יבנה והגלבוע - יוצאים לקרב

מחר (15:00, יבנה) ייערך משחק הפלייאוף הראשון מתוך שניים בין מכבי יבנה לאסי גלבוע. ארז נעמן מכין אתכם למשחק העונה בליגות א'. במי זה תלוי? מי יפתיע? ממי כדאי להיזהר? ההרכבים.

 כמו בכל משחק (או צמד משחקים) על עונה שלמה, יש תכונה שונה, ארגון שונה, התרגשות שונה. מכבי יבנה תארח מחר למשחק ראשון מבין שניים את אסי גלבוע, אריות הצפון. לא הרבה נותנים סיכוי למכבי יבנה אל מול סוללת הכוכבים של ברוך סער, אך כפי שאמר אתמול גיא אבן, אין לדעת מה יהיה.

למי שלא מכיר את שחקני הקבוצות, ניתחנו עבורכם את המערכים, את נקודות התורפה ובכלל, כל מה שרציתם לדעת על האנשים שיהיו על הדשא מחר ובשבוע הבא, רק צד אחד יחגוג בסוף, מי זה יהיה?  

אסי גלבוע

שוער- אלירן אוחיון - ספג העונה 18 שערים. רק במשחקים מועטים הדרש להציג את היכולת האמיתית שלו, מפני שברוב המשחקים העונה לא הייתה לו הרבה עבודה. מול יבנה, הוא יצטרך להוכיח את עצמו. ברוך סער סומך עליו בעיניים עצומות.

מגן ימני- בר קרסנר – מאז שנפצע שניר שיטרית קרסנר הצעיר שפתח ברוב המשחקים של הגלבוע השנה ולרוב הוחלף, תפס מקום של קבע בהרכב ובשמונה המשחקים האחרונים שיחק 90 דקות בכל משחק. קרסנר זריז, מאוד טכני, עם הגבהות נהדרות, לא בטוח שהוא יעלה הרבה ביבנה, אבל בגלבוע הוא יהפוך לכלי התקפי.

בלם- גיא צרפתי – אל קפיטן של הגלבוע חגג בינואר 29 חורפים, שיחק העונה בכל המשחקים של הגלבוע 90 דקות מלבד המשחק האחרון מול חדרה בו הוחלף במחצית. מעוז ההגנה ואחד מעמודי התווך במכונה המשומנת שבנה ברוך סער. שחקן של מאמן. לא ספג העונה כרטיס אדום וראה את הצהוב רק פעמיים. בלם אצילי.

                    גיא צרפתי. מעוז ההגנה (צילום: חאדר אניס)

בלם- גבע ברקאי – כל מילה מיותרת. הבלם הותיק (34) הגיע לקבוצה בינואר מהפועל עכו. בראיון שנערך עמו הוא נשמע נחוש לעלות עם הקבוצה לליגה הלאומית ועד כה ברקאי עושה את העבודה בצורה מצוינת. ככל הנראה יופקד על המשימה החשובה ביותר: לעצור את אורי קרגולה.

מגן שמאלי - תומר ברוקס – המגן המוכשר של הגלבוע מגיע לשרוף את האגף ביבנה. גם ברוקס שיחק כמעט כל העונה מלבד משחק אחד אותו הוא פספס. ידוע ביכולת הכדרור ובמהירות. שחקני יבנה: לסגור את האגף.

קשר אחורי - יוני יוסיפוביץ' – הגרזן של ברוך סער במרכז השדה. מאופיין במשחק שקט, לא מרבה לטעות, ומתקל מעולה. ספג רק שני כרטיסים צהובים העונה וגם הוסיף שני שערים. שחקן נהדר ורק בן 25.

קשר אחורי- יוני אוחיון – כמה כישרון. בניגוד לחברו בחוליית הקישור האחורי, אוחיון סוחב עמו כעשרה כרטיסים צהובים. כל הליגה יודעת: אם אתה עובר את יוני, זה או הכדור או הרגל, אין חוכמות. צמד ה"יונים" במרכז השדה מהווים את עמוד השדרה של הגלבוע ויכולת טובה שלהם לא תשאיר סיכוי ליבנה.

