עלייה. אסולין (צילום: לירן דורף)
בני לוד:
הגיעו: רן בן שמעון, עידן שדה, טל מאיר, ריף מסיקה, ג'ורג' אמסיס, קובי בן חמו, צליל חתוכה, עודד אמיתי, רן אלגבלי.
לסמן בכוכבית: רן בן שמעון אמנם כבר לא ילד(22) אך זו אמורה להיות העונה בה הוא יהפוך לחלוץ מוביל לגיטימי בליגה השנייה וכשיש לך בקישור שני שחקני מפתח כמו טל מאיר(במבי) ומסיקה, זה רק יכול לעזור לו להרשית כמות דו ספרתית.
תחזית: 1-4: אחרי אשתקד אי אפשר לפסול את בני לוד כמועמדת חזקה לעלייה, בטח ובטח כשהיא סוף סוף תחזור לשחק במגרשה הביתי בלוד.
מסיקה וטל מאיר הם קשרים נהדרים לליגה הזו, כנל עידן שדה ועודד אמיתי בהגנה, אם אזברגה יהיה יציב בשער(מה שלא קרה בעונה החולפת), תהיה ללוד הזדמנות טובה "לגנוב" פה עלייה.
הפועל רעננה:
הגיעו: אוהד כהן, צ'אם ממאדו, קובי חסן, לואי טהא, עומר מולאי, יוגב לרמן, אורי ביבי, גל מסיקה, אלי בבייאב, ירדן כהן.
לסמן בכוכבית: אם תומר קשטן יאמין בו, יוגב לרמן עשוי להתפתח העונה לבלם ברמה גבוהה מאוד, מדובר בשחקן שיכול גם לשחק כמגן שמאלי, מאוד מהיר ועם סיבוב נהדר על המקום, עם כיוון נכון לידו של אלון זיו הותיק, יכול לצמוח פה יופי של שחקן.
תחזית: 5-8: אמנם קשטן עשה רכש נהדר עם כהן בשער, חסן ובעיקר ממאדו שיתפור גולים ללא הפסקה אך בל נשכח שאת רעננה עזבו שחקנים מאוד משמעותים כגון טואף, אברבנל, מגרשווילי, כנפו וסימנטוב, המקום הלגיטימי שלה הוא חמישי אך עם עוד חיזוק או שניים והתחברות מהירה של הקבוצה, היא עשוייה עוד לטפס מעבר לכך.
ישתפו פעולה. אלון זיו וצ'אם ממאדו (צילום: לירן דורף)
מכבי אום אל פאחם:
הגיעו: דור הלוי, גולן חרמון, דניאל ליפשיץ, רוני בן נחום, עבד מורג'אן, חנא נאסר, אחמד דיאב, עומר גרה, פואד ח'יראלדין, הילאל מוסא, גיאורגי דבוארי.
לסמן בכוכבית: עבד מורג'אן אמנם כבר שיחק בליגת העל עם עכו אך לא הראה יציבות, אם אבו רקייק יצליח להנפיק ממנו את כל מה שיש לו, אום אל פאחם תהנה מבונה משחק ברמה הגבוהה ביותר.
תחזית: 5-8: אבו רקייק בעונתו הראשונה כמאמן בלאומית בנה סגל טוב עם צמד בלמים נהדר ודור הלוי שישלים את האמצע בקישור האחורי, בהתקפה חסר לקבוצה עדיין גולר מוכח ואם יגיע אחד שכזה, אום אל פאחם תהנה מעוד עונה שקטה עם פלייאוף עליון.
מכבי הרצליה:
הגיעו: ינון ברדה, גיא עובדיה.
לסמן בכוכבית: דניאל רז אמנם כבר היה שחקן הרכב קבוע אשתקד אבל עם עוד עונה טובה הוא אמור להתקדם כבר לליגת העל, מגן ימני מצויין שלא ברור איך איננו בליגת העל.
תחזית: 5-8: אמנם עופר טלקר השאיר את מרבית הסגל מאשתקד אך העזיבה של זריס ודגו מאוד משמעותית ולא ברור האם ברדה ועובדיה יוכלו למלא את החסר, פלייאוף עליון יהיה גם השנה הישג גדול להרצליה.
מכבי יבנה:
הצטרפו: יוסי שקל, דודו אברהם, אלירן ג'ורג', עומרי רון, אורן ניסים,שוקי נגר, מורן ג'אן, תמיר פור, אלירן אפריאט, אוראל אדרי, תומר בן חיים.
