סיכום המחזור: אששש

משחקי יום שישי של המחזור ה-21 בליגות הנמוכות הוכיחו כי הכל עדיין רחוק מלהיות גמור. קטמון ניצחה את יבנה, מורשה ניצחה את פ"ת עם מהומה גדולה בסיום, וגבעת שמואל את יהוד במשחק סוער. מהומה גם בסיום המשחק בנתיבות. מי אמר שהעונה גמורה.

אם לשפוט ע"פ אירועי משחקי היום, המחזור הראשון של השליש השלישי הוא רק יריית הפתיחה של מה שצפוי לנו עד לסיום. פיצוץ משחק נרשם דווקא במשחק חסר חשיבות אך גם באלה הקובעים לא היה חסר אקשן.
כמובן שאת מירב העניין ריכז סביבו משחק העונה בליגה א' דרום שאת סיפורו הבאנו לכם בזמן אמת. לא נלאה אתכם יותר מידי בפרטים מעבר לזה שכ-1,500 צופים ראו את כפיר מלול מעלה את קטמון ליתרון אחרי חצי שעה של משחק. שי אהרון שעלה כמחליף לאחר שחודש וחצי של היעדרות כבש את השני כששוויון של מאור פרץ 12 דקות לסיום לא הספיק והשאיר את קטמון בודדה במקום הראשון (עם משחק עודף).
מי שנכנסו חזק לתמונה הן הפועל מרמורק שהביסה 0:4 בבית את השקמה ומכבי יפו שניצחה 1:2 בנתיבות.
לאחר מחצית ראשונה מאופסת כבש עופר סהר צמד לזכותה של מרמורק וטרף את הקלפים. אופיר חיים הוסיף את השלישי ואת התוצאה חתם אליעזר חסן הצעיר.
מכבי יפו רק 4 נקודות מיבנה לאחר 1:2 גדול בנתיבות. צמד של אסף לוי במחצית הראשונה הספיק מול שער מצמק של דודו פלס חמש דקות לסיום. לאחר השריקה פרצה מהומה במגרש.
בעקבות ההפסד נשרה נתיבות למקום ה-14 המוליך למבחנים לאחר שערד ניצחה בחוץ, 0:1 את עמישב. איציק פרץ לא נבהל מהחטאת פנדל של גד עובדיה בדקה ה-25 וכבש את השער היחיד במשחק דקתיים מאוחר יותר.
קרית גת ממשיכה את הבריחה מהתחתית לאחר 1:3 ביתי על בני אילת. האורחים הוליכו מפנדל של אבישי אטיאס אך שער של שלומי משה קבע שוויון. צמד מהיר של קובי נחמיאס ואסף כהן השאיר את הנקודות בבית.
הפועל כפר שלם נחלצה בעור שיניה מהפסד לאורתודוכסים לוד שבהתחשב בזה שכמעט ולא התאמנה שיחקה מצוין. משה אסולין כבש את הראשון במחצית הראשונה ועשר דקות לסיום החלה הדרמה הגדולה. לוד זכתה בפנדל אולם חי אטיאס החטיא. כפר שלם יצאה להתקפת נגד בה הצליחה להשוות מרגליו של יוסי בורוכוב. לוד קיבלה פנדל נוסף לאחר שלטענת השופט שוער כפר שלם, עדי בויטר הכשיל שחקן כשהיה האחרון. השוער כמובן הורחק. מי שנכנס במקומו לשער היה הבלם, איתן אהרון שלא הצליח למנוע משרון ברנשטיין לכבוש. אולם בורוכוב היה זם שוב הפעם בתוספת הזמן כדי לקבוע 2:2 חשוב מאד לכפר שלם.
בית"ר כפ"ס ממשיכה את המומנטום היוצא מן הכלל שלה כשהביסה באשקלון 1:4 את קרית מלאכי. אפי אלון שנכנס במחליף בפתיחת המחצית השנייה בישל את הראשון לגל פורת וכבש את השני. עידו שוקרון קבע 0:3, חנן פדידה צימק אך המילה האחרונה הייתה של אלעד כהן שקבע את תוצאת המשחק.


