מאת: מערכת דאבל פס | 10.06.11 | 18:23
לעיני כ-1,000 צופים בארנת פולג יצאה לדרך הליגה לחופים. המחזור הראשון סיפק שערים, מתח וגם הפתעות כשת"א ניצחה את פ"ת בהארכה. חדרה פתחה רשמית את העונה עם ניצחון, גם ראש העין עשתה זאת. נתניה לא הרשימה אך ניצחה את אילת. צפו בתקציר מחזור הפתיחה .
הפתיחה של העונה הכי מעניינת בחופים מאז הגיע הענף לישראל סיפקה את כל מה שציפינו לו. שערים (35 במספר), מתח ועניין. חדרה שפתחה את העונה גברה במשחק קשה 4:5 על חיפה. ת"א של נמרוד קוסטיקה הפתיעה את פ"ת בניצחון דרמטי בהארכה 5:6, ראש העין גברה כצפוי, 4:5 על כפר קאסם ואת היום סגרו נתניה וצחי אילוז שניצחו 2:5 את בני אילת.
כוכבי היום: גדעון שרביט מפ"ת שכבש שלושער, איתמר בן דוד מת"א שכבש צמד ובישל צמד ופטר אמולה מחדרה עם צמד ובישול.
ואי אפשר בלי תקלות. המשטרה לא איפשרה כניסתם של צופים לארנה בשל היעדר ניידת וצוות של מד"א. רק לאחר שאלה הגיעו, באמצע השליש השני של המשחק הראשון, הורשו הצופים להיכנס.
"ממחזרי" חדרה - "סוכנות לביטוח" חיפה 4:5
היום נפתח במשחק בין אחת מהטוענות לכתר, "ממחזרי" חדרה לזאת שעלתה בעונה הבאה לליגה והגיע לחצי הגמר.
לא חלפו 10 שניות מהפתיחה וחדרה עלתה ליתרון. ערן סספורטס קיבל כדור, בעט לא חזק והכדור פגע בחול, הטעה את השוער החיפאי וחדר פנימה, 0:1 מהמם. חדרה משיכה לשלוט במגרש. בדקות 4 ו-5 החטיא פטר אמולה שתי הזדמנויות גדולות להגדיל את התוצאה. בדקה ה-7 באה השליטה של חדרה לידי ביטוי. אמולה בעט, השוער נדב כהן הדף ועדי מרציאנו בעט על הריבאונד לרשת העליונה, 0:2 לחדרה. כאן למעשה נרדם המשחק, אולי בשל החום הכבד ועד לסיומו של השליש לא נכבשו שערים נוספים.
אלון זבולון בבעיטת יעף. חמודי כיאל מנסה למנוע. (צילום: שלומי גבאי).
שתי דקות מפתיחתו של השליש השני הגדילה חדרה את יתרונה. אודינקה עצר כדור בחזה ובעט מקרוב פנימה, 0:3. חיפה לא הרימה ידיים ותוך שלוש דקות החלה את הניסיון שלה לחזור למשחק. ניסן רביבו קיבל כדור מרחק שלוש מטר מהשער, בעט לא חזק אולם הכדור קפץ על החול, הטעה את השוער תום בן כליפא שהיה מצוין על לאותה הדקה וחדר פנימה, 3:1. לא חלפה דקה ורביבו שלח כדור קרן ומשה ברנס בעט מהאוויר פנימה, 3:2 ומשחק חדש.
המומנטום של חיפה נמשך ובדקה ה-18 היה זה חמודי כיאל שבעט כדור מסוכן ליד הקורה של חדרה.
בדקה ה-20 החזירה חדרה את עצמה למשחק. אמולה קיבל כדור באגף ובעט שטוח פנימה, 2:4. שלוש דקות מאוחר יותר יכלה הייתה חיפה לחזור שוב למשחק כשאלון זבולון הכשיל את אלכס לויט וספג צהוב. לויט בעט את הפנדל לקורה והחוצה. דקה מאוחר יותר שילמה חיפה על ההחטאה. אודינקה שלח כדור רוחב ועדי מרציאנו בעט מקרוב פנימה, 2:5 לחדרה בסיומו של השליש השני. מי שחשב שחיפה תרים ידיים בשליש האחרון - טעה. בדקה ה-25 ניצל חמודי כיאל טעות של סספורטס בהגנת חדרה והשחיל מקרוב בין הרגליים של מנדס, 3:5.
