אבי מלכה
מאת: מיכאל וייסרמן | 27.06.12 | 21:36
חודש לאחר אותו הפסד כואב יוצא אבי מלכה בהתקפה חריפה נגד הקבוצה, המאמן ברוך סער, ועל כל שלכאורה נלקח לו כסף מהמשכורת על מחנה אימונים: "אני מתכוון להגיש נגדם תביעה" מלכה הוסיף: "לא שיחקנו את הכדורגל הכי יפה בליגה, למרות התוצאות. היינו נותנים גול ומסתגרים"
doublepass_" id="img_1" class="story_img"doublepass_" id="img_0" class="story_img" אין ספק כי אסי גלבוע עשתה את אחת העונות הגדולות בהיסטוריה של ליגה א ואם לא ההחלטה המוזרה של ההתאחדות לכדורגל כנראה שהראיון הבא היה שונה לגמרי, אבל אסי הפסידה במשחק המבחן מול מכבי יבנה ולקראת ההכנות לעונה הבאה החליטה לשחרר את כל שחקני ההתקפה שלה בטענה כי הם אלה שנושאים במרב האחריות על כך שהקבוצה לא העפילה לבסוף לליגה הלאומית. בין השחקנים הבולטים היה החלוץ אבי מלכה. השחקן עבר עונה של עליות ומורדות בקבוצה כאשר לאחר המחזור השלישי כמעט ונזרק מהסגל בעקבות כך שנסע לחלק הזמנות לחתונה שלו לחבריו באילת. בסוף הוחלט שהחלוץ יישאר וזה ענה ב-21 שערים לטובת הקבוצה. יש לציין שמלכה היה גם אחראי להחמצת הפנדל במשחק המכריע מול יבנה. אבי, שנחשב לחלוץ הטוב בליגה, שמר בבטנו הרבה דברים מהעונה החולפת וכעת בראיון בלעדי ל"דאבל פס" החליט לדבר. "כואב לי שלא רוצים לשלם לי את מה שמגיע לי" פתח החלוץ, "לאחר אותה נסיעה שלי לאילת רצו לקנוס אותו ב-8000 שקלים אבל אחר כך לא קנסו וכעת בסוף העונה הם חזרו לדבר על זה שוב. על פי חוק מותר לקנוס רק 10 אחוז מהשכר וזה לא הסכום שהם רוצים. בנוסף הם הורידו מכל שחקן 1500 שקל עבור מחנה אימונים שלא אנחנו החלטנו עליו ולא אנחנו בחרנו את המקום. אני מצפה ממקום כמו אסי גלבוע שמדברים על מקצוענות וגם מכל בעלים שחושב על קבוצת כדורגל שייקח על עצמו את העובדה שיש מחנה אימונים. אני בכל אופן מתכוון להגיש תביעה כנגד הקבוצה"
עונה כל כך טובה שלכם נגמרה בטעם מר.
"הייתה לנו עונה מצוינת מבחינת התוצאות, אי אפשר לקחת את הקרדיט מאף אחד למרות שלדעתי לא שיחקנו את הכדורגל היפה בליגה. היה לנו המון מזל, היינו נותנים גול ומסתגרים כל הקבוצה שעלו ליגה היו שוטפות את המגרש ברוב המשחקים, אנחנו לא. כאשר היינו משחקים מול קבוצות צמרת היינו מסתגרים בחלק האחורי במטרה לא לספוג. למרות הכל הייתה לנו עונה מדהימה ועפולה ומכבי דלייה איבדו עניין מהר מאוד"
מה לא הסתדר לכם מול יבנה?
"באנו למשחקים האלה בצורה פחדנית במיוחד במשחק מול יבנה כאשר נתבקשנו רק לעשות הגנה ואני הייתי אמור לעשות לחץ במרכז המגרש, זה מה שביקשו מאיתנו"
ברוך סער ביקש לא לתקוף?
"ברוך ביקש לסגור יותר את החלק האחורי, היינו צריכים לשחק יותר התקפי לדעתי"
אמרת לו שזו שיטה לא טובה?
