מאת: עודד חסין | 13.11.11 | 09:57
עירוני טבריה כבר צעדה בביטחה לקראת ניצחון קליל על בני עראבה כשהוליכה 0:3 והיריבה נותרה ב-10 שחקנים. שאננות מיותרת כמעט עלתה לשחקניו של אלדד שביט באובדן היתרון אך שער בכורה של רועי אסולין הבטיח את הניצחון ואת הכרטיס לשלב הבא.
בטבריה הצהירו במהלך כל השבוע כי הם לא מקלים ראש ביריבה מליגה ב', בני עראבה. אך בתת המודע שלהם ידעו השחקנים כי מדובר ביריבה נוחה ושהמשחק יהיה לא יותר ממשחק אימון.
עבורם של הטבריינים הייתה זו הזדמנות לשחרר מחדש את הנצרה שנתקעה בשני המחזורים האחרונים בליגה.
משורותיה נעדרו תום דן וחמזי זועבי הפצועים כשגם כפיר בן דוד לא פתח בשל מתיחה במפשעה. בהמשך עלה כמחליף. מי שרשם בכורה הוא הקשר שי סיבוני שהפגין בעלות במרכז השדה ושלח פעם אחר פעם כדורים לאגפים. עארבה שהגיעה משוחררת, שיחקה ללא רגשי נחיתות ואף העזה לא פעם לתקוף אך שוער טבריה, אודי לוי היה במקום ומנע מבוכה מיותרת.
הפתיחה הייתה של טבריה. שני הקפטנים לפני המשחק (צילום: עודד חסין)
הפתיחה היתה של טבריה שהפעילה לחץ על הגנת עראבה. כבבר בדקה ה-5 קיבל שלום עקיבא כדור מהוצאת חוץ ומ20 מטר אלכסונית בעט כדור חזק. שוער עראבה, אדיב גזאווי שנראה קולט אך השמיט לתוך שערו, 1-0 טבריה.
למרות הפיגור עראבה לא נשברה וככל שנקפו הדקות החלה להעיז יותר. בדקה 24 כדור שהוגבה לרחבה פגש את ראשו של מאהר חסון שנגח בין מפריע לחוץ. חלפה דקה ושוב עראבה יצאה להתקפה מתפרצת בסיומה קיבל עימאד נעמנה כדור בתוך הרחבה בצד ימין, התקדם ובעט לפינה אך אודי לוי זינק היטב וקלט. בדקה ה30 פרץ אותו חסון באגף שמאל, הכניס כדור שהתגלגל על קו השער ועדן זיתון הרחיק לפני שרגל אורחת התערבה.
השוער של ערבה נראה קולט את הכדור ...(צילום: עודד חסין)
...אך הכדור נשמט מידיו וחדר לרשת 1:0 (צילום: עודד חסין)
חמש דקות לסיום המחצית הבחין שלום עקיבא אחד מהבולטים בשורות טבריה, בשוער עראבה עומד מחוץ לקו שערו ושיחרר בעיטה מ30 מטר לחיבורים, 2-0 לטבריה, תוצאה שנשמרה עד למחצית.
בהפסקה גער אלדד שביט בשחקניו על הקלות בה מגיעים שחקני עראבה לשערם.
את המחצית השנייה פתחה טבריה היטב. בדקה ה57 פרץ אלירן עקיבא באגף ימין, הגביה לראשו של אבי עמר שנגח מדוייק פנימה, 3-0. מבטיח לטבריינים. בדקה ה-69 זה נראה מבטיח עוד יותר. פאדי דראושה מעראבה ההכשיל את אביאל גבאי וראה את הצהוב השני ואת האדום.
שלום עקיבא שחרר בעיטה מ30 מטר מעל השוער.(צילום:עודד חסין)

שלום עקיבא חוגג עם חבריו את ה2:0 של טבריה (צילום: עודד חסין)
דווקא כשהיא בנחיתות מספרית התעוררה עראבה וניצלה שאננות של טבריה. בדקה ה75 נגע אושר זיתון בכדור בידו ברחבה והשופט הורה על הנקודה הלבנה. עימאד נעמנה לקחת את הבעיטה וקבע 3-1. חמש דקות מאוחר יותר היה זה מנאר דראוושה שקיבל כדור כשהוא חופשי מול אודי לוי ובעט לפינה השמאלית, 3-2 מפתיע ומשחק חדש.
מעודדים מהתוצאה המשיכו שחקני עראבה לשחק עם הרבה התלהבות אך חמש דקות לסיום הם חטפו מקלחת של צוננים. שלומי מראד שניתקל במשחק מאוד פיזי מצד היריבה, הצליח לפרוץ באגף שמאל, הוציא כדור לאביאל גבאי שבעט, שוער עראבה הדף ועל הריבאונד השתלט רועי אסולין שכבש את שערו הראשון בטבריה והרביעי לרשת, 4-2 בסיום לטבריה שעלתה עוד שלב בגביע.
אבי עמר נוגח את השלישי לטבריה (צילום: עודד חסין)
בני עראבה חשבו על קמבאק 3:1 (צילום: עודד חסין)

רועי אסולין מבטיח את הנצחון של טבריה (צילום: עודד חסין)

שני הכובשים מימין לשמאל: שלום עקיבא, אבי עמר ורועי אסולין (צילום: עודד חסין)
עראבה מצידה נשארה עם המחמאות אך תחוזור למאבקי ההישרדות בליגה ב'.
איש המשחק של טבריה, שלומי מראד אמר בסיום ל"דאבל פס": לא פתחנו את המשחק כמו שאנחנו פותחים תמיד. טוב שהתעשתנו. הגולים שלהם היו מקריים. נכון שעברנו עוד שלב וזה יפה אבל הלחם והחמאה זו בעצם הליגה".
תגובות
+ הוסף תגובה