ליגה ג' צפון: סיכום ונבחרי העונה

גם לליגה ג' מגיע סיכום עונה. נכון שרוב הקבוצות שם שכונתיות משהו אך זו ליגה לגיטימית שמקבלת מאיתנו סיקור. מכיוון שרוב הקבוצות התנהל כל העונה "רק בשביל הכיף" הנבחרים שלנו באים רק מקבוצות הצמרת שנאבקו על העלייה. קבלו את סיכום העונה של ליגה ג' צפון

ליגה ג' צפון היא כבר מזמן לא ליגה של מכות ואלימות. נכון שהעונה נרשמו כמה מקרים חמורים כמו זה של בני כבביר ושל בני שיבלי, אך אלה היו מקרים נקודתיים ולא שיקפו את הלך הרוחות.
יחסית לעונות קודמות היה דיי מתוח במחוזות הצפוניים בעיקר בגליל עליון שם נאבקו לא פחות מ-4 קבוצות על הפסגה והמקום השני. בסופו של גבר הגיעה בני עראבה מאחור וגנבה את הסגנות. ביזרעאל נאבקו עין מאהל ודבוריה עד המחזור האחרון ובשומרון היו אלה הפועל בקה ופרדס חנה/כרכור שרצו כמעט עד הסוף.
בנבחרת העונה של האזור השתדלנו לתת ייצוג לכל הקבוצות שרצו בצמרת. זה לא היה קל ורק לאחר התיעצויות רבות נבחרו 11 השמות שבלטו העונה לדעתנו מעל כולם:

שוער: עאמר פוקרא (הפועל בועיינה)
נכון שזו רק ליגה ג' אבל גם שם לספוג רק 8 שערים ב-24 משחקים זה הישג לא מבוטל. למי שלא יודע, פוקרא חירש מלידה מה שמעצים את גודל ההישג האישי שלו. במהלך העונה רשם 6 משחקים רצופים ללא ספיגת שער וכמעט 700 דקות בסך הכל. כל זאת בקבוצה שסיימה רק במקום הרביעי במחוז שלה.


שיא של 700 דקות ללא ספיגת שער. עאמר פוקרא

מגן ימני: בילאל גאנם (מג'אר)
למרות שהקבוצה שלו סיימה רק במקום השלישי בגליל עליון רשם גאנם עונה יוצאת מן הכלל ברמה האישית. אחד מהמשחקנים היותר יציבים בקבוצה ומעמודי התווך של החלק האחורי. תמך רבות בהתקפה ואף כבש שלושה שערים. רבים אומרים כי לולא ספג את הכרטיס האדום נגד בני עראבה הקבוצה לא הייתה מנוצחת וייתכן אף עולה מהמקום הראשון.
בלם: עלי אכתילאת (דבוריה)
גרזן, פטיש. כל תיאור יכול להתאים ל"כלי" של דבוריה במרכז ההגנה. לא בכדי ספגה הקבוצה רק 12 שערים ב-30 משחקים. לשיאו הגיע במשחק העלייה נגד עין מאהל שרשם לפחות שתי עצירות על קו השער. בנוי היטב, חזק מאד ובעל משחק ראש מצוין.

הכלי של דבוריה במגרש. עלי איכתילאת (באדום. צילום: מוחמד חאדר אניס)

בלם: מוחמד מטאר (עין מאהל)
כמעט ולא ירד מן המגרש. האחראי כמעט בלעדי מדוע ספגה הקבוצה 14 שערים בלבד. מנוסה מאד למרות גילו הצעיר יחסית (27). עובדה: למרות התפקיד ההגנתי שלו ספג רק שני כרטיסים צהובים.
מגן שמאלי: רועי סרה (מ.ס. בועיינה)
בעיקרון שיחק רוב העונה כקשר אחורי אולם בגלל שהקישור של הנבחרת שלנו עמוס, הוצב כמגן שמאלי תפקיד אותו הוא גם יודע לבצע זכר לימיו בעירוני טבריה. אחד השחקנים היותר מנוסים בליגה שהצדיק כל שקל שהשקיעו בו. עשה עבודה יוצאת מן הכלל בחלק האחורי והקדמי של הקבוצה. שרף המון שטחים והיה הרוח החיה של הקבוצה.

