קובי שריקי (באדום) עם ישראל דרור.
מאת: אורי דוד | 05.10.11 | 20:01
אחרי שלושה ניצחונות רצופים בליגה בוטרוס עתמה ומתן נחמני סידרו היום (ד') לעפולה גם ניצחון במסגרת הגביע, 0:2 ביתי מול קרית אתא. סילבס, ששמר על מאזן מושלם: "היה ברור לכולם מי הקבוצה הטובה במגרש". המאמן המפסיד, מאיר ארמה: "את שני הגולים ספגנו לאחר שעשו על השחקנים שלי עבירות ברורות"
מה שטוב לליגה טוב גם לגביע: הפועל עפולה שבעונה שעברה עשתה כברת דרך משמעותית במסגרת גביע המדינה ונעצרה רק בסיבוב ח' מול הפועל באר שבע מליגת העל, פתחה היום (ד') שוב את המסע שלה במסגרת הגביע עם משחק ביתי מסקרן מול קרית אתא. בסיום היו אלה המקומיים, שהמשיכו את היכולת הטובה מהליגה, כשחגגו עלייה לשלב הבא של הגביע עם ניצחון ביתי 0:2, משערים של בוטרוס עתמה ומתן נחמני.
רגע לפני שריקת הפתיחה נערך טקס קצר בו העניקו העפולאים זרי פרחים לשניים משחקניה של קרית אתא, אורן פלאש וניר כהן, שכזכור שיחקו בעבר בהפועל עפולה. הקבוצה של סילבס פתחה המשחק ללא החלוץ רונן שוורצמן והבלם אבי דנן, שסוחבים פציעה. במקומם קיבלו את הקרדיט ב-11 הפותחים הבלם ליאור נפתלי והחלוץ הצעיר מתן נחמני. מן העבר השני, קרית אתא חסרה את החלוץ אלכס לויט הפצוע.
עוד לפני המשחק הצהיר מאמן קרית אתא, מאיר ארמה כי למרות פערי התקציב המשמעותיים בין המועדונים, קבוצתו לא מתכוונת לשמש כתפאורה במשחק ובאה לעפולה במטרה ברורה לנצח.
אלא שלמרות ההצהרה המעניינת הזו של ארמה, עפולה, שעד כה לא הפסידה בליגה, הוכיחה גם היום כי היא אחת מהקבוצות החזקות והמאוזנות בליגה והיא בהחלט מתכוונת העונה ללכת עד הסוף, לפחות במסגרת הליגה.
התקבל בפרחים . אורן פלאש (צילום: אורי דוד)
מהלך המשחק
באופן כללי המחצית הראשונה הייתה חלשה מאוד, אך די מאוזנת. שתי הקבוצות שיחקו שבלוני מאוד והתקשו לפתח משחק יצירתי.
בדקה ה-10 קשר עפולה ברק דניאל ניגש לבעוט כדור קרן, המאמן סילבס מצידו הפציר בבלם בוטרוס עתמה לעלות להתקפה, וכנראה שגם ידע למה, שכן הבלם העפולאי היה הראשון לנגוח את הכדור הנהדר של דניאל בדרך לשער היתרון של עפולה 0:1.
מיד לאחר כיבוש השער הראשון, באופן שלא ברור, העפולאים הורידו את הרגל מהדוושה ונסוגו לאחור. הקבוצה האורחת, ניצלה זאת והחלה להחזיק יותר בכדור וגם לא הייתה רחוקה מלהשוות את התוצאה כאשר החלוץ ניר אברג'יל, שהיה בין הבולטים בשורות קרית אתא, מצא את עצמו לבד מול השוער מג'די חלאיילה אולם החמיץ בצורה רשלנית כשבעט את הכדור גבוה מעל השער.
המחצית השנייה היתה שונה, הפועל עפולה השתלטה על המשחק וכבר בפתיחה הגיעה למספר מצבים קורצים. בדקה ה-59 הכניס סילבס את הקשר האחורי נתנאל גולדמן במקומו של אדיר דיין. ארבע דקות מאוחר יותר סידר גולדמן בישול ענק לחלוץ מתן נחמני בדרך ל-0:2 של המקומיים. מהנקודה הזו, האורחים מקרית אתא הראו סף שבירה נמוך ואילולא החמצות קורצות של מחמוד חיג'זי ובן לוי, שנכנסו כמחליפים בעפולה, הקבוצה של סילבס יכולה הייתה לנצח בתוצאה הרבה יותר גבוהה.
טענות נגד השיפוט
המאמן המפסיד, מאיר ארמה התייחס בסיום להדחתו של קבוצתו מהגביע, וגם התלונן על השיפוט: "התוצאה הייתה יכולה להיות שונה לגמרי אילו היינו מבקיעים בזמן את שערן השוויון 1:1, אבל החמצנו שני מצבים בטוחים מול השער וחבל מאוד. אחרי השער השני שספגנו המשחק כבר היה גמור ולא היה חסר שנקבל עוד גולים. אני בדרך כלל לא אוהב להתלונן על שיפוט אבל כולם שמו לב שאת שני השערים קיבלנו לאחר שביצעו נגדנו עבירות ברורות והשופט לא שרק".
בצד המנצח היה המאמן חיים סילבס, ששמר גם היום על מאזן מושלם-מאז שהוא מונה לתפקיד המאמן הראשי בעפולה במקומו של אילון שווגר: "קרית אתא היא קבוצה מצוינת שתדבר העונה חזק בצמרת אבל היום היה ברור לכולם מי הקבוצה הטובה יותר על המגרש. במחצית הראשונה לאחר כיבוש השער ובגלל ששיחקנו נגד הרוח איבדנו קצת את המומנטום. אבל בסך הכל לאורך כל המשחק הנענו את הכדור טוב ושיחקנו בצורה שקטה.
שחקני עפולה חוגגים את השער הראשון. (צילום: אורי דוד)
כשאתה מניע טוב את הכדור והקבוצה ממול רודפת אחריך אז באופן טבעי במחצית השנייה היא גם מתעייפת. ולא לחינם אנחנו מבקיעים העונה הרבה שערים בדקות הסיום. בשורה תחתונה אני מרוצה מהתוצאה ומצורת המשחק. ואני שמח שגם היום המשכנו את ההתקדמות ביכולת הקבוצתית".
תגובות
+ הוסף תגובה