לסמן בכוכבית: תומר בן חיים אמור סוף סוף לעשות העונה את הפריצה המיוחלת ומפה להתקדם לעבר ליגת העל, בן חיים הוא מסוג השחקנים שפשוט "נפלו בין הכיסאות" והתאקלם בליגה הלאומית אך מבחינת כישורים הוא שווה בשקט מקום בליגת העל, עכשיו הוא יצטרך גם להוכיח זאת ביבנה.
תחזית:5-8: בשקט בשקט בנה יוסי זוזוט תלכיד ראוי שמשלב בין ותיקים לצעירים ועם קצת מזל והתחברות מהירה, יבנה תוכל לעשות עונה יפה שעוד עלולה להסתיים בפלייאוף העליון.
הדבר היחיד שבא כנגדה הוא היעדר מגרש ביתי והנדידה לנס ציונה, גם ההסתמכות על אורן ניסים ורון גדולה מדי ויש צורך בחלוץ נוסף אבל הכיוון הוא בהחלט נכון, מה שבטוח שלליגה א' היא לא תחזור בקרוב.
מכבי אחי נצרת (בהנחה שהבעיות הכלכליות יפתרו):
הגיעו: רם שטראוס, רמי עמאר, אלן מסודי, שרון גורמזנו, טארק נאטור, תאיה באבלולה, איסלאם כנען.
לסמן בכוכבית: השוער רם שטראוס ינסה לחזור לכושרו מקבוצת הנוער של מכבי חיפה ולהצעיד את אחי נצרת לעבר הפלייאוף העליון, יכולת יש לו ללא ספק, עכשיו צריכים לראות איך הוא יעמוד בלחץ, אשתקד הוא קרס יחד עם עירוני בת ים לליגה א' וכעת הוא יקבל הזדמנות בלתי חוזרת להוכיח שהוא ראוי לשמש כשוער מוביל בלאומית.
תחזית: 9-12: נכון לכתיבת שורות אלה, חרב ההורדה לליגה א' מונחת על צווארם של הנצרתים אך אם הכל יסתדר ינסה אבי סבג ליצור תלכיד ראוי שיוכל להשתלב בסיטואציה מסויימת בפלייאוף העליון אך קל זה לא יהיה מכיוון שיש קבוצות טובות יותר, הרכש אמנם מנוסה וותיק אבל לא בטוח שרעב להצלחות.
כרגע הרוחות נושבות לעבר עונה רגועה במרכז הטבלה ואולי מעט למעלה מכך אבל אל תתפלאו אם בסיטואציה מסויימת הקבוצה תיגרר לאיזור המסוכן.
יכולת יש לו. רם שטראוס (צילום: לירן דורף)
הפועל כפר סבא:
הגיעו: אבי סופר, דידי אונגר, גיזי דורבור, אדם מזרחי, דור מליחי, חמדה מרעי.
לסמן בכוכבית: הגיע הזמן של עומר פדידה לפרוח, הקיצוני הכל כך מוכשר שסבל מלא מעט פציעות, סוף סוף בריא ואם הוא רק יחזור לכושרו המלא, כפר סבא תהנה מאוד משורותיו העונה.
תחזית: 9-12: לאסי דומב לא צפויים חיים קלים בעונת הבכורה שלו על הקווים. אמנם אונגר ישדרג את הקישור וסופר את ההגנה אך העזיבה של הזאו, בולסטר, רן יצחק וכ'ו משמעותית ביותר והסגל הנוכחי מספיק להישארות בליגה ואולי להליכה לים כבר באפריל.
ס.כ נס ציונה:
הגיעו: עידן בלסטרה, מתן בלסטרה, ערן רוזנבאום, עומר פרץ, עומרי עטייה, ניסים אסייג, חן ראובן, יהודה חוטה, רהימה עובד.
לסמן בכוכבית: אחרי שנת חימום הספסל בהפועל רמת גן, יגיע עומר פרץ רעב וינסה להוכיח שמקומו בליגה גבוהה יותר. השחקן הדינמי הזה הוא הרכש הטוב ביותר שעשתה הקבוצה ואל תתפלאו אם כבר באמצע העונה יבין פרדי דוד את הטעות שעשה בשחרורו.
תחזית: 9-12: אז נכון שברגע כתיבת שורות אלו, הקבוצה רק בשלבי התארגנות ראשונים לליגה אבל בסופו של דבר היא תצליח לשרוד עונה נוספת.
האחים בלסטרה יעזרו מאוד בחלק ההגנתי, בן חמו ימשיך להיות יציב בשער וניסים אסייג יצטרך לחזור להרשית, אם הכל יהיה בסדר, איציק פרנקו ילחם על הישארות אך יעמוד בשקט במשימה.
