איתן בר ואדיב שרעבי
מאת: ארז נעמן | 29.07.12 | 17:00
איתן בר עזב את מכבי יבנה ועבר להפועל מרמורק השכנה, מהסיבות שלו: "לא הסתדר. יוסי מאוד רצה שאמשיך" לאיתן ולאשתו נולדו השבוע תאומות (שיהיה במזל) מה ששינה את סדר העדיפויות של האבא הטרי: "אני לא מחפש הרפתקאות יותר" למרות זאת, הבלם ממש לא רואה את הסוף "רק שאלוהים יתן לי כוח להמשיך. אני מאוד אוהב את המשחק"
לבלמה של מכבי יבנה אשתקד, איתן בר, יש חלק גדול בעלייה של הקבוצה. בתאריך ה-30.3 , שלושה מחזורים לסיום העונה הסדירה, שיחקה הקבוצה מול עירוני נתיבות. עד לדקה ה-96 לוח התוצאות הראה על 1:1 ואז הגיע איתן בר וכבש את שער הניצחון הכל כך יקר, שבדיעבד, אולי לקח את יבנה לליגה הלאומית. במשחק הראשון מול אסי גלבוע איתן שיחק, וספג צהוב מיותר שמנע ממנו לשחק במשחק העלייה הזכור, מה ששבר אותו. במקרה יצא לי לשבת איתו לפני אותו משחק, איתן היה מתוסכל, הוא לא נחשב ל'עוד שחקן' במכבי יבנה, אלא היה אחד מעמודי התווך של הקבוצה בעונת העלייה והוא התקשה להשלים עם העובדה שדווקא במשחק הכי חשוב הוא לא יטול חלק. כאמור, לאיתן יש חלק גדול מאוד בעלייה של הקבוצה, אך הוא בחר שלא להמשיך עימה לליגה הלאומית "זו כבר ליגה מקצוענית" אומר איתן, "אדם שעובד בעבודה מסודרת לא יכול לעזוב ויש בעיה. מבחינה כלכלית לא כל כך הסתדר לי ועכשיו אני לא רואה את עצמי הולך ומתקדם עם השנים. התאומות נולדו, אני לא מחפש הרפתקאות יותר. אני חושב על הפן הכלכלי"
איתן היה מוצף בהצעות, ולבסוף החליט ללכת למרמורק "ראיתי לנכון להמשיך בליגה א' ולחפש קבוצה עם אתגר" מספר הבלם, "כרגע המשפחה יותר חשובה. ביבנה הרגשתי כמו בבית, אבל כעת אני כל כולי במרמורק"
לאיתן אין מילה רעה אחת להגיד על קבוצתו לשעבר, להיפך. "יבנה הייתה כמו משפחה שנייה. הרבה אירועים ביחד, התחברתי לעיר בצורה יוצאת דופן, האנשים, האווירה, הקהל תומך ואוהב ויש דחיפה מלאה, זו עיר של כדורגל. לא המשכתי גם בגלל אימוני הבוקר שזה דבר חשוב עבור הקבוצה אבל בעבודה שאני נמצא בא כיום זה בלתי אפשרי. גם כל עניין משחקי החוץ, לא לישון בבית בסופי שבוע כשיש שעון חורף, זה יצר בעיה"
אז בעצם, הם רצו שתמשיך.
"יוסי מאוד רצה שאני אמשיך אבל המשפחה והילדים היוו גורם יותר מכריע"
שחקני יבנה חונקים את איתן מאהבה לאחר השער שכבש מול נתיבות (צילום: שי מוגליבסקי)
"האימונים של אופיר חיים הם חוויה"
דווקא מרמורק?
"כן, הם היו הכי רציניים בעניין שלי, יש לי חברים טובים שם, כנאפו, בן ברק, ראיתי שרוצים לבנות שם קבוצה מאוד טובה. יש להם יומרות ורוצים להתברג בצמרת והקירבה לבית הוא דבר מאוד חשוב. האימונים בשעות נוחות, מועדון מאוד מסודר"
איך להתאמן אצל אופיר?