              אבי מלכה. מחורר רשתות (צילום: יח"צ)

קשר קדמי- שניר גואטה – אם לא היה חוזר בתשובה, ככל הנראה היה שחקן לגיטימי בליגת העל. הגיע בינואר מקריית מלאכי ולאחר שני משחקים שנכנס כמחליף תפס מקום של קבע בהרכב של ברוך סער ועשה חיל. פציעה טורדנית השביתה אותו לחודשיים ורק לאחרונה חזר לפעילות. צמד המשחקים מול יבנה הן הזדמנות נהדרת לשניר להוכיח לכולם שהבאתו הייתה מוצדקת.

קשר קדמי- עמי גילברט – גדל בהפועל חיפה וצפו לו קריירה גדולה ומבטיחה. הפך להיות אחד השחקנים המשמעותיים במערך של ברוך סער. טכני, אינטליגנט ויודע לעשות גם הגנה. יבנה יצטרכו להיזהר ממסירות העומק ומהחדירות לרחבה.

חלוץ - אבי מלכה – החלוץ שכבר היה בלאומית והגיע העונה מבני אילת בה כבש בעונה שעברה 22 שערים, פורע את השטרות גם בגלבוע והרשית כבר 21 פעמים העונה. למרות פתיחה צולעת ומתיחות עם ההנהלה בתחילת העונה, חזר אבי בגדול ואפשר לומר שאסי הרוויחה את אבי והוא הרוויח את אסי. מחורר הרשתות מהגלבוע בא לכבוש את הדרום, ראו הוזהרתם!

חלוץ - עידו אליהו (יוסי ואנונו) – לאחר חצי עונה בה לא מצא את הרשת, כבש אליהו כשמונה שערים במחצית השנייה של העונה. חלוץ בחסד, רואה משחק נהדר והניסיון שלו יכול להשפיע על תוצאת המשחק.

אופציה: כפיר דר נכנס לאחת עמדות הקישור או במקום אחד החלוצים במערך של קישור מעובה.

מכבי יבנה


שוער - יניב בן ישי – השוער הותיק (36) שהגיע העונה מקריית מלאכי הוא אחד השוערים היציבים בליגה. שוער שמביא נקודות. למרות כמות השערים הגדולה יחסית ספג (30, ממוצע של קצת יותר משער למשחק) הוא עדיין שוער גדול, על שמו רשומות לפחות 12 נקודות מה-49 של יבנה העונה, כולל במשחק החשוב מול יפו.

מגן ימני - אדיר קרן – עוד מימי הילדים של מכבי תל אביב היה ידוע בלחימה שלו ובנתינה שלו למען הקבוצה. קרן נמצא בעונתו השנייה ביבנה, פספס העונה 7 דקות בלבד כשאת שאר המשחקים שיחק במלואם. מהיר, מאוד טכני, ולוחם אמיתי.

מגן שמאלי - נתן לוי – השחקן הצעיר נזרק למים העמוקים במשחק העונה מול קטמון, לא ברור עדיין אם יפתח בהרכב או שאיתן בר ישחק במקומו. לשחקן שקיבל ממוטלה שפיגלר חולצה של נבחרת ישראל בכנס שנערך בפברואר ביבנה על היותו שחקן למופת במחלקת הנוער, צפוי עתיד מזהיר. יצטרך לשמור על שניר גואטה המצוין ויזדקק לעזרה באגף.

בלם - רון קופרלי – הגלדיאטור של יבנה. רק מלהסתכל על המהלך שעשה מול הפועל תל אביב (בפיגור 0:3, הציל כדור מדהים מהקו, מה שגרר פציעה בגבו) וכבר אפשר להבין באיזה שחקן מדובר, לוחם, יעיל, ממעט לטעות, בלם משכמו ומעלה, יקבל ככל הנראה את "משימת אבי מלכה".

