מאת: ארז נעמן | 21.05.12 | 15:34
לאחר שריגש אלפי צופים "אנשים ברחוב באים ומחבקים אותי" ועשה היסטוריה עם הקבוצה שלו שבה שימש כקפטן לאורך כל שנות הקריירה, יוסי זוזוט מסכם את העונה בראיון מיוחד לדאבל פס.
קשה להשיג את יוסי זוזוט בימים אלה. יהמר לזכותו שהוא תמיד נענה לבקשתי להתראיין, גם לאחר הפסדים וגם בתקופות פחות טובות. היום, כשהוא על תקן "סלב" ביבנה, המאמן שעשה זאת כנגד כל הסיכויים והעלה את יבנה ליגה בעונה שהכי היה קשה בה לעלות, יוסי לא יודע את נפשו מרוב אושר "זה חלום. זה לא דבר קל לחזור למציאות אחרי זה" מספר המאמן בכנות וישר מסמן מטרות "המטרה העיקרית היא להנות ולחשוב מהר על העונה הבאה ולנסות לבסס את יבנה בלאומית. שזה לא יהיה משהו חולף. זו עונה קריטית, כבר התחלנו לעבוד על העונה הבאה"
ראיתי אותך בראיון בטלוויזיה, התרגשת כמו ילד. מענק העלייה הולך לבית כנסת?
"התרגשתי כמו ילד זה נכון, לא רציתי להגיד את זה, אני אחד שמעדיף לתת בסתר. אבל בגלל שביום חמישי באימון היו דיבורים על מענק עלייה בין השחקנים. כעסתי עליהם והסברתי להם שזה מעבר לכסף, נתתי להם דוגמא שאני ואשתי אביבית הצדיקה הזאת, החלטנו שאת הכסף הזה אנחנו תורמים לבית כנסת אם אני אעלה ליגה. זו החלטה של אשתי. בגלל זה אמרתי את זה בראיון ,עם כל ההתרגשות, זה פשוט יצא מהלב"
איך אתה מסכם את העונה בשני משפטים?
"הקדשו ברוך הוא, אני אוהב אותך"
מכבי יבנה בלאומית. מה הלאה?
"אמרתי כבר, אני מקווה שבעזרת השם לא נשחק בשבת. הבנתי שכל הליגה הלאומית תעבור לשישי. הבנתי שזה יסתדר, בינתיים אני נכנס לעונה בצורה רגילה. לסדר את העונה, את השחקנים, את הצוות המקצועי, כל מה שקשור בקבוצה. אני מקווה להצליח"
אמרת שאם הקבוצה תיסע בשבת אתה סיימת עם הכדורגל.
"לא לא עם הכדורגל, אני יודע לעשות דבר או שניים בחיים, אבל אני נורא אוהב את הכדורגל ונראה לי שיש כאלה שיש להם את החיים שלהם בהיי-טק נניח, החיים שלי זה כדורגל. המטרה שלי היא להישאר ביבנה כל החיים"
חיים אזולאי. "אי אפשר להוריד מהעבודה שהוא עושה" (צילום: חאדר אניס)
הרבה שחקנים יעזבו.
"כרגע אף אחד לא עוזב"
אני יכול להצביע על שניים או שלושה שבוודאות לא ימשיכו.
"קודם כל על השחקנים שעוזבים אותי, זה אולי אחת האכזבות הגדולות שלי שהשחקנים עוזבים אותי, אני מרגיש שהם כמו הילדים שלי, אני אוהב אותם והם נכנסו להיסטוריה של מכיב יבנה. צריך להגיד תודה לשחקנים, לא ליוסי זוזוט. הם עשו את העבודה. יש אנשים שהשקיעו, ראש העיר ופליקס וחיים, אבל למי שמגיע תודה וכבוד זה לשחקני מכבי יבנה"
אתה יודע שיצטרכו לשדרג את האצטדיון.
"אני כל כך סומך על ראש העיר שאני יודע שהאצטדיון יהיה מוכן ואם צריך לשחק כמה משחקים מחוץ לעיר זה יהיה בסדר כי אף איחד לא תכנן לעלות השנה ליגה. המגרש שלנו הוא מגרש מצוין ומטופח. הבנתי שצריך תאורה וכיסאות. יש לנו את ראש העיר שידע ויודע איך לעשות את הכל למען הקבוצה"
תבחר שלושה אנשים שהכי השפיעו העונה על מכבי יבנה.
"קודם כל ראש העיר, הנהלת מכבי יבנה כי אי אפשר להוריד את מה שהם עושים, שלישי זה השחקנים הנשמות שיכנסו לדפי ההיסטוריה וכמובן כמובן שמעל כולם זה הקהל של מכבי יבנה, שליווה את הקבוצה במהלך העונה. בליגה הלאומית כולם יהנו ממנו"
אם היית צריך לבחור אחד?
"הוא לא בנאדם, זה הקדוש ברוך הוא. כיוון הכל מלמעלה"
שחקני יבנה חוגגים עלייה. הרבה יעזבו (צילום: חאדר אניס)
דיברתי עם השחקנים, כולם אומרים שהעלייה הזו שלך בלבד. מה היה הסוד שלך לאורך העונה?
"אני אתן עצה למאמנים, מאמן לא חייב להיות שוטר. מאמן צריך להיות אנושי, צריך לתת מכה וליטוף. בזמן האחרון אמרתי לשחקנים שאני לא צועק עליהם כדי להראות את עצמי 'הנה אני המאמן' אם אני כועס זה כדי לכוון אותם. זה כמו אבא שמדבר לבן, שחקני ההרכב קיבלו יחס פחות טוב, תמיד התייחסי יותר טוב לשחקני הספסל שאני יודע כמה הם היו צמאים לשחק"
זוזוט המשיך להסביר מה עמד מאחורי ההצלחה של מכבי יבנה "אם כל אימון מסיימים 27 שחקנים, סימן שהיה חיבור טוב. הייתה משפחתיות, והיה עוד מישהו, קוקי אחי, מנהל הקבוצה, שדאג לנו כל הזמן לכ דבר שהיינו צריכים. אמרתי לשחקנים שלי בתחילת העונה: 'אתם לא צריכים להיות השחקנים הכי גדולים בליגה, אבל צריך להיות אגרוף אחד בטוב וברע וכך נצליח' אני חושב שמקצועית כל מאמן בארץ יודע לעבוד, צריך לשלב את זה בין אנושיות למקצוע, אסור לאבד את הדרך, אני שמח שלא איבדתי את הדרך שלי לא משנה מה. חיים אמר שאני העורך דין של השחקנים כי אני לא נותן שיגידו עליהם משהו רע, מבחינתי הם עשו תמיד את הכי טוב"
"זו ההזדמנות להודות למאמנים בליגה א' דרום, כולם שלחו לי הודעות ובירכו אותי. אני מודה להם על עונה נפלאה שכולנו היינו שותפים לה. הבאנו את הליגה הזו למרכז הבמה בישראל ביחד"
תגובות
+ הוסף תגובה