מצהירים כוונות

המטרה להשאיר את הסגל הקיים. שחקני רמת ישראל. המטרה להשאיר את הסגל הקיים. שחקני רמת ישראל.
המקום השני של רמת ישראל בסיום העונה שעברה פתח לחבר'ה מהשכונה התל אביבית את התיאבון ובקבוצה שמו מטרה לעלות לליגה ב', כאשר את המגרש בקרית שלום יחליף הדשא הסינטטי של אורתודוכסים יפו. בנוסף מקימים באגודה קבוצת ותיקים וקבוצת נוער בשיתוף המתנ"ס המקומי של רמת ישראל. הבעלים/שחקן, יניב נח: "לא מתביישים להגיד שרוצים עלייה".

את סיום העונה שעברה זוכרים היטב ברמת ישראל. הקבוצה הקטנה מהשכונה התל אביבית סיימה "רק" במקום השני, אבל כולם שם יודעים שעם פתיחה יותר מוצלחת של העונה, הקבוצה הייתה יכולה לחגוג עלייה לליגה ב' בסופו של דבר.
השנה, מצהירים ברמה, הולכים חזק. הבעלים/שחקן, יניב נח, האיש הכל יכול בקבוצה, לא מתבייש להצהיר זאת בקול רם ולכן מתכוונים בקבוצה להשאיר את השלד הקיים מהעונה שעברה בתוספת חיזוקים.
"כבר ב-17 לחודש אנחנו מתחילים את האימונים", אומר נח, "אנחנו רוצים להיות מוכנים לפתיחת העונה. המטרה המוצהרת שלנו היא לעלות ליגה וגם לרוץ כמה שיותר בגביע".

מה קורה בגזרת השחקנים? מי הולך ומי בא?
"כרגע אף אחד לא עוזב. אנחנו רוצים לעלות ליגה ומשאירים את כולם. הייתה לנו הצעה על לירון שערבני מהכח ר"ג, אבל כרגע הוא נשאר. טוני נוריאל חוזר אלינו אחרי שלא שיחק בחצי השנה האחרונה, בגלל שאחיו נאבד בניו זילנד, אך לשמחתנו הסיפור הסתיים בטוב. רן עוז, ששיחק בהפועל אורנית בעונה שעברה, מצטרף וגם אלעד אוחנון חוזר לפעילות אחרי שנתיים לאחר ששמע על הצהרת הכוונות שלנו. אוחנון הוא שחקן שגדל בהפועל פ"ת ואם קצת יותר משמעת היה יכול להגיע לרמות הגבוהות".
נח גם הפתיע כשסיפר על מו"מ עם שחקן בכיר. "אנחנו במו"מ עם שחקן בכיר בעבר מליגת העל. כרגע אני לא רוצה לנקוב בשמות, אבל אם נסגור, אז נפרסם".


מבוקש בהכח. לירון שהרבני. (באדום. צילום: אלון יהודיוף).

מנגד, באגודה מקימים העונה לראשונה קבוצת נוער וקבוצת ותיקים בשיתוף המתנ"ס השכונתי.
"תומר דברת, מנכ"ל המתנ"ס עוזר לנו מאוד", אומר נח וממשיך: "יש עוד הרבה גורמים שעוזרים לנו. אם זה אנשי עסקים כגון אילן יצחקי מיד אליהו, שתורם לנו וגם גרשון גלמן ורות קובי ממרכז הפועל שעוזרים ובלעדיהם לא נוכל להתקיים".
השנה מקימים באגודה, בפעם הראשונה, קבוצת נוער. "זה יהיה דומה לבית האדום של הפועל ת"א, אבל להבדיל אלף אלפי הבדלות, להם יש כסף ואנחנו נעזרים בסיוע כספי". אומר נח וממשיך: "מי שעוזרים לנו בעניין הם שי גל, מנכ"ל איסתא ו-ורד דמארי, אמא של עומר. גם נשיא הקבוצה, יוני פרס, הבן של נשיא המדינה שמעון פרס, עוזר מאוד. שחקני עבר ייצאו לקורסים וידריכו את החבר'ה הצעירים. אנחנו גם נעזור לילדים שמתקשים בלימודים ונביא להם עזרה במקצועות שהם צריכים. צריך להבין שהחומר הסוציואקונומי של השחקנים הצעירים שמגיעים אלינו הוא ממקומות שאפשר למעוד בהם ואם הם לא היו אצלנו, הם היו ברחובות והמסגרת שלנו נותנת להם תעסוקה של כמה שעות ביום וגם משחק בסוף השבוע".
גם את הותיקים לא מזניחים ברמת ישראל ומקימים קבוצת ותיקים חדשה. "הקבוצה תיקרא ע"ש אלי טובי, שהיה אוהד מסור של הקבוצה במשך הרבה מאוד שנים ונפטר לפני שלושה חודשים", אומר נח, "פנינו לבנו דודו וסיכמנו איתו על כך ביחד עם שני אחיו אסי ועובד. גם נקיים משחק הוקרה בין קבוצת הבוגרים לותיקים".
אבל למרות כל הפעילות היפה והענפה באגודה, הנושא הכספי ברמת ישראל הוא כאוב כבר הרבה שנים. נח מתחזק את הקבוצה לבדו מכיסו, כמעט ללא עזרה מבחוץ.
"השחקנים אצלנו משחקים בהתנדבות", הוא אומר ומוסיף: "אבל כשמשחקים בהתנדבות, אז הלב משחק. עיריית ת"א נותנת לנו רק 7,000 ש"ח לעונה ושתבין, רק ההסעות למשחקים עולים לי יותר, שלא לדבר על תשלום לאפסנאי וסימוני מגרש".
ואם כבר הזכרנו מגרש, אז בעונה הקרובה הקבוצה הולכת לשדרג את עצמה מהבחינה הזו. "יש לנו מגרש בקרית שלום, אבל החלטנו לעזוב אותו העונה ולעבור לשחק במגרש הסינטטי של אורתודוכסים יפו", אומר נח.

 



תגובות

+ הוסף תגובה
1
שיהיה בהצלחה לכם....
(נווה גולן: 23:48 06-07-2011)
2
בהצלחה
(חיים פרץ: 12:07 07-07-2011)
מאחל לכם הצלחה מכל הלב יש לכם יור מדהים בני תצליחו
3
יעלו
(האוהד מספר 1: 20:44 07-07-2011)
אין ספק שנעלה ליגה !!!
4
חחח
(אין לכם מושג: 06:46 08-07-2011)
אין לכם סיכוי - קבוצה מגעילה
5
אני מאוהב בשמן
(חחחחחח: 18:38 17-07-2011)
איזה חתיך הדואק הזה זה לא יאמן ממש יפה תואר

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?