עבודה יוצאת מן הכלל במ.ס. בועיינה. רועי סארה (באדום. צילום: מוחמד חאדר אניס)

קשר אחורי - בלם: כפיר בנון (פרדס חנה)
אחד משחקני השדה הבודדים בליגה ששיחק כמעט בכל הדקות. בעל חוש התמצאות יוצאת מן הכלל במגרש, נמצא כמעט בכל מקום ובמקום הנכון. אחד האחראיים לזה שהקבוצה שלו ספגה רק 22 שערים בליגה.
קשר: מוחמד אחמד אבו ליל (עין מאהל)
השחקן הכי יציב בעין מאהל העונה. כך לפחות מעידים עליו בקבוצה. למרות שהוא בסה"כ בן 20 לקח את מרכז המגרש על גבו בדקות ששיחק. בנוסף ל-6 השערים שכבש, בישל עוד 10 שערים. שחקן שעתידו עוד לפניו.
קשר: עודאיי דראושה (בני עראבה)
בין הצעירים של פרוייקט הילדים של אוסאמה בכריה מאמן בני עראבה. קשר בניחן הן בחוכמת משחק והן ביכולת טכנית. שיחק במקביל גם בקבוצת הנוער של המועדון וגם בבוגרים וסיים עם 8 שערים ולפחות מספר כפול של בישולים. הלב והמוח של בני עראבה ואחד האחראיים לפיניש המדהים שלה. אין ספק שעוד נשמע עליו בליגה ב'.
קשר - חלוץ: סייד עוויסאת (הפועל בקה)
היישר מהנוער של בני בקה לקח החלוץ הצעיר את ההזדמנות שקיבל מאחמד קאסם בשתי רגלים. כבש 18 שערים בשלבים המכריעים של העונה שסייעו רבות לקבוצה לטפס במעלה הטבלה עד המקום הראשון. טכני ובעל מיקום מצוין והוא בקושי בן 20.

    שולט בכדורי גובה.כפיר בנון(5)
חלוץ: איתן יואש (מ.ס. פרדס חנה/כרכור)
גולר אמיתי, בעל חוש התמצאות יוצא מן הכלל ברחבה ומחוצה לה. 31 השערים שכבש הוליכו את הקבוצה שלו לראשות הטבלה, מקום שאבד לאחר ביטול תוצאותיה של בני כבביר. שחקן זריז, טכני. מכה לכל בלם.
חלוץ: מוחמד שחבארי (מ.ס. דבוריה)
אם יש הגדרה שנקראת "שחקן מעל הליגה" הרי היא מתאימה לשחבארי. לא לחינם רשם דקות משחק במכבי חיפה. לפחות שליש מבין 25 השערים שכבש לזכותה של דבוריה היו שערים של קלאץ', בדיוק מתי שהקבוצה הייתה זקוקה להם. כמעט בלתי אפשרי היה לשמור עליו. שחקן טכני וחכם. מעביר את תשומת לב הגנה אליו ובכך משחרר את חבריו. שחקן העונה של "דאבל פס"

שחקן מעל הליגה. מוחמד שחבארי (צילום: מוחמד חאדר אניס)

