שלוש וחצי שנים חיכו ברמת גן לדרבי הגדול של העיר, בין הפועל להכח. בשנים האחרונות התרגלו בר"ג לראות דרבי בעיקר בין בית"ר לשיכון ותיקים, אך לאחר מספר שנים של הפסקה, הדרבי הרמת גני הגדול חזר לכדורגל הישראלי והיום נפגשו שתי הקבוצות למשחק מסקרן בגביע הטוטו.
850 צופים (700 מתוכם אדומים) הגיעו לוינטר כדי לראות מה יש לקבוצות להציע לקראת פתיחת הליגה ואין ספק שלפחות מצד אוהדי הפועל, בהחלט יש למה לצפות.

רוב מוחלט ביציעים. הקהל של הפועל. (צילום: לירן דורף).
חניכיו של פרדי דוד הגיעו ללא יוגב בן סימון, טל מאיר, ליאור אסולין, שעדיין לא חתם, וחתאם אל עביד הפצוע. מנגד, חסרה הכח את מאור עידה הפצוע וגם את דור יוספי שעדיין לא עבר בבקרה.
דקות הפתיחה התאפיינו בגישושים מצד שתי הקבוצות שבחנו אחת את השנייה ולא סיכנו את השוערים.
בדקה ה-12 מצב ראשון להפועל כשעומר פרץ הפעלתן פרץ באגף שמאל והוציא כדור רוחב נהדר לעומר בוקסנבאום שמ-11 מטרים בעט מעל השער.
המשחק המשיך להיות שקול ובדקה ה-22 מצב ראשון גם להכח לאחר שקיש,הזר ההונגרי הנבחן של הפועל, איבד כדור במרכז המגרש לשמעיה שמצא בכדור עומק את סלוניקי שהתקדם מול ארקין, אך גלישה מצויינת ברגע האחרון של יפרח מנעה שער ודאי והכח יצאה עם כדור קרן בלבד.
שתי הקבוצות הציגו בדקות הבאות משחק מפוזר ולא מאורגן כשהן אינן מצליחות להגיע לרחבת ה-16.
בדקה ה-40 כדור חוץ מהיר של בלסטרה הגיע לבוקסנבאום שבנגיעה מצא ברחבה את אופיר חמו שמ-12 מטרים אלכסונית מזווית לא קלה בעט עם החיצון לפינה הרחוקה והכניע את אזולאי,0:1 להפועל בהפסקה.
חמו (מוסתר באדום) בועט לעבר שער הכח. (צילום: לירן דורף).
וחוגג עם החברים. (צילום: לירן דורף).
דקות הפתיחה של המחצית השנייה היו שייכות דווקא לסגולים שניסו להפעיל את רפס ושמעיה בחוד אך ללא הצלחה.
בדקה ה-52 מצב נהדר להפועל כשכדור חופשי יצר ערבוביה ברחבת הכח ממנה יצא צ'קאנה עם הכדור והגיע לאחד על אחד מול אזולאי, שיצא נהדר והדף היטב לקרן.
המשחק תפס קצב ובחלוף שתי דקות פרץ מצא את בוקסנבאום שבנגיעה מסר לצ'קאנה שהקדים בראשו את אזולאי שיצא לעברו ונגח למסגרת, אך קליסטוס היה על קו השער כדי להרחיק לקרן.
עוד דקה חלפה וקיש בפעולה החיובית היחידה שלו במשחק מצא בהגבהה מימין את פרנדדס שנגח נהדר משישה מטרים לעבר החיבורים, אך אזולאי בזינוק וירטואוזי הדף נהדר.
בדקה ה-66 יצאה הפועל להתקפה מהירה בסיומה מצא צ'קאנה את פרץ שהשתלט עם הכדור, ספק עם היד ספק עם החזה, ומול אזולאי בעט במדוייק פנימה, 0:2 לאדומים.
עומר פרץ (17 באדום) כובש את השני של הפועל. (צילום: לירן דורף).
שלוש דקות חלפו ובכר הצעיר כמעט וצימק כשבעט מ-17 מטרים כדור אדיר שננעץ במשקוף.
דקה לאחר מכן וגם ארקין הראה שיש לו מה למכור בשער כשבן ישראל מצא בכדור עומק את רפס שהרים היטב היישר לראשו של שמעיה שנגח משבעה מטרים כדור מצד לצד אך ארקין בזינוק אדיר הדף מצוין.
ארקין הודף את הכדור של שמעיה. (צילום: לירן דורף).
בדקה ה-73 כמעט הגיע השער השלישי כשסחייק איבד כדור לבוקסנבאום שהכניס כדור עומק לצ'קאנה, שמתשעה מטרים בעט ברשלנות החוצה.
בדקה ה-82 נסגר הסיפור כשבן עמי הוציא כדור רוחב משמאל לעברו של פרננדז שמחמישה מטרים כבש בקלילות וקבע 0:3 מוחץ לאדומים.
פרננדס כובש את השלישי של הפועל. (צילום: לירן דורף).
עד הסיום יכלה הפועל להגדיל את יתרונה אך החמצות של בראון ופרננדז השאירו את התוצאה בעינה.
הדרבי הראשון העונה הוא אדום וכפי שזה נראה, האדומים ידברו חזק בצמרת ואילו הסגולים, כמו בעונה שעברה, יאבקו חזק על ההישארות אם לא יתחזקו באופן משמעותי.
חייב חיזוק. מאמן הכח, מאיר סומך. (צילום: לירן דורף).
ידבר חזק בצמרת. מאמן הפועל, פרדי דוד. (צילום: לירן דורף).
שפט: דודו מור חיים, בעזרת הקוונים צוריאל גלבר ואלי קספו, לעיני 850 צופים בוינטר.
הפועל: ארקין 5.5, בלסטרה 5, חן 5.5, יפרח 6, בן עמי 5.5, קיש 4 (בראון 5.5), בוקסנבאום 6, חמו 6, פרץ 7 (כהן), צ'קאנה 5.5 (אברהם), פרננדס 6.
הכח: אזולאי 6.5, בן ישראל 5, קליסטוס 5, מלכה 5, גמליאל 4, סחייק 4, בן נעים 4, בכר 5, סלוניקי 5, רפס 4.5, שמעיה 4.5.
תגובות
+ הוסף תגובה