"אני לא מתערב לעולם בהחלטה של מאמן ולא אומר לו מה לעשות, אני רק חושב שהיינו צריכים לשחק אחרת"
ברוך סער. "מול יבנה נתבקשנו רק לעשות הגנה" (צילום: יח"צ)
החלוץ מצביע על מספר בעיות נוספות שלפי דעתו גרמו לכך שהקבוצה לא עלתה לבסוף: "סיימנו מהר את הליגה הסדירה והרבה שחקנים איבדו את הקצב לקראת המשחקים ביבנה, גם אני הייתי פחות טוב. זו הייתה בעיה של כולם לא של איש אחד"
ואיך אפשר בלי לדבר על הפנדל המפורסם: "היינו ב-0:1 וראו על השחקנים של יבנה שאם הכדור נכנס הם נשברים אבל החמצתי וזה קורה לשחקנים גדולים ממני. שלושה לילות לא ישנתי אחרי המשחק הזה אבל החיים נמשכים. בכל המשחקים במהלך הליגה בעטתי וזה נכנס הפעם לא. אני תמיד לקחתי אחריות וכך גם הפעם כנראה זה מלמעלה"
למה לא נשארת עוד עונה באסי?
"הם טוענים כי מבחינה תקציבית הם לא יכלו לשלם לי את מה שרציתי אבל מצד שני ראיתי שהם שחררו את כל שחקני ההתקפה כאילו שלא עלינו בגלל ההתקפה, הם רק שכחו שאני, יוסי וענונו, עידו אליהו נתנו לא מעט משחקים שאנחנו הכרענו אותם. אני כועס עליהם, ציפיתי ליחס אחר. כאשר באתי אמרו לי מועדון שונה שאין לו בעיה של כסף אבל אני רואה תמונה אחרת. לא ציפיתי לדבר כזה"
בסוף בחרת לחזור לאילת.
"עם אילת הייתי בקשר כל השנה. יש פה הרבה חברים והנהלה שהיא כמו משפחה. אני מאוד רציתי לחזור ואני רוצה לסיים כאן את הקריירה ולהמשיך ולגדל כאן ילדים"
החלוץ לא חושב שהמעבר לאילת הוא ירידה ברמה: "זה לא בדיוק ככה. לפני שנתיים כאשר רק עלינו עם אילת סיימנו במקום השלישי והפסדנו ליפו בפלייאוף 2:3 בדקה ה-92. יש כאן קבוצה טובה איתי ועם עידו אליהו שמגיע איתי מאסי ועם שחקנים כמו לי זלייט ואבישי אטיאס ועם שחקנים מקומיים תהיה לנו קבוצה טובה מאוד"
רמי אלהרר. "אוהבים את אבי ומודים לו על תרומתו" (צילום: אורי דוד)
בכל זאת, נתת עונה מצוינת, לא חשבת להתקדם לליגה גבוהה יותר?
"היו לי הצעות מרמת השרון, ראשון לציון, מכבי אום אל פאחם, אבל לאחר מחשבה והתייעצות עם אשתי החלטתי ללכת לאילת כי כאן ידאגו לי ולאשתי לעבודה ולהמשך החיים מעבר לכדורגל"
אתה מדבר כבר על מעבר לכדורגל.
"אני רק בן 28 ויש לי עוד הרבה שנים בכדורגל ואני רוצה לעשות את השנים האלה בבני אילת. אני רוצה להתמקם פה ועם הנהלה כל כך מיוחדת שיש כאן אני לא רואה את עצמי עוזב"
מילה לקהל של אילת?
"חזרתי למקום הטבעי שלי ואני מזמין את כל האוהדים הרבים שלנו לבוא ולעודד אותנו ושיעזרו לנו לשכוח את העונה האחרונה של הקבוצה ולהביא אותה לצמרת הליגה למקום שהיא ראויה בו"
חבר הנהלת המועדון
רמי אלהרר מסר בתגובה: "אנחנו אוהבים את אבי מלכה ומכבדים כל מי שהיה אצלנו גם בכיר וגם פחות בכיר. אני חושב שהוא טועה, היה אישור של כולם להורדות האלה. לגבי הקנס, אני אשמח ללמוד על מה שהוא אומר. אני חושב ששחקן בכיר כזה, מסיים שירות טוב למועדון, שיהיה בריא ושיצליח. אני חושב שהוא טועה והוא עדיין יכול לבוא לדבר ונעמיד אותו על טעותו. בסך הכל הלוואי וכולם היו כמונו בעניין הכספים, כמו שעון שוויצרי"
תגובות
+ הוסף תגובה