הגליל של מעלות

סיבוב ה' של גביע המדינה סידר לנו דרבי גלילי בין מ.ס.כרמיאל/צפת וסקציה, שעד למשחק הזה עדיין לא ניצחו העונה. שער מוקדם של אילן סוויסה נמחק עם שניים של איקרמי כיאל ואילן טל הבלתי נגמר. חבל שעל הגביע לא מחלקים נקודות

למרות שלושת הפסדי הפתיחה בליגה, שומרים או לפחות מנסים לשמור במעלות על שקט תעשייתי. "בסה"כ הקבוצה משחקת טוב אבל אנחנו מפסידים בגלל חוסר מזל", אמר המנהל, גבי שמחון. מולה התייצבה כרמיאל/צפת שגם היא עדיין מחפשת את עצמה העונה.
הפתיחה הייתה כולה של כרמיאל/צפת. כבר בהתקפה הראשונה שלה, נלחם עבד דנדן על הכדור בתוך הרחבה וסחט קרן. קווין ריינשטיין הגביה ושלח את הכדור היישר לראשו של אילן סויסה שהמשיך בנגיחה אל הרשת , 0:1 כרמיאל/צפת אחרי 2 דקות.


הפתיחה של כרמיאל. סוויסה נוגח פנימה. (צילום: חיים אברהם)

וחוגג עם החברים (צילום: חיים אברהם)

מעלות יצאה אט אט מהלם והחלה להיכנס למשחק. בדקה ה20 איבוד כדור של ריינשטיין במרכז המגרש הוביל להתקפה של האורחים, חאלד אגא הכניס כדור לאילן טל שבעט מזווית קשה, אך רבאח רבאח סגר היטב את הפינה והדף לקרן, ממנה לא יצא כלום.
שתי הקבוצות לא היו מדויקות ורוב המחצית הראשונה התנהלה במרכז המגרש. בדקה ה35 יצאה מעלות להתקפה עם טל. 25 מטרים מהשער ביצע ריינשטיין עברה על החלוץ, והשופט הורה על בעיטה חופשית לזכות מעלות. את הבעיטה לקח טל עצמו ושיגר כדור חזק אל החיבורים הימנים, שרבאח בקושי נגע בכדור כדי להדוף, על הריבאונד עט אקרמי כיאל שמשלושה מטרים גלגל פנימה את השוויון , 1:1.


רוב המשחק במרכז השדה. המהלך שהוביל לשוויון של כיאל (צילום: חיים אברהם)

דקה חלפה לה, ושאדי חמודה נשאר לבד בתוך הרחבה, ומשבעה מטרים בעט כדור חזק אל הקורה והחוצה, ופספס הזדמנות ענקית להחזיר את היתרון לקבוצתו.
בדיוק כמו המחצית הראשונה, גם השנייה נפתחה בסערה, הפעם של האורחים ממעלות. אילן טל התהלך עם הכדור על סף הרחבה מצד ימין, ראה כי הדרך פנויה ונכנס מעט לרחבה הניף את הרגל ועם הפאלש ירה את הכדור פנימה אל הפינה הרחוקה והשלים את המהפך, 2:1 למעלות.
כרמיאל/צפת החלה ללחוץ על מנת להשיג את השוויון, אך תמיד חסרה הרגל המסיימת שתשלים את המלאכה.
בדקה ה54 זה כמעט וקרה כאשר רונן פאלח כמעט והפתיע את השוער, שמ30 מטרים בעט כדור מדויק אל החיבורים, אך לוי היה מוכן וברגע האחרון הדף את הכדור.
כרמיאל/צפת המשיכה לתקוף, אך שכחה לעשות הגנה וכמעט שילמה על זה ביוקר בדקה 59. טל פרץ באגף שמאל, עבר את סאלח סאלח, שלח רוחב לאגא שפספס את הכדור ואת ההזדמנות להגדיל את היתרון.


"הנקודות" הלכו לאורחים. שני הקפטנים סוויסה ודכלבו (צילום: חיים אברהם)

שמונה דקות לסיום, פרץ אילן סויסה באגף ימין מסר רוחב לגבי מלול, הקשר ראה את חברו לקבוצה, שאדי חמודה במצב יותר נוח וזה הניח לו את הכדור על הרגל, חמודה ניסה לעבור את ליאור דה כלבו והופל, והשופט הורה על הנקודה הלבנה. חמודה ביקש לבעוט את העונשין, וקיבל את האחריות להשיג את השוויון. הקשר בעט לפינה השמאלית והשוער נדב לוי זינק לפינה הנכונה והדף מצוין. הריבאונד הגיע לנתן נודלמן שממצב נוח שלח את הכדור אל השמיים.
חמש דקות לסיום, נאבק אגא עם סלאח על הכדור בתוך הרחבה, החלוץ ניצח במאבק ומסר רוחב לטל שהיה לבדו ובעט טוב, אך יוגב אלישע הציל מהקו ומנע טל צמד שערים במשחק.
בדקה ה90 כרמיאל/צפת הגיעה למצב נוסף כאשר גבי מלול הרים כדור לעבר דנדן שנגח גבוה מעל השער.
1:2 בסיום למעלות, שעבורה זהו ניצחון ראשון העונה, מנגד כרמיאל/צפת שבשתי העונות הקודמות תמיד עברה את הסיבוב הראשון בגביע, תיאלץ לחפש את הניצחון העונה במשחקי הליגה.

תגובות

+ הוסף תגובה
1
קבוצות חלשות
(יוסי: 06:47 09-10-2011)
רמה של ליגה גימל .מעלות הישקיעו כל כך הרבה כסף לקחו שחקנים ברמה של ליגה גימל .עוד הפסד בליגה יזרקו את המאמן ויביאו במקומו את גרי.
2
התקפה אנמית

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?