"18 האגדי" כפי שמכנים אותו בעיר.
מאת: ארז נעמן | 19.07.12 | 15:00
אורי קרגולה בראיון פרידה מרגש, מסכם את השנים היפות שעשה ביבנה, "לא חושב שיכולתי לבקש יותר" לא מסתיר את האכזבה מכך שהוא לא ממשיך: "לא אשקר, רציתי לסיים שם את הקריירה" וכעת מתפנה למטרות החדשות עם עמישב: "אצלך זו הפעם האחרונה שאדבר על יבנה. מהיום אני מרוכז כל כולי בעמישב פ"ת ובהצלחתה"
doublepass_" id="img_3" class="story_img"doublepass_" id="img_2" class="story_img"doublepass_" id="img_1" class="story_img"doublepass_" id="img_0" class="story_img"אחד החלוצים הגדולים של מכבי יבנה בכל הזמנים, אורי קרגולה, נפרד מהמועדון לאחר שש שנים ו-104 שערים בכל המסגרות, החלוץ סוגר את התקופה בתחושות מעורבות.
נחזור לרגע לתאריך ה-12.1.07 משחקו הראשון של אורי קרגולה במכבי יבנה מול רמת אליהו. לאחר מחצית חשוכה, הגיע הרגע הגדול: בדקה החמישים של המשחק כבש קרגולה את שער הבכורה במשחק הבכורה, איש לא האמין אז, שמאותו יום יעברו שש שנים שבסופם החלוץ יוביל את הקבוצה לליגה הלאומית. במשחקו האחרון במכבי יבנה, קרגולה הורחק בצורת טיפשית. כמה אירוני, כאילו כוח עליון אמר, "פה נגמרה דרכך, תמשיך הלאה". קרגולה מאוד אהוב על אוהדי הקבוצה שמאז הפרידה מיבנה לא מפסיקים להתקשר, לכתוב לו בפייסבוק, לשלוח הודעות, הם יודעים להעריך מה הוא נתן עבורם. "זו תקופה ארוכה, שש שנים מאוד מוצלחות בעיניי" מסכם אורי את התקופה, "אני לא חושב שיכלתי לבקש שנים יותר יפות ממה שהיה לי ביבנה. אנשים וחברים קרובים וגם כמובן במישור המקצועי, עמדתי במטרה שלשמה הביאו אותי ליבנה מלכתכילה, העפלה ללאומית. אפשר לסמן וי אחד גדול"
רצית להמשיך?
"ברור"
אז למה לא?
"ציפיתי שאני אמשיך. אני לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל ציפיתי להישאר שם"
אתה יכול להצביע על הרגע שבו הבנת שאתה לא ממשיך?
"למרות שקיבלתי אישור מהעבודה, הרגשתי שאני לא אמשיך. קראו לי מנהיג, בגלל כל מה שנתתי בשביל הקבוצה על המגרש ומחוצה לו. במסיבת סיום ממש נפרדתי מהחברים שלי, ממש הרגשתי שאני לא ממשיך. זה לא בא ממני וקצת כואבת לי הבטן בגלל זה. מאוד רציתי להמשיך. לא הודיעו לי רשמית ואני לא הודעתי רשמית אבל לפי מבט או שניים זיהיתי דברים"
במדי יבנה. "הרגשתי מזמן שלא אמשיך" (צילום: לירן דורף)
"אני שלם עם עצמי"
נשמע על קולו שקרגולה פגוע, אך הוא לא רוצה להכביר במילים: "אני לא נוהג לדבר אבל במסיבה הרגשתי שאני רוצה להיפרד מהחברים, אמרתי להם שנהניתי לשחק איתם ומבחינתי אלו חברים לכל החיים. ממש אמרתי להם שאני אסיר תודה כי לא מוצאים בכל מקום חברים כאלה"
דיברת עם יוסי לאחרונה?
"האמת שלא. גם כשהתאמנתי בקבוצה כל אחד התעסק בעניינים שלו. יש בינינו קשר מיוחד הוא בירך אותי על החתימה בעמישב. מה שהיה לי להגיד ליוסי ולחיים אמרתי להם ואני אשמור זאת לעצמי. כן ציפיתי להיות במכבי יבנה וציפיתי לסיים שם את הקריירה"
אתה מצפה שיעשו לך משחק ראווה? משהו בסגנון?
"לא, את האמת, היה לי אתמול שיחה עם חבר (איתן עזריה) אנו נפגשים לעיתים רחוקות ומדברים, דיברתי איתו על מה שהיה לי בבטן, הגעתי למסקנה, שאף פעם לא להתאכזב ממשהו שלא תלוי בי. אני לא מצפה לכלום, סך הכל אני מבחינתי יאהב את מכבי יבנה כל הזמן, אבל אני עדיין מאוכזב"
מה הרגע הכי גדול שלך ביבנה?
