מאת: גיא גולדפרב | 29.07.12 | 20:13
אחרי ש"השתפשף" בבוגרים כמאמן עוצמה חולון וכעוזרו של אוהד בוזגלו בעמישב פ"ת וקיבל הכרה של מאמן חופים לגיטימי מגיע נמרוד קוסטיקה לגדנ"ע ת"א. את הליגה הוא מכיר היטב ומקווה כי יקבל את השקט מהיו"ר הססגוני, מנחם מור
בשקט ועם הרבה סבלנות מטפס נמרוד קוסטיקה בסולם האימון. כזכור, לפני שתי עונות אימן בנוער של כפר שלם ובעונה שעברה עבר את טבילת האש הראשונה שלו בבוגרים בעוצמה חולון וכעוזר מאמן בעמישב פ"ת.
מעבר לכך הוא קיבל הכרה רשמית כמאמן חופים לגיטימי כשהעפיל עם קבוצתו, ת"א לחצי הגמר. כל אלה זיכו אותו בתפקיד לא קל אך מאתגר כמאמנה של גדנ"ע ת"א מליגה ב'.
אתה חושב שההצלחה שלך בחופים מינפה אותך ?
"אין ספק שהיא דחפה אותי. העובדה שהצלחתי לבנות קבוצה עם תקציב 0, להעפיל לחצי גמר ולהשאיר מאחור קבוצות שהשקיעו מעל 100 אלף שקל נתנה לי את ההכרה כמאמן."
לא "שברת" משרוקית, אבל בכ"ז קיבלת תפקיד של מאמן בליגה ב' ובמועדון מרכזי. מה יש לך למכור ?
"כשחקן עבר שהתאמן תחת המון מאמנים למדתי ששחקנים קודם כל משחקים בשביל מאמן. העובדה שאני מצליח לגלות שחקנים אלמוניים בכל קבוצה שאימנתי כולל במחלקות הנוער וכל ששחקן שהיה תחתי בזמן הקצר שלי כמאמן שומר איתי על קשר, מראה שיש בי הרבה יכולות. פה ההזדמנות להודות למנחם מור שפנה אליי מבלי שהכרתי אותו בכלל ועל סמך מידע שקיבל מאחרים. אני מאמין בעצמי ויש לי הרבה כדורגל בראש."
גדנ"ע זה מועדון לא קל. מנחם מור מאד מעורב. איך תתמודד עם זה ?
"כולם מזהירים אותי מזה שאני באופי שלי אדם נוח שיודע לתמרן ומצד שני לעמוד על שלו. מנחם הוא אחד שעבר המון בכדורגל ואני מאמין שהוא ייתן לי את השקט שמאמן צריך בכדי להצליח כי בסופו של דבר הצלחה שלי היא הצלחה שלו."
מה לדעתך הגדנ"ע צריכה כדי להצליח יותר בליגה ?
תראה מכיוון שאין שכר השחקנים הצעירים שאביא ושישנם צריכים לתת מעצמם בכל אימון ומשחק כמו שנתנו בנוער אני מאמין שאבנה קבוצה צעירה תוססת שמחה שתבוא לכל אימון ומשחק בכיף כי כדורגל זה דבר שמח אם ככה זה יהיה מאמין שיהיה לנו מה למכור בליגה.

ייתן את השקט הדרוש ? מנחם מור (צילום: אמיר דבי)
הרף העליון שלך והרף התחתון לעונה הקרובה ?
"קצת מוקדם מידי לתכנן. אנחנו בונים קבוצה חדשה תוך כדי תנועה. נקווה לפתוח את העונה ברגל ימין ואז הכל יהיה יותר קל. בינתיים השחקנים עובדים קשה ורוצים להצליח. בכל יום שחקנים נוספים רוצים להצטרף. כשנבנה את הסגל הסופי נוכל לדעת במדויק לאן פנינו מועדות."
ולאן פניך מועדות ?
"אני מאמין שמאמן צריך לעבור הכל. אימנתי ילדים, נוער ובבוגרים זו שנה שנייה. בחופים זו גם עבודה קשה מול תקשורת פתוחה. אני מקווה להגיע לליגות הגבוהות אבל כרגע כל כולי בגדנ״ע וכמו תמיד אתן הכל להצליח שם."
תגובות
+ הוסף תגובה