"באמת חוויה, אימונים ברמה גבוהה ובקצב מאוד טוב, האימונים מגוונים, השחקנים מאוד נהנים ומבינים מה המאמן רוצה מהם. הקבוצה מאוד צעירה, נמרצת ותוססת ואני מאמין שמרמורק תדבר חזק השנה. גיליתי אצל אופיר אישיות מאוד חיובית וטובה, בנאדם מאוד אנושי ומאוד מפרגן, זו ההיכרות הקצרה שלי, אני מאמין שבתור מאמן הוא יוכיח את עצמו. זה נראה טוב ורציני והשחקנים מאוד מתחברים אליו"
איך אתה מסתדר עם עדני?
"בסדר גמור, הייתה לנו פגישה מאוד חיובית וטובה, התרשמתי ממנו לטובה. הוא חי את הפועל מרמורק בכל רמ"ח איבריו, חי את הקבוצה הזו 24 שעות"
באימון עם אופיר חיים. "הוא יוכיח את עצמו בתור מאמן" (צילום: תום עותמי)
"ההצלחה של יבנה זו גם ההצלחה שלי"
"אני מודה מאוד ליוסי זוזוט ומעריך אותו" מספר איתן על מאמנו הקודם, "אני אוהב את הבחור ונקשרתי אליו ואל חיים ולהנהלה. חוויתי ביבנה חוויה בלתי רגילה, אם זה שנה שעברה ובשלוש השנים הקודמות נהניתי מכל רגע שם ואני מאמין שזו עיר של כדורגל והיא תצליח. יש שם הכל, העיר צמאה לכדורגל. יש שם אנשים שיכולים לסחוף אותה ואני מאמין שיוסי יגיע לרמות הרבה יותר גבוהות"
אתה תגיע למשחקים?
"אני לא יודע אם אגיע למשחקים אבל אני בקשר טוב עם גבי וגיא אבן ומוטיקו וג'נייה ואדיר קרן, אני מאחל להם הצלחה גדולה ובעזרת השם שיתנו עונה טובה ומאחל להם רק טוב"
כששחקני יבנה חזרו מהגלבוע, נסעתי איתם באוטובוס, איתן חגג והתרגש, אך ראיתי על פניו שהוא מרגיש שפה הוא סגר פרק "אני אגיד לך את האמת, באותם רגעים לא חשבתי על זה" הוא מספר, "שמחתי ממש. זה שלא שיחקתי באותו משחק גמר אותי. הייתי צמא לשחק והיו לי חמישה צהובים. הייתי באטרף. ב99% מהמשחקים שיחקתי, דווקא במשחק הזה לא לשחק? זה היה הדבר הכי קשה שעבר עליי העונה. ההצלחה של יבנה היא גם ההצלחה שלי, חגגנו ושמחנו, היינו באופוריה"
שחקני יבנה. "היינו באופוריה" (צילום: ארז נעמן)
"מודה לבורא עולם"
כאמור, לאיתן ולאשתו נולדו שתי תאומות מדהימות לפני שבוע והשחקן מאושר מכל רגע. מסתבר שזה משהו שבגנים במשפחה, לאמא של איתן יש תאומה, לאבא של אשתו יש תאומה, ועכשיו גם הוא זוכה לגדל את הפלא הזה. איתן מספר על תקופת ההריון בגילוי לב מרשים: "תשעה חודשים של לחץ של מתח ודאגות. אתה רוצה שהכל יעבור בשלום, אתה שומע את הבכי הראשון ואתה מתפרק כמו ילד שלקחו לו צעצוע. הדמעות יורדות בלי שאתה שם לב. אתה אומר לעצמך 'זה רק בורא עולם מסוגל לעשות לנו דברים כאלה' וזה הזמן להודות לבורא עולם שנתן לי את הזכות לשתי הבנות שלי, הכל מתגמד לעומת הדברים האלה"
תגובות
+ הוסף תגובה