                   רון קופרלי. בולדוזר (צילום: לירן דורף)

בלם - איתן בר (ג'ניה קפלן) – אחד מהשניים יפתח, אולי גם שניהם. בכל מקרה, שני בלמים מצוינים, אלגנטיים, שלא לוקחים סיכונים. בר יותר לוחם מקפלן ומתקל מצוין. לג'ניה יש את היתרונות שלו, כמו המהירות וחוכמת המשחק. המלצה: שניהם בהרכב.

קשר אחורי - אדיב שרעבי – אם כל השחקנים בארץ היו כמוהו, הרבה משפחות היו באות לראות כדורגל. שרעבי כבר לא ילד (35) וכבר הצהיר שזו עונתו האחרונה, אך אוהדי יבנה מנסים להשאיר אותו. קשר אחורי נהדר, מאוד שקט, מרבה לבעוט מרחוק.

קשר קדמי - גיא אבן – שורה סטטיסטית: 12 צהובים, אדום אחד, שלושה שערים (בכל המסגרות). השחקן של זוזוט במרכז השדה, מנווט את המשחק של יבנה, מדרבן, מוטיבטור אמיתי. ניחן ביכולת טכנית גבוהה ובעל מסירות ארוכות מדויקות.

קשר שמאלי - מאור פרץ – השחקן החשוב ביותר של יבנה. פרץ, שעבר בהפועל תל אביב ובמ.ס אשדוד, הוא רמה אחת מעל הליגה לכל הדעות, עושה ככל העולה על רוחו במגרש, אל תתפלאו אם הוא יחליף מיקומים תוך כדי המשחק. בגלל הפציעה שהוא גורר, אין לדעת מה תהיה היכולת שהוא יציג, מה שבטוח, אם הוא בכושר, יבנה במצב מצוין.

                 קרגולה. הרבה מונח על רגליו. (צילום: לירן דורף)

קשר ימני - גבי אדרי – לא שיחק במשחק האחרון מול כפר יונה בגלל צבירת כרטיסים צהובים. חוזר להרכב של זוזוט והוא רעב מתמיד. גבי מהיר מאוד, משחק עם הראש למעלה ולא מסתכל על הרצפה, עם מסירות ארוכות נהדרות וגם יודע לעשות הגנה. אולי שמר את שער הבכורה העונה למשחקים מול אסי, מי יודע?

חלוץ - רפי סגל – תופעה. יכול לסיים משחק אחד עם שלושער ומשחק לאחר מכן להחמיץ החמצות מסמרות שיער. חלוץ נהדר, עם טכניקה גבוהה ומהירות, משחק הראש לוקה בחסר, אך הוא מכפר על כך בכדרור נהדר. יעשה הרבה בעיות לגיא צרפתי.

חלוץ - אורי קרגולה – הקרגולה. נמצא בעונתו השישית במכבי יבנה, בהן כבש כבר 102 שערים (!).                       אהוב הקהל ללא ספק, חלוץ בחסד, סקורר אמיתי. אורי מנווט את הקבוצה על המגרש כשצריך, השחקנים מכבדים אותו. חית הרחבה מהדרום מגיעה לצפון, לתשומת ליבך ברוך סער.

אופציה: שי מור יוסף עולה בהרכב אם זוזוט יחליט ללכת על הרכב יצירתי. גובזה תמיד יכול לעלות מהספסל ולסכן. ככל הנראה קפלן יפתח כמגן שמאלי לצידם של הבלמים בר וקופרלי וקרן יאייש את עמדת המגן הימני.