ניסן רביבו עם הכדור. סספורטס ועמאר מנצור משגיחים מקרוב. (צילום:שלומי גבאי).
חיפה המשיכה ללחוץ ובדקה ה-28 קיבל אלכס לויט כדור מקרוב, השתלט עליו ובעט פנימה, 4:5. חיפה המשיכה ללחוץ במטרה להשוות אולם דווקא חדרה הייתה קרובה יותר לשישי. בדקה ה-33 המשיך אודינקה את היכולת שלו מהליגה כשבעט מקרוב מול השוער החוצה. שתי דקות מאוחר יותר עבר משה ברנס במבצע אישי את השומר שלו ובעט מעל השער. עשרים שניות מאוחר יותר שוב היה יכול אודינקה לגמור את המשחק כשבעט מקרוב אך הכדור הורחק מקו השער. עד לסיום עוד הספיקה חדרה להחטיא פנדל ולשמור על הניצחון החשוב.
איציק בן תורה, מאמן חדרה: "החבר'ה נתנו הכל. עבור חלק מהשחקנים זו הייתה הפעם הראשונה על חול. אנחנו צריכים עוד ניצחון כדי לעלות לשלב הבא".
עידו קרן, מאמן חיפה: "הרגשת פספוס., לא הגענו מרוכזים למשחק. חדרה נלחמה על כל כדור ומגיע להם לנצח. זה בסך הכל משחק ראשון. הליגה עוד ארוכה. כשערן לוי יבוא הדברים יראו אחרת".
עירוני "סי דטא" פ"ת - "אמי יקותיאל" ת"א 6:5 (בהארכה)
המשחק השני הפגיש את האלופה מלפני שנתיים, "סי דטא" פ"ת מול זו ששרדה בעונה שעברה, "אמי יקותיאל" ת"א.
כבר בדקה ה-2 עלו הפתח תקוואים ליתרון. כדור קרן קצר הגיע לגדעון שרביט שניצל סגירה לא טובה של השוער התל אביבי, נתנאל נונו ובעט לפינה הקרובה 0:1. ת"א כמעט חזרה למשחק חצי דקה מאוחר יותר כשאיתמר בן דוד שלח טיל מעל המשקוף של שמעון אבו. סדרת הצלות גדולה של השוער של פ"ת מול שחקני ת"א השאירה את התוצאה בעינה.
ומי שלא כובש - סופג. בדקה ה-7 נשלח כדור ארוך לעברו של רן שמול שניצב באגף, זה לא נבהל מהשוער והבלם שיצאו לקראתו ובכדור קשתי שהלך לאיטו לפינה הרחוקה קבע 0:2.
ת"א חזרה למשחק משום מקום. בדקה ה-8 התנהל בלם פ"ת, עומרי כהן ללא הפרעה מאחור, מסר לאחור לאבו אולם לא הבחין כי השוער עומד מחוץ לשער והכדור טייל לאיטו אל מעבר לקו השער, 2:1. השער עורר את התל אביבים שהצליחו להשוות בדקה ה-10. איתמר בן דוד שלח כדור רוחב ושרון גורמזנו שלח רגל ארוכה וקבע 2:2 שהייתה תוצאת הסיום של השליש הראשון
את השליש השני פתחה ת"א עם הרבה התלהבות ובדקה ה-15 השלימה את המהפךץ. בן דוד בפריצה סוחפת עבר את המגן שלו, שלח רוחב לגורמזנו שבעט שוב פנימה, 2:3. דקתיים מאוחר יותר זכתה ת,א בכדור חופשי ורן מסיקה בעט לפינה, 2:4. עד לסיום ניסתה פ"ת להשוות. בדקה ה-20 היא אף זכתה בפנדל. שרביט בעט אולם שוער ת"א ג'ורדן סעדה הדף מצוין והשאיר את התוצאה על כנה בסיומו של השליש השני.
איתי בן דוד חולף על פני יקיר שינה. (צילום: מוחמד חאדר אניס).
