מאת: אמיר דבי | 05.11.11 | 22:06
בדיוק לפני שלוש וחצי שנים כבש אבישי צגהון את השער הרשמי האחרון שלו. היה זה במדי בני יצ'אלאל רחובות כשזו שיחקה בליגה ג'. העונה הוא ברמת ישראל שם עדיין לא הספיק לשחק הרבה. בשישי עלה כמחליף מול בני יהוד והתכבד בכיבוש שער השוויון הדרמטי לזכות קבוצתו שהשאיר אותה במקום הראשון.
האמת שבאנו לסקר את בני יהוד ומצאנו את עצמנו מסקרים (שוב) את רמת ישראל ולו רק בגלל השער הדרמטי של אבישי צגהון.
למי שלא יודע, צגהון כבר לא ילד. לפני שלושה חודשים חגג 34. את הקריירה הרשמית שלו פתח בבני יצ'אלאל כשזו הוקמה. את השער הראשון שלו כבש ב-5.4.08 מול מכבי רחובות.
ביצ'אלאל שיחק עד לפני שנה בדיוק. פציעה שעלתה לו באיבוד ההרכב גרמה לו להבין שאם הוא רוצה בדקות משחק הוא יצטרך לעשות זאת שוב בליגה ג'. רמת ישראל הייתה הפלטפורמה האידיאלית. לפני שבוע זכה לקבל מחצית בניצחון 0:7 על אור יהודה. אתמול קיבל 30 דקות וקנה את עולמו, בקטנה.
מולה של רמת ישראל התייצבה אחת מקבוצות הצמרת המובהקות של אזור המרכז בליגה ג', בני יהוד. הקבוצה שהיא למעשה גלגול של מכבי יהוד המיתולוגית מנסה כבר כמה עונות ברציפות לעלות לליגה ב' אך תמיד "מצליחה" להיכשל. לפני שתי עונות נאבקה עם בני יצ'אלאל על העלייה ממחוז מרכז. העונה החליטו בבני יהוד שזו העונה שלהם והאמת שיש לזה בסיס איתן.
היה זה ללא ספק משחק עונה שעמד בכל הציפיות. קצב מטורף, אין ספור הזדמנויות, ללא הגנות, שישה שערים וכאמור, דרמה גדולה.
עלה עם קישור מעובה. מאמן רמת ישראל, שי כהן (צילום: אמיר דבי)
דווקא למגרש עלו שתי הקבוצות עם הרכבים הגנתיים וקישור מעובה אך משום מה לא הייתה לזה משמעות. מסכת השערים נפתחה כבר בדקה ה-14. רמת ישראל יצאה להתקפה דרך העאגף בסיומה שלח אריאל טרבלס רוחב נפלא למספר לליאור מיכאלוב שמקרוב לא התקשה לקבוע 1-0 לרמת ישראל.
בדקה ה21 הגיע השוויון המיוחל. כדור קרן הוגבה לרחבה, שוער רמת ישראל, אלי מיכאלי תפס אוויר ועדי פרץ שהמתין בסבלנות לכדור הגיע כדי לקבוע מקרוב 1-1.
קצב מטורף. זוהר קמינסקי (באדום) ורועי אוחיון (צילום: אמיר דבי)
הקצב המטורף ונטול ההגנות המשיך. בדקה ה31 קיבל יניב יוסף כדור מחוץ לרחבה והפציץ הישר לחיבור של ליאב צבג, 2-1 לרמת ישראל. השוויון השני לא איחר להגיע. בדקה ה34 שי אזואלוס מסר כדור ארוך מחצי מגרש לאמיר תשובה שהקדים את בלם רמת ישראל, חלף על פניו של השוער וגלגל מול שער ריק בכדי לקבוע 2-2.
המשחק לא נרגע אך עד לסיומה של המחצית לא הצליחה אף קבוצה לכבוש שער נוסף.
יהוד שלטה במחצית השנייה. משה חגג "מנער" שחקן של רמת ישראל (צילום: אמיר דבי)
דווקא במחצית השנייה ירד קצב המשחק גם בגלל הכושר הגופני של השחקנים אך בעיקר בשל הגשם שהחל לרדת. יהוד השתלטה על המשחק ובדקה ה-52 קיבל גיל דן הזדמנות גדולה לכבוש כשכדור טועה הפתיע גם אותו ובמקום לשגר טיל לרשת בעט חלש לידיו של מיכאלי.
בדקה ה70 הושלם המהפך. דן קיבל שוב כדור בתוך הרחבה, הפעם היה דרוך ומוכן ומ11 מטר לא התקשה לגלגל לקורה ופנימה, 3-2 ליהוד.
הושלם המהפך. הכדור של גיל דן בדרך לשער (צילום: אמיר דבי)
החגיגה שבדיעבד הייתה מוקדמת (צילום: אמיר דבי)
זו המשיכה ללחוץ ובדקה ה75 קיבל אותו דן הזדמנות נוספת כשנגח מקרוב כדור שעבר את השוער ונתקע בקורה.
ככל שנקפו הדקות ניסתה רמת ישראל ללחוץ ויהוד נסוגה מעט לאחור כדי לגונן על היתרון. בדקה ה-92 הגביה יניב יוסף כדור חופשי מ-40 מטר שעבר את כל הגנת יהוד ואבישי צגהון השתחל בין כולם ונגח את הכדור לפינה של צבג וקבע 3:3 דרמטי.
שתי דקות נוספות של משחק לא שינו דבר כששריקת השופט הורידה את שחקני יהוד חפויי ראש כאילו הפסידו זה עתה את משחק האליפות. אנשי רמת ישראל שמחו על זה ששמרו על המקום הראשון ועל מאזן נקי מהפסדים.
שפט באופן נטול פוזות, אביב חגשי.
מאזן נקי מהפסדים. אלי מיכאלי חוגג את השוויון הדרמטי (צילום: אמיר דבי)

שיפוט נטול פוזות. אביב חגשי (צילום: אמיר דבי)
תגובות
+ הוסף תגובה