בודדים בצמרת כפיר מלול חוגג (צילום: אנס אבודעבס)

בליגה א' צפון החלה התחתית לבעור עוד יותר. האחרונה ערב המחזור, מכבי טמרה מחקה פיגור ביתי לגבעת אולגה (דקל כהן) והפכה את הקערה על פיה משערים של וואג'די אבו יונס (ברוך הבא) ושל מאהר אבואלהיג'ה. האולגאים סיימו את המשחק עם 9 שחקנים לאחר הרחקתם של חן ותורי ושל ישראל אביטן בשלהי המשחק.
גם אחווה עראבה השיגה ניצחון חשוב מאד (השני שלה בלבד העונה), 0:1 בבית על הפועל עפולה. שער בודד של כפיר צוקול בדקה ה-58 הספיק לשחקניו של אחמד וואהב.
כעת עובר הלחץ לאחי עכו שתארח מחר את הפועל כפר קנא למשחק שהופך להיות סופר חשוב עבור שתיהן.
עירוני טבריה שתארח מחר את כרמיאל/צפת שמרה על המקום השני אך ראתה את מכבי דליית אל כרמל מתקרבת אליה עוד קצת לאחר תיקו 1:1 בצור שלום. אדם כהן העלה את האורחים ליתרון אך אייל ברזני השווה.
דרמה גדולה הייתה בדליית אל כרמל שם אירחה הפועל המקומית את מעלות. בדיוק כמו באמצע השבוע הוליכו המעלותים בבטחה 0:4 משערים של אילן טל (2), פאדי זיאדה ואליאור סייר. עומרי טוויל וצמק של ספואן זועבי החזיקו את דלייה למשחק אך לא יותר מזה.
הפועל חדרה התפוצצה על חשבונה של קרית אתא כשהביסה אותה 1:4. המשחק הוכרע למעשה בעשר הדקות הראשונות של המחצית השנייה. החדרתים ניצלו עד תום הרחקה של ירוסלב פלקושצ'נקו האורח ועלו ל-0:3 מהיר מרגליהם של קובי בדש, סלים עמאש ואליאס זאנה. רן קוגן חתם את הרביעייה כשאלעד צחקו רק צימק לפני הסיום.
אסי גלבוע לא שיחקה טוב והסתפקה בתיקו 1:1 בכפר קנא מול מכבי. שחאדה שחאדה בשלהי במחצית העלה את המקומיים ליתרון. יוסי ואנונו השווה בדקה ה-82.

בליגה ב' דרום א' שמרה אזור על רצף הניצחונות כשגברה בחוץ, 1:2 על בקעת הירדן. שי כחלון ודודי ביטון לצד שער מצמק של רון ברזני סגרו את תוצאת המשחק.
גם המקום השני של אור יהודה מובטח למרות שתשחק רק מחר נגד בני ג'לג'וליה.
גדנ"ע ת"א נוצחה 3:1 אצל האורתודוכסים יפו. משה ג'רבי ונתי בן אריה הוליכו את המקומיים ליתרון. אלה לא נבהלו משער עצמי מצמק של פארס משעל וסגרו עניין בדקה ה-90 עם שער שני של בן אריה במשחק.
בתחתית הורע מאד מצבה של הפועל פרדסיה שהצליחה בקושי להשוות בבית נגד שיכון ותיקים.
אורי לומניץ העלה את פרדסיה ליתרון. יוסי הייקושלר ואיתי נעמת עשו מהפך. איתי אוחיון השווה למרות שפרדסיה נותרה ב-10 שחקנים לאחר הרחקה של ברק עטיה.
השרון נתניה נשמה הרבה אוויר לאחר שער הניצחון של אבי סבן בקרית אונו. מחנה יהודה לא התקשה מול בית"ר ר"ג והביסה בקלילות את בית"ר ר"ג, 0:3 משערים של איגור אקרמן, נתנאל ועקנין ושגיא שוורץ.

בדרום ב' כמעט הצליחה שיכון המזרח לקלקל את החגיגות של מכבי שעריים. שחקניו של שמוליק סלומון כבר הוליכו 0:1 (זאודה טרוניך) ו-1:2 (אדיר שהרבני) אך שעריים ידעה לחזור בכל פעם משערים של מוסא בן חיים ורועי סבג. חמש דקות לסיום היה ארז ירימי (מי אם לא הוא) כשכבש את שער הניצחון.
בזכות הניצחון גדל הפער ל-15 נקודות לאחר שהשנייה, הפועל רהט שמטה יתרון מבטיח בן שני שערים (מדחאת אלחממדה וסלמן אלהוזייל) מול עירוני שדרות שהשוותה בדקות הסיום משערים של גלעד גרנדש ואביאל בן זיקרי.
התיקו עלה לרהט באובדן המקום השני אליו חזרה באר יעקב שגברה 0:2 בחוץ על מ.ס. דימונה משערים של ערן חדד ומשה סבג.
בתחתית הורע מאד מצבה שלך בני יצ'אלאל שנוצחה 1:0 ע"י נחלת יהודה. שער של רוני אוחנה בדקה ה-66 חרץ את גורלו של המשחק. צעירי רהט השיגה ניצחון חשוב מאד, 1:2 בבאר שבע. מחמוד אבו גליון ואחמד אלעמרני כבשו כשבתווך השווה ויקו פשוטין.