השליש השני היה כולו מטוטלת של שערים. בדקה ה-27 קיבל גדעון שרביט כדור ארוך ומקרוב בעט פנימה וצימק ל-4:3. דקה מאוחר יותר הגיע התושבה של ת"א כשבן דודף איש המשחק בעט מן האוויר פנימה, 3:4. לא חלםו 20 שניות ומי אם לא שרביט היה זה שהחזיר את פ"ת שוב למשחק כשקיבל כדור ארוך והפציץ מן האוויר, 5:4. פחות מדקה לסיום הגיע השוויון של פ"ת. שרביט הגביה מהאגף והמחליף, יקיר שינה נגח באין מפריע פנימה, 5:5. הארכה.
ת"א לא חיכתה הרבה ועשרים שניות בתוך הארכה הכריעה את המשחק. בן דוד קיבל את הכדור קצת מעבר למחצית המגרש, הניף את רגלו, אבו הספיק לגבעת בכדור אך לא הצליח למנוע ממנו לחדור פנימה, 5:6 בסיום לת"א.
נמרוד קוסטיקה, מאמן ת"א: "הגיע לנו לנצח. הובלנו בבטחה אך ספגנו שערים שטותיים. היינו עייפים מהחום. אני שמח שעשינו את זה הכי מתוק שאפשר".
עמרי כהן, בלם פ"ת: "לא שיחקנו טוב דווקא בחלק הכי חזק שלנו - ההגנה. התוצאה מאכזבת אך הליגה עוד ארוכה".
ניצחון מפתיע בהארכה. אלון מזרחי, היו"ר של ת"א. (צילום: שלומי גבאי).
עירוני"אלקטיס" ראש העין -פלפלה כפר כאסם 4:5
המשחק השלישי של היום היה סוג של דרבי של השכנות: "בני פלפלה" כפר קאסם ועירוני "אלקטיס" ראש העין עוד אחת שעשתה חיזוק משמעותי ששם אותה בין המועמדות לזכייה בתואר.
פתיחת המשחק הייתה סוג של קרב חפירות. מאמן ראש העין, ישראל צרפתי שרשום על שתי אליפויות פתח בהרכב טקטי כמו גם עמיתו, מאמון עאמר.

כמה
טבעי היה שהשער הראשון במשחק יהיה מכדור חופשי. עאמר יאתים שהוכשל בעט טיל מ-17 מטר לחיבור של אבי עמוס והעלה את כפר קאסם ליתרון.
דקתיים מאוחר יותר הגיבה ראש העין בשער שוויון משלה גם הוא בבעיטה חופשית. וואסים אגבריה שלח טיל שטוח ברגל שמאל והכניע את אחמד סרסור, 1:1. על סף סיומו של השליש הראשון הוכדל אופיר חלוואני בסמוך לשערה של כפר קאסם, לקח את הפנדל בעצמו וקבע 1:2. בתוספת הזמן עוד הספיק להדביק ראשיד טהא מכפר קאסם כדור חופשי כמעט ממגרש שלם בקורת השער.
גם השליש השני לא היה שונה. שתי הקבוצות התרכזו בחפירות. בדקה ה-14 פרץ וואסים אגבריה ומזווית קשה בעט טיל פנימה, 1:3. המשחק נרדם עד לדקה ה-20 אז בעט אחמד סרסור מקרוב לקורה. דקה מאוחר יותר זכתה כפר קאסם בכדור קרן, אותו שלח אחמד סרסור לרחבה ואורן רותם שגה כשהחדיר אותו פנימה לשערו הוא, 3:2.
לא חלפו 45 שניות, קרן מן העבר השני, הכדור הגיע לרותם שבבעיטת יעף כיפר על השער הקודם, 2:4 לראש העין, תוצאה שנשמרה עד לסיום השליש השני.
יניב סבג מנסה לעצור את שחקן כפר קאסם. (צילום: שלומי גבאי).
