קרב אוירי.צ'קאנה מול שחקן באר שבע.
מאת: אלון יהודיוף | 21.10.11 | 20:26
שמונה דקות על המגרש הספיקו לאביב עזריה כדי לכבוש את שער הניצחון ולהעניק להפועל ר"ג ניצחון חשוב לאחר שלושה הפסדים רצופים. מכבי ב"ש ירדה למקום האחרון.
זה היה קשה, אבל הם עשו את זה. הפועל ר"ג השיגה הערב (שישי) ניצחון ראשון לאחר שלושה הפסדים רצופים, ועצרה את ההתדרדרות שחלה אצלה במחזורים האחרונים.
אבל שלא תטעו, זה לא היה משחק גדול של האדומים. ר"ג אמנם שלטה יותר במגרש והגיעה ליותר מצבים, אך השחקנים של פרדי דוד עדיין לא מראים את היכולת האמיתית שמצפים מהם להציג, כיאה למועמדת לעלייה.
מנגד, גם ב"ש הציגה משחק חלש ונרפה. גאגא צ'קטיאני, החלוץ הגיאורגי של הדרומיים, אמנם הגיע לשני מצבים קורצים במחצית השנייה, אך יתר חבריו בקושי נראו על המגרש והתרכזו בעיקר בלבזבז זמן.
בדקה התשיעית הגיע המצב הכי מסוכן במחצית הראשונה. קרלוס צ'קאנה הגביה כדור קרן היישר אל אורי אברהם שניצב על קו 16 המטרים של האורחים וירה מהאוויר כדור שפגע בקורה של קובי שאלו והורחק.
הכדור של אברהם ניתז מהקורה של שאלו. (צילום: אלון יהודיוף).
בדקה ה-23 רשמנו עוד מצב מצוין למארחים כאשר פרננדז בעט מתוך הרחבה לפינה הרחוקה, אך הכדור שלו חמק החוצה.
12 דקות אח"כ גם ב"ש הגיעה למצב טוב. חוגג העביר רוחב מימין אל פירס עווד שבעט חלש לידיים של איתי ארקין.
דקתיים אח"כ בעט אברהם כדור חופשי מסוכן מ-20 מטרים, אך שאלו היה במקום וקלט.
שאלו קולט את הבעיטה של אברהם. (צילום: אלון יהודיוף).
על סף השריקה להפסקה קיבל אסולין כדור מצוין מצ'קאנה, אך ירה מקרוב החוצה, 0:0 מאכזב בהפסקה.
חמש דקות מפתיחת המחצית השנייה כמעט וראינו שער של האורחים. טעות בהגנת ר"ג הביאה את הכדור לרגליים של צ'קטיאני שניסה להקשית מעל ארקין, אך הכדור יצא החוצה.
שבע דקות אח"כ כדור רוחב של יוני קים הגיע לצ'קטיאני שירה מקרוב מעל השער.
ר"ג ניסתה להגיב תוך דקה, אך הבעיטה של עומר פרץ הייתה חלשה וחמקה החוצה.
פרץ ניסה את כוחו שוב בדקה ה-65 אך ירה את הכדור שהכין לו אסולין מעל השער.
ר"ג המשיכה לשלוט ובדקה ה-69 צ'קאנה הגביה מימין היישר אל הראש של אסולין, שניצב מטרים ספורים מהשער, אך רק הוא יודע איך הכדור לא הגיע בכלל למסגרת.
דקה אח"כ בעיטה של פרץ מ-20 מטרים נהדפה ע"י שאלו לקרן.
בדקה ה-75 ביצע פרדי דוד, מאמן ר"ג, חילוף כאשר הכניס את אביב עזריה במקומו של ליאור אסולין החלש.
שמונה דקות חלפו והגבהה של אברהם משמאל מצאה את הראש של עזריה שנגח פנימה והקפיץ את הקהל באדום, 0:1 לר"ג.
חילוף מנצח. אביב עזריה. (צילום: אלון יהודיוף).
ב"ש, שעד אותו רגע הרבתה לבזבז זמן, ניסתה למהר, אך זה לא היה היום שלה ובסיום, ניצחון חשוב מאוד לר"ג שטיפסה למקום השביעי ועל הדרך הורידה את האורחים מבירת הנגב למקום האחרון.
הפועל ר"ג: איתי ארקין, יוגב בן סימון (עידן בלסטרה/85), עוז יפרח, טל חן, אורי אברהם, ולדימיר ברואון, פול קסאני, עומר פרץ (עומר בוקסנבאום/76), קרלוס צ'קאנה, אדריאן פרננדז, ליאור אסולין (אביב עזריה/75).
מכבי ב"ש: קובי שאלו, עמי גילברט, נדב כידר, יוני קים, שי לוק, אדיר דנין, זוהר חוגג, יוגב אלקבץ (אוהד סעדון/68), יוסי אלקיים, פירס עווד, גאגא צ'קטיאני (עדי תמיר/77).
שפט: ניר עמר, בעזרת הקוונים מייק זגורי ואיגור שילניקוב והשפוט הרביעי רמי בן יצחק, לעיניי כ-500 צופים בוינטר.
תגובות
+ הוסף תגובה