טיאר (משמאל) מול סירוטקין.
מאת: מערכת דאבל פס ומיכאל וייסרמן | 03.11.11 | 13:52
מרמורק במקום השני ובפורמה, כפר סבא במקום ה-12לאחר שלושה הפסדים רצופים. על הנייר זה אמור להיות ניצחון של מרמורק אבל מי שמכיר את הליגה, היסטוריה של שתי הקבוצות ובעיקר של שני המאמנים יודע כי הולך להיות משחק חם.
המשחק בין הפועל מרמורק לבית"ר כפר סבא לא אמור להיות המשחק המרכזי של המחזור אבל בטח אחד המשחקים המעניינים שלו וכל זאת בעיקר כי על הקווים יתייצבו שני המאמנים הכי צבעוניים בליגה. מצד אחד צחי טיאר שאימן בעבר בכפר סבא ואף היה "שותף" לעונת הירידה שלה ומן העבר השני, חיים סירוטקין שאמנם העלה את כפר סבא מליגה ב' לליגה א' אך בינתיים הקבוצה מדשדשת.
החוט המקשר הוא ללא ספק הבעלים לשעבר (בינתיים) של כפ"ס, אלמוג ספיר. לפני שנתיים הביא ספיר את טיאר כדי שישאיר את הקבוצה בליגה א'. מהלך שכאמור, לא הצליח. עונה לאחר מכן הביא את סירוטקין כדי להעלות חזרה את הקבוצה לליגה א'.
כפי שכולכם יודעים, העונה החליט ספיר לזוז הצידה אך למשחק הזה הוא הבטיח להגיע.
רגע לפני המשחק יצאנו לבדוק איך ספיר רואה את יחסי הכוחות: "אני אמנם לא כל כך פעיל לאחרונה בכדורגל אבל אין ספק שמדובר במפגש פיקנטי. טיאר הוא חבר קרוב שלי והוא גם מאמן מצוין לראייה המיקום של מרמורק בטבלה. אני יכול לספר לכם שלפני שבוע ישבתי עם סירוטקין שאמר לי חד משמעית כי הוא הולך לתקוף בכל הכוח ושהוא מאוד רוצה לנצח. אם אני משווה בין צחי וחיים מדובר בשני מאמנים שונים לחלוטין. צחי הוא טקטיקן מעולה, יסודי שמגיע עם תוכנית משחק מסודרת. אצלו הכל שבלוני והשחקנים כמו חיילים. כל אחד יודע מה המקום שלו. במקביל הוא לומד את היריבות על בורין. חיים לעומתו, גם יודע טקטיקה מהי אבל פוקוס שלו מתחיל עם שריקת הפתיחה. הוא הרבה יותר מרוכז במשחק עצמו ולכן גם מעיז הרבה יותר ומפתיע מדי פעם בהחלטות גורליות. מודה ומתוודה, אלו שניים מבין המאמנים הכי טובים שאימנו אצלי ובהתאם בין המאמנים הטובים בליגה. אישית אני מאוד מקווה שביתר תנצח אבל אני מכיר את טיאר, זה לא יהיה כל כך פשוט".
"טיאר הוא טקטיקן ושבלוני. סירוטקין מעיז יותר". אלמוג ספיר (משמאל)
שחקני שתי הקבוצות יודעים לספר כי המאמנים לוקחים ברצינות את המשחק ואף הוסיפו עוד אימון במהלך השבוע. טיאר עצמו דווקא נשמע נחוש, אבל מצד שני מודע ליריבה: "מצפה לנו משחק קשה מול קבוצה שמגיעה אחרי שלושה הפסדים. אין ספק שהלחץ ישחק תפקיד וזה לאו דווקא טוב. כפר סבא מתבססת בעיקר על שחקנים בעלי יכולת אישית ופחות קבוצתית ולכן חייבים להיות מוכנים לכל דבר. אנחנו לא מזלזלים באף אחד אבל בכל זאת רוצים מאוד את המקום הראשון ובשביל זה חייבים לנצח. אני גם לא מזלזל במאמן שעלה ליגה והביא תוצאות אבל ליגה ב' זה לא ליגה א' ואותי מעניינת רק הקבוצה שלי".
לגבי אלמוג ספיר", ממשיך טיאר, "אני יכול לומר בפה מלא שלא עבדתי אצל הרבה יושבי ראש שמבינים כדורגל ברמה שלו. הוא עזר לי הרבה גם בקריירה וגם מחוצה לה. בשבילי הוא הרבה יותר מחבר".
סירוטקין מצדו לא מבין את חוסר הפרגון בידע שלו ולא מבין את הניתוח של טיאר למשחק. מה שכן הוא מבין ששלוש נקודות במשחק הזה יסתמו את הפיות לכולם: "אנחנו מגיעים למשחק הזה בתקופה לא טובה מבחינת תוצאות אבל מבחינת יכולת אני מרגיש שאנחנו מתקדמים ממשחק למשחק. רואים את השיפור בשיטה וביכולת של השחקנים אבל אין ספק שבמשחק הזה מה שחשוב יותר מהכול הן הנקודות. אני בטוח שנוכל להביא אותן".
סירוטקין גם התייחס לניתוח של תייר למשחק: "עושה רושם שטיאר בחור רציני ומשתדל להראות את עצמו כמקצוען אז איך הוא יכול לנתח אותנו אם הוא לא ראה אותנו". הליגה העונה מאוד שוויונית וכל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה. אם לכולם תהיה סבלנות כבר בקרוב ייראו התוצאות של העבודה קשה שלנו. לגבי אלמוג ספיר, אני מתפלא כי הרי הוא ישב הרבה פעמים בחדר ההלבשה וראה בדיוק איך אני מעביר הוראות. הוא כנראה לא בדיוק יודע מה אומרת המילה טקטיקה. נכון שאני ספונטני במגרש אבל מחוצה לו אני מעביר הוראות ברורות לכל שחקן".
לסיום, אנחנו רוצים לבנות לעצמנו מסורת כי לכל מועדון גדול יש כזו. התחלנו את הבנייה הזאת בעונה שעברה ועלינו בסטייל. לאלמוג אני חייב לומר שבמקום שידבר מרחוק שיבוא לדבר לידי. אני צריך אותו שם".
לסיום יום שישי, מגרש האימונים שליד הסופרלנד, השעה 13:00, צחי טיאר נגד חיים סירוטקין- שואו טיים. תבלו
תגובות
+ הוסף תגובה