הורע מצבה של בני יצ'אלאל. יאיר שמחון שומר על עדן יאמר (צילום: אמיר דבי)

מבשרת ציון עשתה עוד צעד לעבר ליגה ג' לאחר שנוצחה 3:2 בקרית גת. המארחת כבר הוליכה 0:3 משערים של אייל זאודה וליאור סודמי (2). מבשרת הצליחה רק לצמק עד לסיום.
באותו האופן ניצחה הפועל מרחבים את הוד השרון. אמיר אבוטבול ואדם בוכריס (2) כבשו לזכותה במחצית הראשונה. שי לוי ובר גומברג צימקו.
צפרירים חולון ומעלה אדומים נפרדו בתיקו 1:1. ניסן לריס כבש לחולון. אנדריי קייטמזוב השווה.

בצפון א' נזקקה ביר אלמכסור להמון מזל בכדי לנצח בבית את כפר מנדא. הישאם חלומי אקס כפר מנדא העלה את מכסור ליתרון מוקדם. עבדאלחמיד אסאף השווה בדקה ה-78 אך המילה האחרונה הייתה של סאלח נמארנה שכבש את שער הניצחון בדקה ה-88, 1:2.
בני מג'ד אלכרום נותרה מאוכזבת למרות שהביסה 0:4 בחוץ את הפועל סכנין. עומר סבע כבש את הראשון כשלאחריו הייתה זו החגיגה הפרטית של עבד דנדאן שכבש שלושער.
אחווה חיפה איבדה סיכוי מעשי לעלות כשסיימה בתיקו ביתי של 3:3 עם הלפני אחרונה, טירת הכרמל. שני פנדלים של סטו יעקוביאן ושער נוסף של אבי כהן כשבתווך שוויון זמני של האדי חלבי הוליכו את אחווה ליתרון מבטיח של 1:3. נתי וקנין ופנדל של שימי פרץ השאירו את טירה בחיים.

בצפון ב' נצחו שתי המוליכות. מגדל העמק לא התקשה והביסה בבית 0:3 את א.א. גאנם מהתחתית. מוטי כלטוב, יוסי ג'נח וקובי טרקה כבשו את השערים. לבית שאן הספיק שער קטן של מוטי אוחיון כדי לגבור 0:1 בבית על הפועל איכסל מהתחתית.
עירוני נשר גברה 0:2 בחוץ על רמות מנשה משערים של סרגיי טרסביץ' וליאור חקיין וסיבכה את האחרונה בתחתית. אור עקיבא עדיין שם לאחר 0:0 ביתי עם כפר קרע.
בני בקה נשמה הרבה אוויר לאחר ניצחון 2:3 בעוספיא שהוליכה פעמיים מצמד של אחמד חג'יר.
חסן מקאלדה השווה זמנית ל-1:1, אנס אבו חוסין קבע 2:2 ואת שער הניצחון כבש מוחמד כבהא.
במהלך כיבוש השער נתקל הכובש בשוער עוספיא, איוב סאבא ששבר תוך כדי כך את קרסולו בצורה חמורה. נחסוך מכם את התיאורים שקיבלנו, רק נאמר שלאחר המקרה היו שחקניו שתי הקבוצות המומים. השוער פונה באמבולנס לבית החולים כרמל. מכאן נאחל לו החלמה מהירה.

