גביע המדינה-"יש לנו יתרון ברור בעמדת המאמן"

הסיכויים שלנו 50:50. גולדמן הסיכויים שלנו 50:50. גולדמן
שני החברים הטובים מתכוננים למפגש המסקרן במסגרת הגביע ללא סנטימנטים (מכבי א.א.פאחם מול עפולה, ג' 19:45). שוואט: "לא רציתי לשחק מול עפולה. אני מקצוען ובא לנצח". גולדמן: "המפגש מול שוואט לא פחות מרגש מהמעמד. לנו יש יתרון ברור בעמדת המאמן"

סיבוב ח' של הגביע: אחרי הכישלון הצורב בליגה וניפוץ חלום העלייה בשלב מוקדם מאוד של העונה בהפועל עפולה רוצים רק דבר אחד: לטפס כמה שיותר גבוה במפעל הגביע בניסיון להמתיק קצת את העונה המרה.
הקבוצה של הוכנבוים, שמרוחקת עד כדי 17 נק' מהמוליכה אסי גלבוע-תניח לרגע את הצרות של הליגה בצד ותנסה להתרכז במאבקי הגביע. בנקודת הזמן הנוכחית עפולה לא יכולה להרשות לעצמה לפנטז על זכייה בגביע אך בהחלט תקווה להפוך לסינדרלה התורנית, בעונת כדורגל שגם ככה מבליטה כמה מסיפורי הסינדרלה הגדולים בעשורים האחרונים (ראו מקרה קרית שמונה).
גם בעונה שעברה עפולה הצליחה להגיע לסיבוב ח' של הגביע, שם כזכור נעצרה על-די הפועל ב"ש מליגת העל. מבחינת עפולה, העפלה לשלב הבא של הגביע היא בבחינת היסטוריה של ממש שכן המועדון עד כה לא זכה להגיע למעמד שמינית גמר הגביע. אלא שבדרך להיסטוריה יצטרכו העפולאים לדלג על משוכה לא פשוטה בדמות מכבי א.א.פאחם מהליגה הלאומית. כאשר במוקד יהיה המפגש הפיקנטי והמדובר בין קשר א.א.פאחם בהווה יובל שוואט, לאקסית מעפולה.

"אם אכבוש? לא אחגוג מול עפולה"
"אני מאוד מתרגש לקראת המשחק", אומר קשר מכבי א.א.פאחם יובל שוואט רגע לפני המפגש המסקרן מול האקסית מעפולה, "יהיה לי מוזר לשחק מול עפולה ומול החברים שלי. זו קבוצה ששיחקתי בה בשלוש השנים האחרונות ויש לי אהבה גדולה למועדון הזה. כשראיתי בטלוויזיה את ההגרלה קיוויתי שלא לשחק מול עפולה, אבל הגורל החליט דווקא לסדר מפגש פיקנטי. זה חלק מהיופי של מפעל הגביע".
אבל כמו מקצוען אמיתי, גם שוואט יודע שאחרי שריקת הפתיחה מתבטלים כל הסנטימנטים והוא יעשה הכל בשביל לנצח. "זה הכדורגל. משחקים בשביל לנצח. עם כל האהבה שלי לעפולה כשאעלה למגרש אתן מעצמי את המקסימום בשביל לנצח ולעלות לשלב הבא של הגביע".
בתשובה לשאלה מה יקרה במידה ויכבוש שער מול עפולה, עונה שוואט בהססנות: "אני לא יכול לדעת מה יקרה בלהט הרגע אבל כנראה שלא אחגוג מול עפולה במידה ואכבוש שער".

"לא רציתי לקבל את עפולה". יובל שוואט(צילום:חאדר אניס)

אחד מהשחקנים העפולאים שינסה לעצור את יובל שוואט במרכז השדה הוא דווקא הקשר האחורי נתנאל גולדמן, ואחד מחבריו הטובים של יובל שוואט, שגם הוא החל את העונה א במכבי א.א.פאחם אך אחרי רומן קצר שב לבירת העמק. "המפגש מול יובל שוואט לא פחות מרגש מהמעמד", קובע נתנאל גולדמן, שהתייחס לאפשרות שישמור אישית על חברו הטוב. "אני חייב להגיד שלא כיף לשחק מול יובל כי הוא שחקן נפלא. למזלי אני מכיר אותו טוב מאוד ואנסה לנצל את נקודות התורפה שלו בכדי להרגיז אותו מעט ולהוציא ואתו מריכוז".

"יש לנו יתרון ברור בעמדת המאמן"
לגבי חשיבות המשחק הוסיף גולדמן ואמר: "דווקא בגלל שאיבדנו את הסיכוי לעלות ליגה, העניין בגביע גובר עוד יותר. לשחק במסגרת הגביע זה תמיד מרגש ובמיוחד כשמגיעים לשלבים האלה. אנחנו מאוד רוצים לכפר על הכישלון בליגה ולהביא קצת נחת לאוהדים. אנחנו ננסה להתנתק מהליגה במטרה לעשות היסטוריה"
ואם חשבתם שבעפולה ינמיכו ציפיות לקראת המשחק אז מגיע גולדמן ואומר באופן חד משמעי: "אם ננצח את א.א.פאחם זה לא יהיה הפתעה. נכון שלהם יש יתרון קל על הנייר אבל לפי דעתי הסיכויים שלנו לנצח הם 50:50. בתור אחד שהתחיל את העונה בא.א.פאחם אני יכול להגיד שהסגל שלנו לא נופל מהם. יתרה מזאת לנו יש יתרון ברור על הקווים עם מאמן בדמותו של ירון הוכנבוים, שהוא אחד מהמאמנים הטובים בארץ".



 

תגובות

+ הוסף תגובה
2
בינגו
(אוהדי עפולה: 11:51 06-02-2012)
מחר טגלו כמה עידן מפחד לשחק בכפרים ותיראו שעידן דוד שחקן פחדן 3 0 לאום אל פחם
3
מה עם הכבאי והביובניק איכסססססססססססס
(עפולאי מבין גדול: 11:52 06-02-2012)
4
שמי ארנולד והיה לי חלום להיות שחקן
(היה לי חלום: 12:20 06-02-2012)
בסוף הגשמתי את החלום השני שלי והיום אני כבאי הבעיה היחידה שלי היא שאני לא יודע לכבות שריפות אני רק יודע להדליק אותן אבל אם השנים אנשים הכירו אותי ובורחים ממני כמו מאש כי ככה אני איש קטן ומיסכן
6
איש קטן גם בליגה ב אתה לא עולה ליגה
(שונא חמדנים: 12:39 06-02-2012)
כף רגליך ושל החבר שלך לא תדרוך בעפולה עלאק החבר שלך רצה להיות עוזר מאמן טוב שיש לנו ראש עיר שמבין מי הוא וישר תירפד את המהלך שניכם ממש עלובי החיים רק תגידו לי איך זה לחיות שם למטה מתסכל

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?