מאת: לירן דורף | 12.05.12 | 10:38
הפועל רמת גן עושה קאמבק מדהים, מנצחת 2:3 את הפועל רעננה ותשחק בשבוע הבא במשחק העלייה מול בני לוד.עד הדקה ה-88 הוליכה רעננה אבל אורן ניסים והלב של הקבוצה קרלוס צ'קאנה שהקדיש את הנצחון לבנו איגור ז"ל, העניקו לאורדונים את שלושת הנקודות.
הליגה הלאומית הוכיחה שבוע נוסף כמה היא מטורפת, כולם הימרו על משחק עלייה בין רמת גן להרצליה אך בדקה ה-90 דומה היה שלוד והרצליה הם אלו שיפגשו למשחק הגורלי, אבל אז הגיע קרלוס צ'קאנה, בעט עם כל הלב והנשמה פנימה והעניק לרמת גן ולמאמנה פרדי דוד את ה 2:3 הכל כך יקר, בשבוע הבא המשחק "החם" של התקופה האחרונה בין רמת גן ללוד יתקיים שוב.
1400 צופים הגיעו "למגרש הדמעות" ברעננה, כמעט כולם מרמת גן על מנת לחזות בהתמודדות המסקרנת.
איציק עובדיה העלה את הרכבו החזק ביותר למעט מגרשווילי וקופר המוצהבים כשמנגד פרדי דוד המשיך לתת קרדיט לברוכיאן בעמדת המגן הימני על חשבונו של בלסטרה.
קיבל קרדיט מדוד. בורוכיאן (בלבן) ועדי נימני (צילום: לירן דורף)
רעננה נכנסה למשחק במהרה וכבר בדקה השישית סימן טוב הרים כדור חופשי מדוייק היישר לראשו של אלון זיו שהתרומם מעל כולם אך נגח מעט מעל המשקוף.
בדקה ה-14 הזדמנות ראשונה גם לאורחת כשאופיר חמו פרץ ממרכז השדה ומצא נהדר את עזריה שבעט לחוץ.
המשחק נרגע והתאזן כששני עושי המשחק מצד שתי הקבוצות סימן טוב ובוקסנבוים מנסים למצוא פרצות בהגנות אך ללא הועיל.
בדקה ה-36 עבירה של עזריה על סימן טוב זיכתה את רעננה בכדור חופשי מ 19 מטרים ובתום תרגיל מתוכנן היטב, בעט אבי כנפו נהדר פנימה ולא הותיר לארקין סיכוי, 0:1 לרעננה.
תרגיל מתוכנן היטב. שחקני רעננה חוגגים את הראשון (צילום: לירן דורף)
השער העיר את האורחת שהשתלטה על מרכז השדה ובדקה ה-41 הגיע השוויון כשחמו מצא את בוקסה והאחרון בכדור גאוני איתר את צ'אם ממאדו שלא נכשל ומול אברבנאל דחק פנימה, 1:1.
השער עורר את ר"ג. מאמדו משווה (צילום: לירן דורף)
המחצית השנייה החלה בבליץ מהיר של המקומיים כשאופיר מלמד גבר במאבק פיזי על אורי אברהם, עבר אותו והוציא כדור רוחב ליוסי אסייג שמקרוב דחק פנימה, 1:2 לרעננה.
המחצית השנייה נפתחה בסערה. מלמד בורח מאברהם בדרך לשני (צילום: לירן דורף)
אסייג כובש (צילום: לירן דורף)
שחקני רעננה חוגגים (צילום: לירן דורף)
פרדי דוד לא השתהה והגיב בשני חילופים פנטסטים כשהכניס את אורן ניסים ועומר פרץ אל כר הדשא.
בדקה ה-60 בנגיעה הראשונה שלו בכדור כמעט כבש פרץ אך אברבנאל היה במקום וקלט.
רמת גן המשיכה ללחוץ ובחלוף 4 דקות כמעט השוותה כשבוקסנבוים טיווח מ 19 מטרים אך אברבנאל זינק והדף נהדר.
מתפרצות לא יעילות של רעננה. ארקין מאגרף את פודי (צילום: לירן דורף)
האורחת המשיכה ללחוץ אך לא הצליחה להגיע למצבים מסוכנים של ממש ליד השער כשמנגד רעננה מסתפקת במתפרצות לא יעילות.
בדקה ה-88 החל הקאמבק המופלא כשצ'קאנה הרים כדור קרן שהסתובב בתוך הרחבה והגיע היישר לעברו של אורן ניסים שמשישה מטרים מצא את הפירצה ובעט פנימה, 2:2.
התחלתו של הקמבק המופלא. ניסים משווה (צילום: לירן דורף)
נגמר? ממש לא ובדקה ה-91 הגיע המהפך, פרדי דוד שלח את צ'קאנה לעמדת החלוץ וקיבל ממנו רגע קסום, זה החל בבוקסה שהרים לרחבה, עומר פרץ הוריד לאחור בראשו וצ'קאנה עם כל הלב בעט מחמישה מטרים פנימה, 2:3 ענק לרמת גן וחגיגות ביציע שלא זכורות כבר המון שנים.
רעננה בזמן שנותר לא הצליחה להגיב ושריקת הסיום של תבריזי קבעה סופית שבשבוע הבא תשחקנה הפועל רמת גן ובני לוד למשחק קובע שיכריע מי תעפיל לליגת העל.
החגיגות (צילום: לירן דורף)
פרדי דוד עם האוהדים (צילום: לירן דורף)

המלך של ר"ג. צ'קאנה על הכתפיים של פרננדז (צילום: לירן דורף)
שפט מצויין איתן תבריזי בעזרת הקוונים שוקי קודיש ושלומי בניטה לעיני 1400 צופים ברעננה.
רעננה: אברבנאל 5, בנטולילה 4, זיו 5, סירושטיין 4, אמיתי 4.5, כוואז 4, נמני 5, סימן טוב 5 (צבאג), מלמד 6 (פודי), כנפו 5.5 (גיטא), אסייג 6.
רמת גן: ארקין 5, ברוכיאן 5.5, חזום 6, צ'קאנה 8, אברהם 5 (פרץ 7), בראון 6, קסאני 6, חמו 6 (ניסים 6), בוקסנבוים 6.5, עזריה 5 (מאיר), ממאדו 6.
תגובות
+ הוסף תגובה