אשקר(ה) גברים

השקמה ירדה לליגה ב', אך הסיפור האמיתי של המשחק הוא בני אילת שהגיעה נטולת עניין, שיחקה על הכבוד ועשתה זאת בענק שער שוויון דרמטי ששלח את נתיבות למבחנים. איש המשחק היה אשקר סלים שכבש צמד.

אם היו שואלים 100 מתוך 150 הצופים שהגיעו למגרש בשקמה כמה כמה ייגמר המשחק נגד אילת אין אחד שלא היה מהמר על השקמה. קאמבק אדיר של הקבוצה בארבעת המשחקים ערב המחזור בהם צברה 10 נקודות וכבשה 10 שערים הקפיצו אותה למקום ה-14 המוליך למבחנים עם אופציה אפילו לשרוד בליגה.
מולה התייצבה בני אילת שספגה המון ביקורת בשבוע האחרון על התיקו "המוסכם" עם כפר יונה שהשאיר את שתיהן בליגה. זו כנראה הסיבה שהאילתים הבטיחו לפני המשחק לשחק בשביל הכבוד. "באנו לשחק כדורגל", אמר ניסים עובדיה, מאמן אילת, לפני שריקת הפתיחה.


באו לשחק כדורגל. שחקני אילת לפני הפתיחה.

התפאורה (אם אפשר לקרוא לזה תפאורה) הייתה מוכנה. קהל "שיא" של 150 צופים ליווה את הקבוצה במשחקה האחרון בבית, איגוד השופטים לא הקל ראש במשחקים הרגישים ושלח גם לכאן רביעיית שופטים והמשחק יצא לדרך.
כבר מן הפתיחה ניסתה השקמה להראות לאורחים מי בעלת הבית. הקבוצה של שוקי סידס לחצה כבר בדקות הראשונות, אך לא הצליחה להגיע למצב ממשי של הבקעה.
מן העבר השני הראו שחקניו של ניסים עובדיה שהם לא פראיירים ואחרי שספגו ביקורות קשות על משחקם בשבוע שעבר מול כפר יונה נלחמו על כל כדור.
המצב הראשון היה שייך למקומיים. שירן היימן הכישרוני הגביה מימין ואורי זוזוט נגח מקרוב החוצה.
השקמה המשיכה ללחוץ במטרה לכבוש שער שיפתח את המשחק, אך יוסי מזרחי פגש רק את הקורה של ליאב לוי, שקלט את הריבאונד.
אילת ניסתה לצאת קדימה, אך השקמה לא הרפתה והחמצות גדולות של זוזוט ופיני מתנה השאירו את התוצאה מאופסת.
בדקה ה-41 הגיע השער המיוחל מבחינתם של המקומיים. זוזוט הניף את הרגל ומקצה הרחבה שלח כדור שטוח לפינה השמאלית של לוי ופנימה, 0:1 מבטיח לשקמה בהפסקה.


לוי רואה את הכדור של זוזוט ברשת.

למחצית השנייה עלו האורחים נחושים. רבע שעה חלפה והמגרש בשקמה הוכה בהלם. סלים אשקר קיבל כדור עומק והקשית מעל אבי כהן שיצא לעברו, 1:1 מפתיע.


הכדור של אשקר (מימין בכחול) חודר פנימה.

המארחים ניסו להגיב. סידס שלח למערכה את רותם כבודי ודרור פוסטרמן ההתקפיים, אך בדקה ה-76 ראה את סלים אשקר, שוב הוא, שם את הכדור עמוק בתוך הרשת של כהן כדי לקבוע מהפך מדהים לאורחים מעיר הנופש.
מכאן והלאה החלה הדרמה הגדולה. השקמה ידעה שאין לה מה להפסיד ושלחה את כל הכוחות קדימה. בדקה ה-80 נגיעת יד של שחקן אורח ברחבה העניקה פנדל למקומיים. טל איילה, עם סרט הקפטן על זרועו, לקח מנהיגות ושם את הכדור עמוק ברשת של לוי, 2:2.


לוי נכנע לפנדל של איילה.

השקמה חזרה לחיים והחלה להאמין בעצמה. חלפו רק שתי דקות ופיני מתנה עקף את לוי ומזווית קצת קשה בעט לרשת החשופה, 2:3 לשקמה, מהפך שני במשחק.


הכדור של מתנה ברשת של אילת.

פתאום, הצבע חזר ללחיים של אנשי ואוהדי השקמה. השחקנים על המגרש החלו ללחוץ על מנת להשיג את השער הרביעי שיסגור עניין, אך שום דבר לא הכין אותם למה שקרה בסיום.
האילתים החלו ליזום התקפות ושתי דקות בתוך תוספת הזמן קיבלה כדור חופשי אותו נגח אדר זינו היישר לרשת של כהן, 3:3 דרמטי בסיום.


זינו (מוסתר) נוגח את השער שהוריד את השקמה.

שריקת הסיום של השופט, עוזי אברמוב, הביאה את הנוכחים לבדוק מה קורה במגרשים האחרים. חלפו שתי דקות והבשורה המרה הגיעה: נתיבות מנצחת בדקה ה-93 את כפר שלם וחולפת על פני השקמה שנושרת לליגה ב'.
הפנים של שחקני ואנשי השקמה אמרו בסיום הכל וחלק מהשחקנים נשכבו על הדשא כמסרבים להאמין.
המאמן, שוקי סידס, התהלך הלוך ושוב כלא מאמין וסירב בנימוס להתראיין. גם רותם כבודי, שבעונה שעברה ועל אותו מגרש חווה ירידה עם צפרירים חולון, התקשה לדבר בסיום וביקש לא להגיב.