מאמן העונה: אוסאמה בכריה (בני עראבה)
כאן הבחירה הייתה דיי קלה. מבין כל הקבוצות שרצו בצמרת המחוזות לאוסאמה בכריה של בני עראבה הייתה את נקודת הפתיחה הכי נחותה. ללא תקציב ועם סגל שרובו מגרד בקושי את גיל ה-20 הצליח בכריה עם הרבה עבודה מנטאלית להשאיר את "הילדים" שלו בצמרת הטבלה ולא רק זאת לעשות קמבק יוצא מן הכלל, לנצח בשלבי ההכרעה את מג'אר והפועל בועיינה בחוץ ולגנוב מחזור לסיום את המקום השני שהוליך למבחנים. עין מאהל אמנם הייתה גדולה על קבוצתו אך כמעט בטוח שנראה אותו בעונה הבאה בליגה ב' או אפילו גבוה יותר אם אחווה עראבה שירדה מהלאומית תרצה באיחוד.
תגלית העונה:
יש הרבה כאלה אך מעל כולם בלט ללא ספק עודאיי דראושה. להוביל קבוצה ואתה בקושי בן 20 קשה מאד, במיוחד בליגה ג'. דראושה שעה זאת בצורה מעוררת כבוד והוסיף גם סטטיסטיקה מצוינת. אין ספק שבעתיד הקרבו עוד נשמע עליו הרבה.
קבוצת העונה:
גם כאן הולך התואר לבני עראבה. היא הייתה הקבוצה היחידה מבין כל אלה שנאבקו בצמרת שעשתה זאת ללא שחקני רכש וכמעט ללא תקציב. עצם קיומה הוא רק בגלל כמה משוגעים שחיפשו אלטרנטיבה בכפר לאחווה עראבה שאיבדה את זהותה. גם סגל שבנוי כמעט כולו על שחקנים "בוגרי" מחלקת הנוער של המועדון הקדימה עראבה קבוצות עתירות תקציב וכוכבים כמו הפועל בועיינה ובני מג'אר והגיע למרחק נגיעה מליגה ב'.
האוהדים:
אין ספק כי אוהדי העונה היו אלה של דבוריה ולקראת סוף העונה גם של עין מאהל. 3,500 מהם גדשו את יציעי עילוט ונתנו למשחק העונה אווירה של ליגה העל מחזור אחד לסיום. בעונה הבאה נראה את שני המחנות גם בליגה ב'. יהיה חם ומגניב.

נראה אותם גם בליגה ב'. אוהדי העונה, אוהדי דבוריה (צילום: מוחמד חאדר אניס)

הזקנים:
שחקנים רבים שעברו את גיל ה-30 ואפילו את ה-40 מצאו מפלט בקבוצות ליגה ג' בצפון. כמה מהם אפילו התעלה על עצמם ולקח על הגב את הקבוצות בהם שיחקו.
אחת התופעות הוא ללא ספק קלוד מלכה ממכבי ברקאי שסגר 40 במהלך העונה וכבש 34 שערים בכל המסגרות. הוא גם רשם את שיא הכיבושים העונה לשחקן כשכבש שישייה בניצחון 1:8 על מכבי ג'סר א-זרקה. לא הרחק מאחריו בגיל (38) ובכמות השערים (31) אנו מוצאים את דנו ננקשוילי שהחזיק על גבו, תרתיי משמע את מ.ס. קרית ים. גם חנא פרהוד (37) פרח בליגה ג' לאחר שהגיע מאחווה חיפה (כבש במדיה 8 שערים) להפועל בועיינה באמצע העונה וסיים כמלך השערים של המחוז (16).
הסיפורים:
הרבה אקשן סיפק הצפון למערכת שלנו. הכוכב היה ללא ספק מחוז שומרון. מסיפור הרוטווילרים של הפועל בקה ופרדס חנה/כרכור, דרך מכות שספג השופט אפי יואבוב משחקני בני כבביר, דרך המשחק שהגיע או לא הגיע לסיומו בין הפועל בקה לנווה שאנן, השוער של ברקאי שנאלץ לנטוש את המגרש בדקה ה-75 לאחר שאשתו התקשרה אליו וכלה במכות שספגו אנשי הפועל בקה בפרדס חנה.
עד כמה חששה המשטרה מהדרבי של בועיינה יכולה להעיד העובדה שהוא נדחה לא פחות מ-4 פעמים, התקיים באיחור של חודש והסתיים ב...תיקו ללא שערים וללא קהל.

תגובות

+ הוסף תגובה
1
...
(תמיר ( מע'אר ): 15:59 14-06-2011)
כל הכבוד לבילאל גאנם .. מגיע לו
2
מוחמד אחמד גדול
(חאלד: 23:31 15-06-2011)
4
פוקרא עאמר שוער 99% גדול
(סולימאן מוחמד: 19:57 16-06-2011)
5
דבוריה
(אולטרס דבוריה: 11:47 17-06-2011)
רק אוהדי דבוריה אוהדי העונה באמת עשינו השנה הרבה עבודה רק שהקבוצה שלנו תצליח ולחמדללה בסוף עלינו (ואחלא בלם ואחלא אבו שחברי )אוהבים אותכם ותשארו איתנו עד המוות

סקר דאבל פס

מי תעפיל לליגת על בעונה הבאה?