מאת: אורי דוד | 03.12.11 | 08:26
יוסי ואנונו (82) סידר למוליכת הטבלה אסי גלבוע ניצחון 0:1 דרמטי מול מכבי ד.א.כרמל-שכנראה יוצאת מהמרוץ לעלייה. בזמן ששחקני אסי גלבוע חגגו בחדר ההלבשה, שחקני מכבי דליה ספגו מטר של קללות מצד האוהדים המאוכזבים
חניכיו של ברוך סער, שמאז פתיחה העונה מראים אופי ענק, השיגו היום (ו') ניצחון דרמטי 0:1 על החבורה המאכזבת של טל בניה בתום משחק דרמטי ורווי באירועים שהיה שקול לכל אורכו.
בסוף העונה, כאשר הקבוצות המושקעות של הליגה יספרו את הכסף במדרגות, הניצחון הביתי של אסי גלבוע על מכבי דלית אל כרמל 0:1 יכול להיזכר כאחד מרגעי המפתח של עונת 2011/12. לא רק שאסי גלבוע נמצאת בכושר נפלא ועם הפנים קדימה כשהיא מוליכה את הטבלה. אלא שהמועמדות האחרות לעלייה מצויות בדיוק בכיוון ההפוך: מכבי ד.א כרמל, הקבוצה המושקעת ביותר בליגה, מתרסקת לחלוטין ויוצאת ככל הנראה מהמרוץ לעלייה כבר אחרי עשרה מחזורים (מרחק 12 נק' מהפסגה). כמו כן, קבוצת הגלאקטיקוס של חיים סילבס בעפולה, מקרטעת ולא עומדת בלחץ (מרוחקת 6 נק' מהפסגה).
אסי גלבוע חוגגת, מכבי דליה גועשת
שנתיים לאחר שפוטר מאסי גלבוע בטונים צורמים, חזר היום טל בניה למגרש בגלבוע במצב לא הכי אידיאלי מבחינתו, כשהוא למעשה עם הגב לקיר ובמרחק 9 נק' מאסי גלבוע. לפיכך, משמעות של הפסד נוסף עבור קבוצתו של בניה הייתה די ברורה: ניפוץ חלום העלייה.

מנגד, המארחים מהגלבוע הופיעו למשחק הביתי עם ביטחון רב אחרי שמונה ניצחונות רצופים בליגה ובמטרה אחת ברורה: לתקוע יתד בפסגה. 250 האוהדים שטרחו את עצמם להגיע למגרש המטופח בגלבוע, אומנם נאלצו להיפרד מ-30 שקלים בכניסה למגרש אך זכו לראות משחק מהנה ורווי באירועים.
כבר בפתיחה אפשר היה ללמוד על כוונותיהן של שתי הקבוצות, כששני המאמנים הציגו מערך התקפי עם שני חלוצים בחוד.
הקהל של דליה זעם :"לך הביתה לא רוצים אותך" רמי עמאר(בכחול)
המחצית הראשונה הייתה מאוזנת לחלוטין ולא נרשמו בה מצבי הבקעה ממשיים. המחצית השנייה, לעומת זאת, הייתה שונה בתכלית. שתי הקבוצות פתחו בהתלהבות גדולה מאוד תוך כוונה לעלות ליתרון ראשון במשחק. בדקה ה-56 אבי מלכה מצא את עצמו לבד ברחבה אבל הנגיחה שלו פגשה את הקורה. שש דקות מאוחר יותר ההגנה של אסי נרדמה בשמירה וסבי שאולוב, מצא את עצמו נגח מקרוב לעבר השער אבל השוער אלירן אוחיון היה שם בכדי להדוף את הכדור עם קצות האצבעות.
אבי מלכה נשמר צמוד ע"י הגנת דליה
בהמשך, שני המאמנים בחרו ללכת על כל הקופה בניסיון להכריע את המשחק. המאמן סער הוציא את הקשר בר קרסנר והכניס במקומו את יוסי ואנונו. המאמן טל בניה לא נשאר חייב ואף הוא ביצע חילוף התקפי כשהכניס את החלוץ הוותיק יוסי ג'אנח על חשבונו של ראיד ג'אברין.
בשורה התחתונה, לאחר משחק שקול לחלוטין וסדרת החמצות מדהימה משני צידי המגרש, היה זה החילוף של ברוך סער שניצח את המשחק. כאשר החלוץ יוסי ואנונו, כבש בדקה ה-82 את שערו החמישי העונה וסידר לאסי גלבוע את הניצחון התשיעי ברציפות בליגה.
המאמן טל בניה מדרבן את השחקנים . 
שחק
היו"ר רושדי נסראלדין (משמאל) יורד מהמגרש עצבני (צילום:פורטל הכרמל)
שחקני אסי גלבוע, שהתעדכנו אחרי המשחק בתוצאה המפתיעה שהייתה במגרש בעפולה, חגגו דקות ארוכות בחדר ההלבשה והשפריצו מים לכל עבר. באותו הזמן, אוהדיה המאוכזבים של מכבי דליה, היו על הגדרות והביעו את מורת רוחם לנוכח המצב העגום של קבוצתם בטבלה. מי שספג את עיקר חיצי הביקורת היה דווקא הקשר האחורי, רמי עמר, כשעשרות אוהדים זועמים של צעקו לעברו: "לך הביתה. אנחנו לא רוצים אותך. מכרת אותנו".
תגובות
+ הוסף תגובה