מאת: מערכת דאבל פס | 19.12.11 | 16:16
כמעט חודש עבר מאז טעמה עירוני טבריה ניצחון ליגה. אובדן שתי הנקודות מול מעלות הכניס את המערכת קצת ללחץ שהנה מתקרב המשבר אך בשבת ידעו שחקניו של אלדד שביט להרגיע ולנצח באופן משכנע את הפועל כפר קנא, 1:3.
שתי הנקודות שהלכו לאיבוד במחזור הקודם הכניס את המערכת בטבריה קצת ללחץ. לא רק בגלל התיקו אלא בגלל העובדה שהקבוצה שמטה יתרון בן שני שערים, בבית במשחק בו שלטה ללא עוררין. גם עצם העובדה ששחקניו של אלדד שביט אל רשמו ניצחון בחודש האחרון לא תרמה שקט.
במהלך השבוע שעבר הוחתם המגן השמאלי, ווליד עבאס שוזר לשחק בטבריה לאחר ששיחק בליגה הפלסטנאית.
אצל היריבה, כפר כנא ידעו כי נצחון יהיה כמו לאוויר לנשימה וירחיק אותם מהתחתית הבוערת במיוחד לאור העובדה אחי עכו, עראבה וטמרה לא ניצחו.
פתיחת המשחק הייתה שקולה כאשר שתי הקבוצות ניסו לפתח התקפות. כבר בדקה ה 12 קיבל תאיר אבו חמד כדור מאורן זילקה, התקדם לתוך הרחבה ושחרר בעיטה מצוינת שסחטה מאודי לוי הדיפה מצוינת לקרן שלא נוצלה.

אט אט נכנסה גם טבריה למשחק והחלה באותן הדקות להפעיל לחץ על שערה של כפר קנא וזה השתלם. בדקה ה20 פרץ אלירן עקיבא באגף ימין, הכניס כדור בחצי גובה לתוך תיבת ה 5 וכפיר בן דוד שהסתנן בין שני הבלמים, שלח את הכדור לפינה הימנית וקבע 1-0 לטבריה. חלפו שלוש דקות בלבד ומגן קנא נכשל בהרחקת הכדור, על המציאה עט שלום עקיבא שהתקדם לתוך הרחבה ושלח טיל לפינה הימנית של השער, 2-0 לטבריה.
כפיר בן דוד כובש את הראשון של טבריה(צילום:עודד חסין)
... ורץ לחגוג עם החברים(צילום:עודד חסין)
כפר כנא נכנסה להלם ודקה 29 ספגה את השלישי. תום דן סיכל התקפה שלה ובנגיחה שלח כדור לאבי עמר שבאחד על אחד מול מוחמד עומר, שלח כדור לקורה השמאלית ופנימה, 0:3 לטבריה.
הלחץ נמשך. בדקה ה39 חדר שלומי ברז'יק לרחבה, ראה את אבי עמר לא מכוסה אך הכדור ששלח לעבר החלוץ לא היה מדויק והגנת קנא חילצה את הסכנה.
שלום עקיבא בועט לעבר השער
.... וכובש
המארחת עוד ניסתה לכבוש עד לסיום המחצית. בדקה ה-44 הגיע הכדור לבסאם ארמלי אך הוא בעט לעננים ממצב נוח.
המחצית השניה היתה גרבג' טיים מבחינת טבריה. קנא מצידה ניסתה לצמק אך נתקלה במשחק הגנה אגרסיבי של טבריה. בדקה ה57 הגביה טאהר מחאג'נה כדור לעברו של אורן זילקה שנגח אך הכדור מפספס בסנטימטרים את השער. בדקה ה81 הגביה בסאם ארמלי כדור קרן מימין ומשה כחלון נגח בסמוך לעמוד.
דקה ה88 נשלח כדור לעברו של אורן זילקה, הגנת טבריה חלמה והחלוץ שנותר לבד מול אודי לוי לא התקשה לצמק ל 3-1 בסיום.

שחקני טבריה נראו מאד מרוצים מהניצחון. שלום עקיבא שבשבוע שעבר לא הסתיר את כעסו על חבריו כבר נשמע אחרת: "ניראנו יותר טוב וכולם ראו את זה. הבנו שאין לנו יותר מדי ברירות. אם אנחנו רוצים להמשיך ולהיות פקטור בצמרת אז אנחנו חייבים לנצח וזה מה שעשינו".
הכובשים:בן דוד,שלום עקיבא ואבי עמר(צילום:עודד חסין)
לתמונות נוספות לחץ כאן
תגובות
+ הוסף תגובה