"אני יכול להגיד כמה דברים, כל אחד יגיד העלייה כמובן, אבל היה איזה משחק שהפסדתי אותו כשהייתי מורחק או פצוע אני לא זוכר, והחבר'ה הרגישו שאני רוצה לשחק, אמרתי להם את מה שיש לי להגיד, לא היה בא להם לצאת למשחק אחרי זה, הם אמרו שהם צריכים אותי איתם. הדבר הכי מיוחד זה שאני יודע שהשחקנים אהבו אותי מהלב, כולם אהבו אחד את השני"
ומה הרגע שתרצה לשכוח?
"ההרחקה מול אסי. אם היינו מפסידים בגלל ההרחקה שלי, לא הייתי סולח לעצמי. אנשים אוהבים לדבר לשון הרע, לא נתייחס לזה. הרגשתי לא נעים עם זה, כשהשריקה נשמעה כל הלחץ התפרץ. אני שלם עם עצמי וטוב לי עם עצמי שסיימנו ככה. מיציתי והגעתי למקסימום במכבי יבנה, כל הדברים הטובים שקרו לי בכדורגל קרו לי ביבנה"
קרגולה חוגג עלייה. "סימנתי וי גדול" (צילום: גיא גולדפרב)
ולפרק הבא: עמישב פ"ת
"אני רוצה להגיד שאין יותר שלם ממני להגיע לקבוצה הזאת" אומר החלוץ, "אני חושב שהגעתי למועדון שהוא רעב להצלחות, התחושות שלי לא מטעות אותי ואני מקווה שגם הפעם אני לא טועה. הלב שלי אמר, לך לשם, זה ליד הבית, הסבירו לי לאן הם רוצים להגיע ואני חושב שמבחינת חיבור עם אנשים, היה לי חיבור מהיר עם היו"ר ועם אוהד בוזגלו, ככה שעכשיו המטרה שלי היא להצליח עם עמישב פ"ת ואין משהו שאני רוצה יותר מאשר לעשות עונה חלומית עם עמישב. המטרה הקבוצתית היא להיות בצמרת הגבוהה. אני רוצה לסחוב את עמישב ושנהיה קבוצה בצמרת. המטרה היא להגיע איתם הכי גבוה שאפשר"
עם אלמוג ספיר ואלעד כהן שיגיעו כנראה, השמים הם הגבול.
"הלוואי. אני אישית מאוד ישמח אם אלעד יצטרף אליי, כל הפרופסורים אומרים שזה יהיה שילוב קטלני. אני אשמח לשתף איתו פעולה, אני חושב שזו תהיה חוליית התקפה שיהיה קשה לעצור"
אוהד בוזגלו. "יש בינינו חיבור נהדר" (צילום: יח"צ)
"יש לי חצי בטן מלאה"
"אני בן 33 ועברתי הרבה חרא בכדורגל" נזכר אורי בקריירה הארוכה, "אנשים פגעו בי בצורה אישית עד שכבר רציתי לפרוש, אבל לאט לאט למדתי. אם עכשיו אני אלכלך זה יעשה טוב למישהו? אני לא אגיד שאני לא מאוכזב. אני מאוכזב מאוד ויש לי חצי בטן מלאה, דווקא בעונה הזאת. בעבר נשארתי נאמן ליבנה, הם יודעים שהיו לי הצעות מהליגה הלאומית לפני שנה ושנתיים. אתה לא היית מאוכזב במקומי? מה שהיה לי להגיד אמרתי בארבע עיניים. אני אשאר חבר שלהם"
תרצה להגיד משהו לאוהדים? הבמה שלך.
"תשמע, אני לא טוב בפרידות עם כל הגודל שלי אני טיפוס רגיש. אבל בגדול אני יכול להגיד להם תודה רבה על שש שנים של תמיכה ושל אהבה, יש לי פינה חמה בלב בשבילם לכל החיים, אני שמח שהצלחתי לשמח אותם מספר פעמים. צריך להגיד גם תודה לכל האגודה שנקראת מכבי יבנה, בגדול תודה רבה לכולם מהצוות המקצועי ועד אחרון האנשים. מכבי יבנה זו משפחה חמה. מהיום לא ישמעו אותי מדבר על מכבי יבנה וכל כולי מיליון אחוז בעמישב פ"ת. בעזרת השם נעשה עונה טובה. ותודה לארז נעמן שפנה אליי לעשות ראיון פרידה"
חיים אזולאי ויוסי זוזוט. "מה שהיה לי להגיד אמרתי להם בפנים" (צילום: חאדר אניס)
משפט לסיום?
"אני חושב שגבי אדרי ניסח את זה הכי טוב, 'אורי לא היה במכבי יבנה, אורי בחר להיות במכבי יבנה' תודה על שש שנים נפלאות"
תגובות
+ הוסף תגובה