יעזור בחלק ההגנתי. עידן בלסטרה (מימין. צילום: לירן דורף)
הפועל ירושלים:
הגיעו: טל שמעיה, מעוז סמיה, אורן כהן.
לסמן בכוכבית: תזכרו ותשננו את השם איתמר כהן, בעוד שנה שנתיים הוא כבר ישחק בקבוצה הרבה יותר גדולה.
בוגר מחלקת הנוער, אמור לקבל המון דקות משחק השנה בכנף שמאל(או ימין), טכני, מהיר ועם סיומת טובה ליד השער, אם סלמן עמר יאמין בו, הוא יקבל בחזרה המון מהכשרון הצעיר.
תחזית: 9-12: ירושלים הולכת לעונה לא קלה, עם בעיות תקציביות וכנראה ללא עידן טל שנדרש לעזוב.
למרות זאת היא מחזיקה בסגלה שחקנים טובים כגון אופיר עזו, טל שמעיה ויוסי ביטון, כשרפי כהן ממשיך גם בגיל 42 לעמוד בשער, עם קצת מזל האדומים ילכו באפריל לים, אבל אל תתפלאו אם בטעות הם יגררו למאבקי תחתית.
בית"ר תל אביב רמלה:
הגיעו: אלון בוזורגי, רובי רגב, יניב איפרגן.
לסמן בכוכבית: אלון בוזורגי הגיע לאחר שלא קיבל דקות משחק בהפועל חיפה ועם הרעב שנטמן בתוכו הוא עשוי לעשות את ההבדל בחוד ההתקפה.
תחזית: 13-16: חניכיו של ארז בנודיס הולכים לעונה קשה לאור התקציב הדל, מרבית הסגל נשאר והקבוצה תצטרך את שחר שמש השוער בשיאו כמו גם את בן שושן ומור גולן כדי לשרוד בליגה, המזל היחידי שלה כרגע הוא שיש קבוצות חלשות ממנה.
הפועל נצרת עילית:
הגיעו: מאיר כהן, אלירן חודדה, ליאור לינדר, רן רול, סהר דהן, מרטינס דפסקוס, ייבגני סידורנקו, הייתם חלבי.
לסמן בכוכבית: רן רול מגיע לאחר עונה בה שיחק כמחליף של בני סכנין ולא זכה לקרדיט מלא משלומי דורה, בגיל 25 זו אולי ההזדמנות האחרונה שלו להוכיח שהוא ראוי לשחק בליגה גבוהה יותר, כשרון יש בשפע, השאלה האם הוא יהיה מספיק יציב כדי להראות זאת לאורך כל העונה.
תחזית: 13-16: כמו אשתקד גם העונה תלחם הקבוצה עד הרגע האחרון נגד הירידה.
אם אלירן חודדה ייצב את ההגנה, לינדר את הקישור ורול יבריק בחלק הקידמי, יתכן והקבוצה תמשיך לשחק בלאומית, במקרה הגרוע היא תצטרף לעפולה או אסי גלבוע בליגה א' צפון.
הפועל אשקלון:
הצטרפו: דור גרוסבך, חיים איצרין, דודי אלישע.
לסמן בכוכבית: גרוסבך, חלוץ הרכש שהגיע ממכבי עמישב עשוי להפתיע ולהפוך לתגלית העונה. מדובר בשחקן מאוד מהיר שעם ליטוש נכון בפיניש מול השער, יכול להפוך לשחקן לגיטימי בליגה הלאומית ואף מעבר לכך.
תחזית: 13-16: במצב הנוכחי אם גדי כרמלי יצליח לשרוד בליגה זה יהיה הישג ענק, בטח ובטח שכל השחקנים הבולטים מאשתקד עזבו.
סביר להניח שבאיזשהו שלב פרוספר אזגי יתעורר ויבין שצריך להכניס את היד לכיס, עד אז אשקלון בהחלט מועמדת בולטת לרדת לליגה א'.
הכח ר"ג:
הצטרפו: בן חיון.
לסמן בכוכבית: חיון הקיצוני הזריז שבא מאור יהודה, עשוי להיות תגלית העונה אם יקבל את הצ'אנס בהרכב, תחבולן ועם סיומת טובה ליד השער ועם איך שהכח נראית כעת, זה מעל ומעבר.
תחזית: 13-16: מאיר סומך הצליח אשתקד להשאיר את הקבוצה בכבוד בליגה וזהו הישג בפני עצמו, עכשיו ללא שחקנים חדשים ועם עזיבתם של שמעיה, אלירן ג'ורג' ועובדיה, הקבוצה נחלשה משמעותית, אם גם הפעם סומך יצליח לשרוד, הוא יהיה זכאי לתואר מאמן העונה.
תגובות
+ הוסף תגובה