בדקה ה-28 קיבל יוסי ג'נח כדור מרחק 10 מטר משער כפר קאסם, הטעה את ההגנה ובעט שטוח פנימה, 2:5 לראש העין. בדקה ה-32 זכתה כפר קאסם בכדור חופשי. הזר האסטוני של הקבוצה, סיסקאי שיגר טיל למרכז השער וקבע 5:3. בתוך תוספת הזמן הצליחה כפר קאסם לצמק שוב כשמועאד עאמר דחק מקו השער פנימה, קבע 5:4 מעט מידי מאוחר מידי. דקה וחצי בתוספת הזמן יכלה ראש העין לסגור עניין כשוויאסים אגבריה בעט כדור חופשי מחצי מגרש אך שוער כפר קאסם, הדף. חצי הזדמנות של כפר קאסם הסתיימה בלא כלום וראש העין רשמה ניצחון בכורה בליגה.
ישראל צרפתי, מאמן ראש העין: "כשאני מציב מטרות, אני עושה הכל כדי לעמוד בהן. הקבוצה שלנו היא רק בתחילת הדרך. עוד חודש תראו קבוצה אחרת".
"דורון מוטורס" נתניה - "קאזה דו ברזיל" אילת 2:5
המשחק שחתם את היום היה המסקרן מכולם. הטוענת העיקרית לכתר, "דורון מוטורס" נתניה נגד "קאזה דו ברזיל" אילת עם צמד מלכי השערים של בני אילת אבי מלכה ועידו אליהו.
אדם לם כובש את הראשון לנתניה. (צילום: מוחמד חאדר אניס).
כבר בשנייה הראשונה של המשחק הדביק צחי אילוז כדור למשקוף שערו של כפיר כהן. לא חלפו 30 שניות ולירון פרטוק שלח קטנה לאדם לם שלא היה מכוסה וזה מקרוב בעט בקלילות פנימה, 0:1 מהמם לנתניה. אילת לא ויתרה, יצבה את המשחק שלה וניסתה ללחוץ במטרה להשוות אך שוער נתניה, רועי אסל היה במקום ועצר את אבי מלכה וחבריו.
בדקה ה-6 קיבל אלון לוי כדור משוערו, מרחק של שלושת רבעי מגרש משער אילת, הקפיץ פעמיים ושיגר טיל אדיר שפגע בקורה וחדר פנימה, 0:2 לנתניה. המשחק נרדם מעט כשנתניה הורידה את הרגל מן הדוושה. צחי אילוז החמיץ הזדמנות גדולה לעלות על הלוח. דקה ועשר שניות בתוך תוספת הזמן היה זה שוב אלון לוי שהשתלט על כדור ובעט שטוח למרכז השער, 0:3 לנתניה בסיומו של השליש הראשון.
שאול מימון ואושרי גיטה מנסים להשיג את הכדור.
פתיחתו של השליש השני היה של אילת שניסתה לחזור בכל מאודה למשחק. בדקה ה-15 בעיטה חופשית של אבי מלכה נעצרה ע"י שוער נתניה, אופיר בקר. בהמשך עצר בזינוק לאחור נגיחה של ערן מזרחי. בדקה ה-20 שגה אופיר בקר קשות כששלח מסירה הישר לאדם דדון ומול שער ריק לא התקשה לגלגל פנימה, 3:1. דקה מאוחר יותר הוכשל אדם לם מרחק 12 מטר מהשער, לקח את הכדור החופשי אך שוער אילת, ליאב לוי הדף מצוין.
מכאן ואילך המפך המשחק למשעמם ביותר וזאת עד לדקה ה-30. אז קיבל צחי אילוז את הכדור, תעתע במגיני אילת ושלח כדור מדויק שפגע במשקוף וחדר פנימה, 1:4 לנתניה.
בדקה ה-33 הצליחה אילת לצמק. אדם דדון שלח כדור חוץ לעברו של עידו אליהו שבעט לא חזק מהאוויר פנימה, 4:2. בדקה ה-35 נסגר המשחק. צחי אילוז הוכיח כמה היה חזר לנתניה בעונה שעברה כשקיבל כדור באגף ובעט כדור מדויק לפינה הקרובה של שוער אילת, 2:5 בסיום.
רז חיים, מאמן אילת: "אני יודע שאנחנו יכולים לשחק יותר טוב. נכנסו להלם מיותר. מאמין שבמשחק הבא נשתפר".
בני לם, מאמן נתניה: "אני מרוצה מהניצחון, אך יש לנו עוד הרבה דברים לשפר. בשבוע הבא נציג כדורגל יותר טוב"
צפו בגלריית התמונות של כל המשחקים
תגובות
+ הוסף תגובה