מאת: גיא גולדפרב | 19.08.11 | 12:39
כחמש השנים האחרונות הפך אחמד שיח' אחמד לשם נרדף למכבי כפר קנא. הקיץ נשבר לו. "לא אחזור עד שאקבל את מה שחייבים לי". פרנסה בינתיים לא חסר כשהוא מנהל יחד עם דודו בית ספר לכדורגל בכפר מגוריו, אעבלין. במקביל הוא לומד חינוך מיוחד
אני השחקן הכי ביישן בליגה", כך הגדיר את עצמו קשר מכבי כפר קנא, אחמד שיח' אחמד כשפניתי אליו וביקשתי לראיין אותו. אחרי כמה משפטים הוא נפתח והחל לירות. מסתבר כי הוא מחרים את אימוניה של מכבי כפר קנא, קבוצתו בחמש השנים האחרונות מכיוון שעדיין חייבים לו כסף. מתבייש, מתבייש אבל הגרון יבש. "אני לא חוזר עד שישלמו לי את מה שמגיע לי".
מה עושה בינתיים ?
"שומר על כושר עם אבא שלי שהוא מאמן כושר במקצועו".
את הקריירה שלו ככדורגלן החל בכפר מגוריו, אבלין. לאחר מכן עבר לכמה חודשים למחלקת הנוער של הפועל חיפה ומשם הגיע לקרית אתא. ארבע שנים יפות עשה שם כולל עונה עם סרט הקפטן עד שפגש את אבי סבג. "זה היה שהגעתי לבוגרים", משחזר שיח' אחמד, "לא הסתדרתי עם סבג והוא בכלל רצה שארד לשחק עם הנוער כחריג גיל".
משם הדרך למכבי כפר קנא ששיחקה אז בליגה הארצית, הייתה קצרה מאד.
למה דווקא שם. מועדון בלי הרבה יומרות ?
"אגיד לך את האמת. זה היה בגלל אבא שלי שהיה מאמן כושר לצידו של הישאם זועבי. 5 שנים אני שם. מכבדים אותי ואני מכבד אותם. בכסף לפעמים משלמים, לפעמים עושים קצת בעיות כמו עכשיו".
מקבל כבוד בכפר קנא. שיח' אחמד (בירוק) בדרבי בעונה שעברה
אם לא כפר קנא אז לאן ?
"לא יודע. יש כמה קבוצות אבל אני לא רוצה לחשוב על זה. חשוב לי שיסתדר לי מבחינת הזמנים".
כשהוא אומר זמנים, הכוונה לבית הספר לכדורגל אותו הוא מנהל יחד עם דוד באעבלין. "יש לנו שם 130 ילד ואני נהנה שם מכל רגע".
אז יש לך ייעוד בחיים מעבר לכדורגל ?
"אני בא ממשפחה של מחנכים. אבא ואמא שלי מורים ואני לומד חינוך מיוחד. הכדורגל זה בשביל הכיף והנשמה וגם קצת בשביל הפרנסה".
משחק בלתי נשכח בקריירה ?
"היו כמה. את זה מול צור שלום בעונה שחלפה אני זוכר הכי טוב. כבשתי והייתי המצטיין במגרש".
שחקן שאהבת לשחק איתו ?
"אתה מסבך אותי.. נדיב סימנטוב ואלירן אלקיים שחקנים גדולים. אבל האיש שלי הוא השוער, טארק עבאס שמעבר להכל הוא ה- בנאדם".
מודל לחיקוי ?
"לא ברור? ההורים שלי. אני מודה לאלוהים שנתן לי אותם. תומכים עד הסוף".
שתהיה גדול ?
"אני בא מבית של חינוך ובימים אלה אני לומד את התחום. מקווה שאוכל לעסוק בו בעתיד ולשלב את הכדורגל, אולי כמאמן".
תגובות
+ הוסף תגובה