 

תגובות

+ הוסף תגובה
1
איזה משחק!!
(יפה: 12:20 10-05-2012)
אחלה ניתוח מרגש
2
ואוווו
(גיל: 12:28 10-05-2012)
איך בא לי להיות בא במשחקק כל הכבוד ארז
3
יהיו שינויים בהרכבים האלה
(אחד שמכיר את שתי הקבוצות: 13:00 10-05-2012)
יוס ואנונו יפתח בגלבוע. ג'ניה בטוח יפתח ביבנה, כנראה מגן שמאלי. עמי גילברט לא קשר קשמי, אלא אחורי. ברוך משחק עם יוני אחורי בקישור ולידו שני 50/50. זוזוט משחק עם שני חלוצים בטוח, כשרפי סגל בעצם יורד לאחור. מה עם ספסל? זועבי, כפיר דר, חן קקון בגלבוע?
4
לא משנה איך זה יגמר
(יבנאאיי: 13:11 10-05-2012)
תודה רבה ליוסי זוזוט וליבנה על עונה חלומית תודהה אוהבים אותכם!!!!!
6
בהצלחה לקבוצות
(רונן מאילת: 13:43 10-05-2012)
הגענו לרגע האמת . תראו כמה אכזרי הדבר . ששתי הקבוצות לא יעלו . אין מילים להספיד . שתיהן טובות . לא נישאר הרבה .לאחל לקבוצה הטובה שתעלה. תנו פייט טוב . בהצלחה לקבוצות
7
לקרגולה יש 102 שערים העונה?
(יאללה יבנה: 14:49 10-05-2012)
איך זה יכול להיות
8
תתפוצץ מחר
(לתגובה 4: 14:54 10-05-2012)
לך תחפש את החברים שלך אנחנו נשחק נגד יבנה ואתה תעלה לעפולה עלית כנראה משהו מגלבוע צחק עלך בגלל זה יש לך סיוטים
9
שתי קבוצות חזקות
(מבין: 15:04 10-05-2012)
אני הייתי פותח עם גובזה ושי מור יוסף
10
ניתוח מעולה רק..
(שחקן: 15:25 10-05-2012)
שלדעתי וענונו יפתח במקום אליהו
11
ל 7 - לא העונה, בכל התקופה ביבנה
(חיים ברעם: 15:29 10-05-2012)
12
קורעים את אסי
(אושר: 16:24 10-05-2012)
קורעים מחר את אסי יאללה יבנה חייבים לעלות ללאומית שיבואו הרבה אוהדים לעזור
13
בהצלחה לשתי הקבוצות אבל...
(טברייני: 16:50 10-05-2012)
עם כל הסימפטיה ליבנה(בכל זאת במגרש שלהם עלינו לליגת העל) מחזיק אצבעות לגלבוע
14
חצוי
(בני אילת בדם: 17:02 10-05-2012)
הלב רוצה את יבנה שלנו מהדרום הרגש את אבי מלכה ועידו אליהו שחקני בני אילת
15
יש לנו הכנה חומה אף קבוצה בליגה א' לא
(גלבוע זה בלב : 17:12 10-05-2012)
משתווה אלינו יש לנו קישור הגנה התקפה יבנה תתכוננו לקבל בראש
16
ראליי אבל אופטימי אוהד יבנה
(אוהד יבנה: 20:51 10-05-2012)
למען האמת עם משתכלים על ההרכבים לאסי יש את ההרכב יותר טוב אין ספק!אני לא מסתכל על הטבלה כי לא מכיר את הליגה.למען האמת העונה כבר מפתיעה כי יבנה לא חשבו שהם יגיעו לפלייאוף. ליבנה יש יתרון וזה הקהל חבל שהמשחק הראשון בבית אבל כמו שאמרתי צריך להיות אופטי
17
שידור ישיר של המשחק
(יוסי: 18:34 10-05-2012)
חברה, למי שלא יכו להגיע, יש שידור ישיר של המשחק בפורטל יבנה
18
יבנה
(אוהד שפוי: 13:10 11-05-2012)
מצד אחד אני רוצה שיבנה יעלו וזאת בכדי לא לראות את הקהל הגועלי הזה עוד פעם בליגה. מצד שני אני מעדיף שהם יישארו כי לא מגיע לקהל הגועלי הזה לעלות ליגה....מבולבלים גם אנחנו. יאאלה גלבוע היום דופקים את הערסים עם הכיפות הלבנות מיבנה
19
יאאלהה יבנההה !!
(מוריניו: 14:15 11-05-2012)

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?