בליגה ג' ת"א נותרו שלוש קבוצות במאבק העלייה לאחר שגבעת שמואל הוציאה את בני יהוד מהמרוץ במשחק סוער, דרמטי ושנוי במחלוקת.
צמד של תומר רייס העלה את גבעת שמואל ל-0:2. חי ג'יאן השווה עוד לפני המחצית. עדי משאל השווה בפתיחת המחצית השנייה ואז נכנס השופט לפעולה. בתחילה הרחיק את בלמי הקבוצות תמיר בן שושן מיהוד והוד מועלם מגבעת שמואל לאחר מכן הרחיק את שוער הגבעה, ישי זיתוני ואיזן עם הרחקתו של רועי טקין. שש דקות לסיום העניק פנדל לגבעה אותו ניצל חנן חדד כדי להכריע את המשחק.


הצגה של השופט. שוער הגבעה, ישי זיתוני לא מבין על מה הורחק (צילום: אמיר דבי)

עוצמה חולון לא התקשתה להביסה 0:5 את אליצור יהוד. צמד של משה עמר הצטרף לשערים דודי ביטרן, טל רזלי ורועי אדרי.
רמת ישראל התקשתה מעט מול אור יהודה למרות שהוליכה משער של יניב יוסף. שוויון לא הבהיל את ליאור מיכאלוב שכבש צמד. אייל דואק השלים את הרביעייה.
שער של אורי דגני ממחניים שחזר מהרחקה ארוכה העניק לקבוצתו ניצחון 0:1 על רו"ח ת"א.

בליגה ג' מרכז קיוותה גבעת זאב כי מכבי ירוחם תצליח לשחזר את הניצחון שלה על עירוני מודיעין אולם התבדתה. לי לוי העלה את המוליכה ליתרון על סף ההפסקה. דרור חיים השווה במחצית השנייה אך זה החזיק זמן קצר כשלי לוי קבע 1:2. נעם מזרחי סגר עניין עם השלישי.
גבעת זאב לא התקשתה להביס 0:7 את צעירי אלמחדי שבאה "לפרק". עזריאל פרידמן ואיתי פלד בלטו עם צמד כ"א.
הפיצוץ התורן היה דווקא במשחק חסר חשיבות במחוז הזה. בדקה ה-60 ספג אבי אסרסה מטירת שלום (פיגרה 3:0 בבית נגד תל שבע), כרטיס אדום, דחף בתגובה את השופט וזה שרק לסיום.

משחק העונה בשרון בין הפועל מורשה לבית"ר פ"ת כמעט הוליד עכבר אך בסופו של דבר שער דרמטי בדקה ה-88 של שלומי חסאן עורר את המשחק. שהם צברי שירק ודודי רוזנפלד שפלט מילים מיותרות חוללו מהומה במגרש מה שאילץ את השופט לשרוק לסיום אך להודיע כי מבחינתו סיים את המשחק. הפער בצמרת כרגע, 8 נקודות.


המשחק הגיע לסיומו. שחקני מורשה חוגגים (צילום: דניאל עיני)

בשומרון עשתה אחווה א.א. פאחם עוד צעד בדרך לליגה ב' לא לפני שעשתה לעצמה חיים קשים לפני שניצחה 2:3 את האחרונה, הפועל מעוויה. חמאדה בועול, מוחמד חרבי ויוסף אבו רג'ה כבשו. פרדס חנה/כרכור עדיין תיאורטית בתמונה לאחר 1:5 על ספרטק חיפה. איתן יואש בלט עם שלושער.

בגליל עליון יצאה עיארוני צפת מתמונת הצמרת כשנוצחה 2:1 בשעב לאחר שהוליכה 0:1 משער של נתי גולני.


תגובות

+ הוסף תגובה
1
מאיר הדדי אתה שמן
(נווה גולני: 00:45 25-02-2012)
בתמונה האחרונה מופיע אדם העונה לשם מאיר הדדי והוא שמן דובון שאין לו פשוט אין לו מושג בכדורגל, תעבור לדוק.שמן
2
אך יכול להיות משחק גורלי כזה שולכים ילד מיתלמד כבר פעמיים רצוף גם נגד חולון וגם נגד גבעת שמאול אלה מישחקים שגומרים עונה ולמה יש עוזר שופט עם השופט לא סופר אותו ואני מדבר על הטמבל עם הדגל הרסו עונה שלמה
3
בושה
(דוד ממורשה: 01:32 25-02-2012)
בושה וחרפה מה שעשה מאמן פתח תקווה היום שרצה לרדת מהמגרש . מזל שהיה שופט אמיץ ולא פחדן כמו שיש בדרך כלל ולא נכנע לאנשים הקטנים מעמישב . שייתביישו להם לוזרים - היידה מורשה אימפריה !!!

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?