מאת: מערכת דאבל פס | 21.12.11 | 23:01
עונש כבד מאד ליחזקאל גומעע, מגן אור יהודה מליגה ב': שנה וחצי מחוץ למגרשים. הסיבה: יריקה על קוון המשחק נגד בקעת הירדן ביום שישי האחרון. הדיין, ישראל שמעוני לא התרגש מטענתו של השחקן שהקוון ירק אליו והטיל עליו את העונש המקסימאלי, הרחקה עד סוף העונה הבאה. בקבוצה מתכוונים לערער.
יחזקאל גומעע (ננה) היה אחד המועמדים העיקריים לתואר תגלית העונה של ליגה ב' דרום א'. המגן, שהחל לשחק כדורגל דשא רק לפני שנתיים הפך העונה לאחד משחקני המפתח של אור יהודה אך ביום שישי שעבר רגע של איבוד עשתונות עשוי לעלות לו באובדן קריירה אפשרית.
לגבי מה שקרה במגרש אין עוררין. לאחר שהורחק בצהוב שני בשלהי המשחק עם בקעת הירדן קילל גומעע את השופט וניגש אליו בתנועת איום. גילי ג'נח, מצוות האימון של הקבוצה הצליח לעצור אותו. עם השריקה לסיום הצליח גומעע להתקרב אל שופט בטענה כי הוא "רק רוצה להתנצל" אך בפועל קילל אותו שוב ואף ירק על הקוון. כל זאת צויין בדו"ח השופט.
ע"פ עדים שנכחו במקום כולל שחקני בקעת הירדן, הקוון ירק על גומעע חזרה אולם זה לא צויין בדו"ח.
לטענת אנשי אור יהודה, בדיון השחקן הביע חרטה עמוקה על המעשה וביקש במקביל גם להציג את גרסתו אולם לטענתם, "הדיין לא נתן לו אפילו לדבר". גם הם הופתעו מחומרת העונה: הרחקה עד לתום עונת 2012/3, כלומר שנה וחצי מחוץ לכדורגל.
"הדיין לא נתן לו לדבר". גומעע (בתכלת) מעל מאיר דרעי (צילום: לירן דורף)
"מדובר בשחקן שהצליח להשתקם דרך הכדורגל", אמר ג'נח, "אני מאד מפחד שישבר ויפרוש מכדורגל בגלל העונה. אין ספק שהרחקתו היא אבידה קשה עבורנו. אני לא רואה שנצליח למצוא מחליף ברמתו ובשכר שהוא הרוויח".
תגישו ערעור ?
"בהחלט. הקוון לא פחות אשם במשה שקרה. הוא שחט אותנו כל המשחק כולל העובדה שלא הניף את הדגל כשבקעת הירדן כבשו את שער הניצחון מנבדל ברור. נדרוש שיתייצב להעיד. כמה משחקני בקעת הירדן שראו את מה שקרה הביעו את נכונותם להעיד לטובתו של ננה".
תגובות
+ הוסף תגובה