מאת: אלון יהודיוף | 14.11.11 | 23:58
העמותה למען שחקני הכדורגל החובבניים בישראל, המוקמת בימים אלה ע"י אלכס שפרינגר, מזמינה את שחקני ליגות א'-ג' להצטרף אליה וליהנות מזכויות והטבות, להן זוכים רק שחקני ליגת העל והלאומית.
לחובבי הכדורגל בחולון והסביבה, אלכס שפרינגר הוא שם נרדף ובלתי נפרד לענף הכדורגל באיזור.
שפרינגר, שהיה מהשחקנים הבולטים של הפועל חולון המיתולוגית בשנות ה-60 וה-70 ומאחוריו לא מעט שנים של אימון, משמש כיום כמורה לספורט וכדורגל בבתי ספר יסודיים וכמדריך ובוחן בביה"ס למאמנים במכון וינגייט ואף נמנה כחבר בהנהלת איגוד המאמנים הישראלי וחבר ועדת ליגות א'-ג' בהתאחדות לכדורגל.
בימים אלה עובד שפרינגר על פרויקט חדש - והוא קידום מעמד שחקני הכדורגל החובבניים בישראל. בליגות החובבניות שלנו פועלות כיום 190 קבוצות בהן משחקים יותר מ-4,000 שחקנים, שבניגוד לשחקני הליגות המקצועניות (ליגת העל והלאומית) אינם נהנים מהזכויות המשפטיות וכיוצא בזה שנותן ארגון השחקנים לשחקני הליגות הבכירות.
שפרינגר הקים את העמותה למען שחקני הכדורגל החובבניים בישראל, על מנת לסייע לקידום מעמדו של השחקן החובבן בישראל.
"העמותה תפעל לתת סיוע לשחקני הליגות הנמוכות, כמו ייעוץ משפטי והכוונה", אומר שפרינגר ומוסיף: "בנוסף, אנחנו נייצג אותם מול מוסדות וארגונים, נפעל לרווחה שלהם ולזכויותיהם, נבטח אותם בפוליסה נגד תאונות אישיות ונעזור להם בציוד ספורט, דוגמאות לחוזים ועוד".
איך, בעצם, נולד הרעיון להקים את העמותה?
"זה משהו שהתבשל אצלי כבר כמה חודשים. שמתי לי למטרה לעזור לשחקנים האלה, שאין להם גוף מסודר שדואג להם כמו ארגון השחקנים בליגות הבכירות. דיברתי עם מספר שחקנים בליגות האלה שטוענים שהשוק בליגות האלה פרוץ וקבוצות לפעמים לא מכבדות חוזים. מה, לשחקנים האלה אין את אותו הדם שיש לאלה בליגות הבכירות?"
אם אני שחקן בליגות א'-ג', במה זה כרוך עבורי כדי להצטרף לעמותה?
"מדובר בדמי חבר שנתיים, כלומר סכום לשנה אחת. לשחקני ליגה א' הסכום הינו 200 ₪, לליגה ב' 180 ו-150 לליגה ג'."
לא יקר, אך בנוסף לשירותי הסיוע שהזכרת קודם, יש הטבות כלשהן שהשחקנים מקבלים?
"בודאי. אנחנו ננפיק לכל שחקן שיירשם אצלנו כרטיס שחקן שיקנה לו הנחות ברשתות המזון הגדולות, הנחות בצריכת דלק בתחנות 'דור אלון'. והנחות בטיסות ובנופש בארץ ובחו"ל".
נחמד מאוד. מה עוד אתה יכול לספר שהעמותה עושה?
"העמותה אף תקים מחנה אימון בכל פגרת קיץ, על מנת לתת במה לשחקנים ולעזור להם למצוא קבוצות בליגה גבוהה יותר. בנוסף אף תוקם נבחרת ארצית של שחקני כדורגל חובבים שייצגו את ישראל בטורנירים בארץ ובעולם. בנוסף, גם נדאג לעזור לשחקנים בלימודים ובהשתלמויות".
"לכולם יש את אותו דם". שפרינגר (משמאל) עם מאמן נבחרת ישראל לשעבר, עמנואל שפר.
________________________________________________________________________________
טופס הרשמה כחבר בעמותה
העמותה למען שחקני הכדורגל החובבנים בישראל (ע"ר ) 580545564
שם פרטי : _________________
שם משפחה : _________________
כתובת מלאה : ________________
: ____________________Email
תאריך לידה מלא : __________________
טלפון בבית : ________________
נייד : ________________
טלפון בעבודה : ____________
שם הקבוצה שהנך משחק בה כרגע : ________________
ליגת הכדורגל של הקבוצה : __________________
שם מאמן הקבוצה : _______________________
שם מנהל / בעלי הקבוצה : _____________________
כל שעליכם לעשות הוא להירשם כחברי העמותה באמצעות מילוי טופס ההצטרפות ומשלוח המחאה ואו תשלום במזומן את דמי החבר השנתיים לפי הפרוט הבא:
200 ₪ כדמי חבר שנתיים לשחקני ליגות א'.
180 ₪ כדמי חבר שנתיים לשחקני ליגות ב'.
150 ₪ כדמי חבר שנתיים לשחקני ליגות ג'.
לשאלות: (נייד, אלכס -050-5603016)
כתובת – רחוב הפלמ"ח 7 חולון 58281
תגובות
+ הוסף תגובה