אלדד שביט: "סילבס יהיה מאמן גדול"

מאמן עירוני טבריה, שיפגוש היום (14:00) את האקסית מעפולה, מפרגן לקולגה ממול ומשוכנע: "עפולה פייבוריטית מול כל קבוצה בליגה".

"אין הכנה מיוחדת לקראת המשחק, אבל קיימת תחושה שאנחנו הולכים לשחק נגד הקבוצה הטובה בליגה", כך קובע מאמן עירוני טבריה, אלדד שביט, רגע לפני המפגש המסקרן מול האקסית, הפועל עפולה (ש', 14:00).
המאמן שביט, שעד כה מוביל את עירוני טבריה להישג בלתי רגיל בליגה (מקום 4, מרחק חמש נק' מאסי גלבוע שבמקום ה-1)-וזאת בניגוד לכל התחזיות המוקדמות, התייחס ליחסי הכוחות. "יש לי קבוצה טובה, צעירה ונמרצת, אך מבחינת תוצאות היא מתקשה לשמור על יציבות", הוא מסביר, "היו משחקים כמו מול מכבי דלית א.כרמל ואסי גלבוע ששיחקנו יותר טוב אבל בשורה התחתונה איבדנו את הנקודות. עפולה? עם הסגל שחקנים שלה היא פייבוריטית מולנו כמו שהיא פייבוריטית מול כל קבוצה אחרת בליגה".

זה חלק מהלוחמה הפסיכולוגית?
"ממש לא. אני מאוד מעריך את הקבוצה שלי, אך מצד שני אני מאוד מחזיק מעפולה כקבוצה. אין ספק שלעפולה יש את הסגל הכי טוב בליגה. בל נשכח שעפולה היא הקבוצה היחידה שלא הפסידה עד כה בליגה".

"אני וסילבס חברים מאוד קרובים"

ללא קשר למיקום בטבלה, המשחקים בין עפולה וטבריה, סיפקו בעונות האחרונות עניין רב ומתח גדול. עפולה מגיעה למשחק אחרי ניצחון דחוק 0:1 מול צור שלום, כשהיא מדורגת במקום השני עם 20 נקודות. מנגד, טבריה מתייצבת אחרי ניצחון 0:4 ענק מול קרית אתא והיא מדורגת במקום הרביעי עם 16 נקודות.
המאצ'-אפ המעניין יהיה דווקא על בקווים, כשהמאמן שביט יפגוש את חברו הטוב, חיים סילבס, ששיחק אשתקד תחתיו, כשאימן בעפולה. "אני וסילבס חברים מאוד קרובים יהיה מעניין לפגוש אותו על הקווים", מסביר מאמן טבריה ומשחרר הצהרה לא צפויה, "אחרי המפגש מולנו אני מאחל לסילבס הצלחה גדולה ושיחזור להנהיג את עפולה. סילבס הוא מאמן טוב ומבין גדול בכדורגל. וללא קשר לתוצאה אשר תהיה במשחק בינינו-אני משוכנע שהוא יהיה אחד המאמנים הגדולים. אתם עוד תראו אני מתחייב לדברים שאני אומר".


יהיה אחד המאמנים הגדולים. חיים סילבס (צילום: יניב ליכט)

עפולה הרבה יותר לחוצה מכם?
"יש לחץ בשתי הקבוצות. העניין הוא שאצלנו מדובר בלחץ ספורטיבי, כשאנחנו רוצים לנצח בכל משחק כי ככה צריכים להיות כספורטאים, אבל בעפולה מדובר בלחץ הישגי. עפולה השקיעה תקציב גדול וזה לגיטימי שיש לחץ גדול להצליח".
הצלחתם להפתיע את כל הליגה, ואפילו את עצמכם?
"אפשר להגיד שכן. התחלנו את העונה בלי ציפיות וחשבנו בעיקר להישאר בליגה. עם האוכל בא התיאבון. הקבוצות ממול לא ממש ספרו אותנו אבל לאט לאט מתחילים לקחת אותנו יותר ברצינות. יש לנו שחקנים מאוד כישרוניים, שרעבים מאוד להצלחות-וזה סוד ההצלחה שלנו".
בניגוד לעפולה אתם נותנים השנה במה לשחקני בית?
"לנו, בניגוד לעפולה, אין מטרה של עלייה ולכן אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לתת את הבמה לשחקני בית. כשקבוצה מציבה לעצמה לעלות ליגה אז באופן טבעי, שחקני בית שלא מספיק טובים לרמות הגבוהות מוצאים את עצמם בחוץ".
בדיעבד, אתה מצטער על זה שהתפטרת בעפולה?
"יכולתי להמשיך להישאר ולהחזיק בקרנות המזבח אבל העדפתי לקחת אחריות ולהתפטר. כשקיבלתי את התפקיד המטרה הייתה לעלות מהמקום הראשון וכשהודעתי על ההתפטרות האופציה של לעלות ליגה מהמקום השני דרך הפלייאוף לא ניתנה לי ולכן התפטרתי. במשך 11 מחזורים דרסנו את הליגה ואז הכל התרסק כמול מפולת שלג. עד היום אין לי משהו או מישהו שיכול לספק לי הסבר מה קרה בחודש וחצי שלפני ההתפטרות שלי".
מי לדעתך תעלה ליגה?
"לדעתי הפועל עפולה ואסי גלבוע ילכו עד הסוף, כשאחת מהן תגיע למבחנים מול המוליכה מהמחוז הדרומי".


תגובות

+ הוסף תגובה
1
נראה איך אתה תדבר אחרי המשחק באולגה
(אולגה הדורסת: 11:59 26-11-2011)
2
כי רק אותך אני אוהבבב
(אסי זה אצלי בלב: 12:03 26-11-2011)
למענך נולדתי לכל משחק הגעתי עכשיו כולם אדום עולהה עפולהה בע"ה מפסידה לטבריה
3
יש צעירים
(עפולאי : 12:11 26-11-2011)
אבל בעפולה הראו להם את הדרך החוצה כי רוצים רק תוצאות כמו בחינוך ........המבין
4
אלדד מאמן מעולה ובן אדם 10
(מאור: 17:31 26-11-2011)
5
שביט אתה מאמן חלש שמתאים לליגה א בלבד שום משחק עונה לא ניצחת עם טבריה . גם אתה לא עמדת בלחץ של עפולה טבריה מתאים לך
6
שביט אתה מאמן חלש מאוד לא מתאים לאמן קבוצה בליגה א אתה מדליף גדול של התיקשורת ככה לא תצליח
7
חלוץ מס 1
(אורי: 19:41 30-11-2011)
אבי עמר החלוץ הכי תותח שיש .שיתחילו למסור לו כדורים תראו עד כמה הוא טוב.

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?