שחקני השקמה על הדשא בסיום המשחק.

גם טל איילה לא מאמין שהקבוצה ירדה.

זהו, המסך ירד על ליגה א' וגם על השקמה רמת חן. לאחר ארבע שנים בליגה א' (שנה אחת בצפון), במהלכן גם הגיעה עד למשחקי המבחן על עלייה ללאומית, נשרה הקבוצה לליגה הרביעית ובעונה הבאה תיאלץ לבקר במגרשים כמו צעירי יפו, גדנ"ע ת"א, מחנה יהודה ואפילו תיפגש לדרבים מול בית"ר ושיכון ותיקים ר"ג.
אילת מצידה תנסה לעשות הכל שבעונה הבאה לא תעבור את אותה מסכת ייסורים. בלי קשר, המשחק הנוכחי היה תעודת כבוד לכדורגל הישראלי שחשבנו שהלך לעולמו.

לגלריית התמונות


תגובות

+ הוסף תגובה
1
שמואל חיון קוסם
(שחקנים מהקבוצה: 10:44 05-05-2012)
העלמת. קבוצה למי תמכור ?רק לדבר אתה יודע אתה קמצן עזבת אותנו לבד תתבייש לך
2
שמואל חיון אתה פרקת את הקבוצה
(אוהד מהשכונה: 10:13 05-05-2012)
בושה אתה חולה כסף כל השנה נעלמת רק קומבינות
3
אלה גברים אלה????
(תומר: 11:00 05-05-2012)
רק בשבוע שעבר הם סגרו דיל עם כפר יונה למסור פסים באמצע המגרש כדי שיגמר 0:0 שישאיר את שתי הקבוצות בליגה וכתבתם עליהם ביזיון, פתאום הם גברים?
4
איזה גברים ואיזה נעלים
(אוהד שקמה: 12:46 05-05-2012)
דקה אחרונה כדור מגיע למגן של השקמה שתחלק ומשאיר שחקן אילת מול שער ריק. אם היה גבר היה מאפשר למגן לקום. לא נורא . אילת עוד תשלם על זה. אני נשבע
6
כן תומר, גברים !
(אילתי: 13:28 05-05-2012)
כל קבוצות התחתית ניצחו אין סיבה שהשקמה לא הייתה מנצחת אותנו עם הריצה שהייתה לה - ואילת לא עשתה הנחות כמו קבוצות אחרות - גברים ! בלי שום אינטרס - נטו כבוד !
7
איך היה השיפוט למי שנכח ??
8
לפי התמונות...
(ל-8: 13:48 05-05-2012)
השוער שלך ניראה בסדר גמור. תפסיד בכבוד.
9
לזנו מאילת
(אוהד השקמה: 13:32 05-05-2012)
די קאניו מווסטהם זכה בתואר שחקן ההוגן מטעם פיפא . במשחק מול אברטון שוער אברטון יצא לכדור ונפגע. די קאניו במקום לכבוש שער תפס את הכדור ביד ולא המשיך. לצערי זנו מאילת לא עשה כך. ועל זה כולם סוגדים לו. אני מקווה שמשמיים ישלמו לו. בושה
11
יפו אתם בכיינים הפסדתם על המגרש
(לאוהד יפו: 18:29 05-05-2012)
בכל משחק יש אמוציות ובמיוחד נגדכם שזה קבע ל2 הקבוצות אתם קבוצה של לוזרים ועוד 10 שנים לא תעלו ללאומית...השקמה מצטערים עשינו הכל כדי שלא תרדו
12
אילת קבוצה ספורטיבית ראו ליגת העל!
(מלך הליגות הנמוכות: 18:38 05-05-2012)
קבוצה ספורטיבית ומצויינת כך צריכים להיות וללמוד כל הקבוצות בארץ.
13
שבתאי הבלם של בני אילת שנה שעברה מאמן בנוער של השקמה והשנה הוא מוריד אותם ליגה למרות שהמאמן של השקמה ביקש ממנו לשחק חלש!!! בעזרת ה׳ יחזור להכוח עמידר ר״ג ומשם לליגת העל! שחקן ענק!
14
היתפטרנו מהמיקרוב
(אוהד כפר שלם: 21:41 05-05-2012)
שונה השיקמה איזה תהנוג ליראות אותם ככה ,
15
שמואל חיון
(מנחם: 09:32 06-05-2012)
אף פעם לא אהבת את השקמה ןכדורגל בכלל. רק כסף חיפשת. יש אלוהים בשמיים,והוא ראה את הכל לדעתי השקמה תמשיך לרדת וזה יזקף לחיון שמואל הגדול.
17
חקירת משטרה נגד חיון
(שי: 19:55 06-05-2012)
18
רקייק חוזר לאילת
(איברהים: 23:50 06-05-2012)
אבו רקיק בחזרה לאילת ומהר .למה עוד שנה עם עובדיה והקבוצה מתפרקת.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?